Кирил Петков: Всички български граждани ще наблюдават „Шоуто на Борисов“ следващата седмица

Кирил Петков: Всички български граждани ще наблюдават „Шоуто на Борисов“ следващата седмица

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

ГЕРБ, ДПС и БСП решиха да отидат на следващите избори с хартиена бюлетина, защото вярват, че са царе в машинациите. Това заяви пред БНР Кирил Петков, който е съпредседател на "Продължаваме Промяната" и бивш премиер на България. "Тези хора нямат граници в тяхната наглост и желание за кражба на българския вот", посочи той. Петков обясни, че единствено чрез съда може да се стигне до до данните от машините.

По думите му, би било грешно заключение за българските граждани, ако решат, че няма смисъл да гласуват.

"Тежестта на машинациите намалява, когато гласуват повече хора. Трябва да бъдем по-активни на следващите избори", призова съпредседателят на ПП.

Петков определи като "небивалица" и "борисовка" твърдението, че баща му е присъствал на заседания на МС. Той смята, че целта на подобни тези е да отклонят вниманието на българските граждани, че в НС се прокарват закони, работещи срещу тях.

"И "Джемкорп", и затварянето на Мариците се случват паралелно с връщането на хартиената бюлетина, както и с превръщането на машините за гласуване в принтери. Те не пожелаха да разпечатваме поне общия брой гласували с машина. Разговаряхме с хора, чиято единствена цел е да сменят правилата така, че да манипулират изборите", категоричен бе Петков.

Всички български граждани ще наблюдават шоуто на Борисов през следващата седмица, предрече той в коментар на връчването на първия мандат от страна на президента. 

"Ще се покажат някакви експерти, които да обяснят колко много ГЕРБ се опитват да направят правителство, но не могат. Експертите са нещо като смокинов лист. Всички тези хора ще бъдат зависими, така че г-н Борисов да може да ги командва", смята той.

Кирил Петков посочи, че има само два начина в България да има правителство: "Ние предложихме правителство на малцинството с втория мандат, което да има ясна програма и гаранции. Първата гаранция беше отказването от хартиения вот. Няма как да има правителство на малцинството, което да е антикорупционно и да бъде подкрепено от парламент, който до 3 часа през нощта успява да открадне шанса българските граждани да имат честен вот. Двете понятия са несъвместими. След като беше преминато през първото условие, като с валяк, това означава, че този парламент не е готов да подкрепи правителство с антикорупционна политика. 

Единственият друг вариант е да си направят ГЕРБ, ДПС и БСП коалиция в третия мандат. Моето предвиждане е, че това е трудно да се реализира, защото те винаги се опитват да скрият от българския народ какво се случва, а тук ще бъде доста явно. Взимайки решението за гласуване с хартия, те казаха, че не искат правителство, а да отидат на следващите избори и с новите правила". 

Ние ще мотивираме участието на честните хора в изборните комисии, обясни Петков.

"Да имаме 12 хиляди човека, които наистина да се борят и да следят, че изборите се провеждат максимално честно. Ще кажем на българските граждани, че зависи от тях. Те не могат да фалшифицират всичко. Колкото повече хора гласуват, толкова по-малък ще бъде процентът на фалшифициране", настоя съпредседателят на ПП.

На въпроса дали партията му се готви за избори Петков отговори, че не вижда друг вариант след този момент: "Ние със сигурност ще гласуваме против първия мандат. ДБ също. Вярвам, че няма да могат да съберат мнозинство. Те прегазиха нашите условия за втори мандат и показаха, че този парламент не може да работи с правителство, каквото бихме искали да има".

На въпроса дали ще участва в преговори за съставяне на правителство с третия мандат, Петков отговори, че ако се ГЕРБ и ДПС са част него, ПП не може да участва. 

"Ако го връчат на партия "Български възход", тя е толкова малка, че зад такъв мандат трябва да застане ГЕРБ, БСП, ДПС или "Възраждане". Ние няма да се подлъжем по маркетингови трикове на хартиената коалиция, която се опитва да замаже очите на българите през някакви маневри, опитващи се да скрият кой наистина ще стои зад това управление. През следващите 3 седмици ще разясняваме всяка от тези маркетингови стратегии".

 

Източник: БНР

 

 

Коментари

  • хамалин

    04 Дек 2022 15:46ч.

    тоъ и Ко иноооовиръхъ ( само как брилянтну пърхъм ) Буци-Mesi . шибъняк и радосттъ нъ народъ др Геееешевъ е нъ ход и дъ ни се офлянкъ чи народъ се ошашави>Геееешев Геееешев Гееешев Гееееешев > азъ се правим нъ луд ну Вие др Борисов го играити по перфектну (пърдон пооооо добре)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безплатна Енергия

    04 Дек 2022 16:12ч.

    И защо трябва да ти вярваме? Защото си много честен и точен? Морон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    04 Дек 2022 16:16ч.

    Grossen Idioten !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    04 Дек 2022 16:58ч.

    Шоуто на БОКО е в пъти по-смислено от кирчовото, смятай кво дъно си ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лукалнити пулитичиски ъбуригени уткраднаха на Кирил пъспорда

    04 Дек 2022 17:52ч.

    както пигмейти уткрадната на Ливинстон лулъта, ма пигмейти я върнаха и Крълицата ги пумилва, тъка чи връщайти на мумчето пъспорда дукат ни сми ва зъчесали като стана в Сънтйагу и на други миста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шизееее

    04 Дек 2022 20:41ч.

    Плачеш ти за една лула на мира в

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    04 Дек 2022 17:54ч.

    Струва ми се, че Кики все още живее в предизборното време и повтаря едни и същи опорки до "посиняване". Видя се, че може да се държи истерично в парламента, загубил самообладание като Кокорчо. На инат няма да направят правителство с ДБ, защото другите партии не играят по правилата на ПП. К.П. е ''балон под налягане" и е нужна само 1 игла, за да спихне-т.е. да се върне към нормалните и размери. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    04 Дек 2022 17:54ч.

    Борисов щял да командва експертите - точно затова хората гласуваха за него, за да знаят кой управлява. Лявата мисъл върви в посока повече анархия и като стане нещо да няма на кого да направиш един протест. Голяма работа, като изгониш експерта, трябва един по един да ги чистиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дисарскити пулутичиски ъбуригени

    04 Дек 2022 17:56ч.

    гее страх, чи двата мильона и плувина западни българи ша дибъркират идин ден и ша ги съберат на стъдьона като стана в Сънтйагу кугато Виктур Гара свири на гитара биз пръсти рарарара

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    04 Дек 2022 18:08ч.

    Киртака Истината, изпечения лъжец пак лее глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ са сатанисти

    04 Дек 2022 18:33ч.

    Скандалният про100$$$ к!р0 беше назначен от сащническия посланик от Козяк с няколко задачи. 1. Да приемат македония в ес! 2. България да намрази Русия и християнството! Затова беше ежедневното му плюене по Русия! 3. Да започне тотално да дискриминира хетеросексуалните хора, като с неистови говорения пропагандираше за смяна на Конституцията на България с цел да вкара в Конституцията, че в България да има 52 пола! Защото в момента според българската Конституция бракът е само между мъж и жена! Това много трови сащническите нпо-та, които са агенти/шпиони на сащ и рушат морала, рушат държавността в България, но и съсипаха българското образование тези нпо-та на сащ! Българските граждани трябва да забележят, че пп-тата, дебетата, герб, депесетата, стефан янефци - са американски представители и действат срещу България и срещу българите! В тази връзка - герб значи - граждани за европейско развитие на България! Питам - от както я има герб - има ли го това европейско развитие на България?! Категоричният отговор е: НЕ! Защото герб е американска партия, управлявана от Козяк и тази партия е вредна за България и е вредна и за българите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    04 Дек 2022 19:19ч.

    Прокопиев що не му каже на този глупак, поне малко да мисли преди да говори. Не можа да си намери свестни хора Прокопиев и заложи на куци коне. Колкото до Борисов ти Киро не можеш да му стъпиш на малкия пръст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народеее ????

    04 Дек 2022 19:27ч.

    Самочувствие без покритие пълен глупак и нехранимайко! И това нещо управляваше държавата ни !Джендърски извратеняци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • образ и подобие

    04 Дек 2022 21:07ч.

    този пак цъфна по медиите с противната си мутра

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    04 Дек 2022 21:13ч.

    То шоАта ви не са стихнали, от един дол дренки сте евроатлантически соросови, само манипулирате на ивните хорица, че сте противници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Експертите са нещо като смокинов лист.

    04 Дек 2022 21:39ч.

    Призна Киро. Отнася се и за неговите експерти, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    04 Дек 2022 23:08ч.

    Ordure.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    05 Дек 2022 4:27ч.

    Гледахме шоуто на борисов, после на петков, сега и на двамцата..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи