Кирил Петков: В този парламент ПП ще бъде конструктивна, предвидима опозиция

Кирил Петков: В този парламент ПП ще бъде конструктивна, предвидима опозиция

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"В този парламент "Продължаваме промяната" ще възстанови работата си от там, откъдето беше спряна, като конструктивна, предвидима опозиция", заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на "Продължаваме промяната" (ПП) Кирил Петков. 

По думите му, партията ще се води от два принципа, с цел да изпълним предизборните си обещания. "Още днес ще внесем отново законопроекта за антикорупционната комисия с разследващи функции, ще работим, за да ускорим внасянето на законопроекта за разследване на главния прокурор от независим съдия", каза Кирил Петков. 

Според него политиката на сферите на влияние трябва да остане в миналото. "В дебатите ще следим за принципност и последователност в техните изказвания и действия", добави Кирил Петков.

„Сферата на подпомагане на конкурентоспособността на българския бизнес. Ще настояваме нито един данък да не бъде повишен, както и бюджетният дефицит да е ограничен до 3%. Ще настояваме на таван на цените на тока от 250 лв. на мегаватчас. Ще работим и за таван на цената на газа“, изтъкна Петков.

В сферата на социалната политика ПП ще предложи увеличение на пенсиите с 20%, за да може доходите на възрастните хора да продължават да изпреварват инфлацията. Ще подкрепят и минималната работна заплата да достигне 50% от средната работна заплата – или 860 лв.

„В сферата на борбата с корупцията още днес ще внесем отново законопроекта за антикорупционната комисия с разследващи функции. Ще работим, за да ускорим внасянето на законопроекта за разследване на главния прокурор от независим съдия“, каза още Кирил Петков.

Източници: БНТ, бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • zaho47

    19 Окт 2022 10:15ч.

    Можеш ли да говориш за независима държава и да твърдиш, че си евроатлантик?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • предвидими сте, предвидими

    19 Окт 2022 10:25ч.

    крушите и да ви няма

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако трябва да търсим логика в думите на Кирчо

    19 Окт 2022 10:38ч.

    то заявлението му, че ще бъдат конструктивна опозиция, означава че нямат намерение да съставят кабинет със техния мандат..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    19 Окт 2022 13:16ч.

    Човек трябва да има чувство за самооценка и да работи това, което може, а именно малки фирми и пр., не повече. И аз искам да пея в операта, но не съм Гена Димитрова!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи