Кирил Петков се оплете в обяснения за снимката с отрязания македонски премиер

Кирил Петков се оплете в обяснения за снимката с отрязания македонски премиер

 

PR екипът на премиера отрязъл македонския министър-председател Ковачевски от снимката с американския държавен секретар Антъни Блинкен. "Пространството на Мюнхенската конференция е много малко. Това му е чарът. Всеки говори с всеки и на всичките ми снимки, обикновено има по 5-6 лидери вкупом. С поста, който направих исках много ясно да заявя, че нашите международни партньори, че локалната корупция във всички страни в България е и външнополитически", каза Кирил Петков.

 

"И в България и в Северна Македония всички се опитват с някакви глупости да ни изкарат от диалогичния, конструктивен тон. Затова много ясно заявих в моя следващ фейсбук пост, че кой на каква снимка е няма никакво значение за общата ни стратегия", добави Петков.

 

 

България вярва в целостта на Украйна. Вярваме, че ако Русия влезе с танковете на чужда територия, това е нарушаване на международното право. Абсурдно е да се мисли, че тези провинции сами действат. Не, изцяло в един глас сме с ЕС и няма отклонение за това. Същото е със санкциите. Солидарни сме със санкциите.

 

Това заяви премиерът Кирил Петков в кулоарите на парламента, малко преди да отиде пеша на протеста на "Възраждане" срещу зеления сертификат пред Министерския съвет.

 

"България от тук нататък е много ясен партньор в ЕС и НАТО. Силата на тези съюзи е да говорим в един глас.Ако всяка страна започне да си говори отделно, съюзът вече няма сила", добави той.

 

Обясни, че се подготвят варианти, така че да не останем без енергийни източници. Хубавата новина за страната ни обаче е това, че тръбата, която захранва. България с газ, захранва и сърбия и Унгария, които са стратегически партньори на Русия. "Надявам се до лятото, най-накрая след 11 г. строеж на тази гръцка връзка най-накрая да се случи. Ще можем да вкарваме втечнен газ. С Мицотакис всяка седмица си пращаме информация докъде е проектът", каза Петков.

 

След реформите няма да се намаляват бюджетите, а ще отиват повече пари за хората, който вършат повече работа, каза Петков. "Обикновено реформа означава да се реже от нещо. Не, тук вдигаме ефективността. Ако има неефективни звена, те се променят, но парите от тях отиват обратно в системата", каза още той и оцени бюджета като "много добър", защото с него се инвестират 8,2 млрд. лв. в капиталови разходи като увеличение на учителските заплати и нямало хора под линията на бедност.

 

За музейните работници обясни, че имало има "малки музейчета", в които работят по 12 души. "Това на ангро дето даваме на тези, даваме и на онези, няма да го има от тук нататък. Всеки държавен лев трябва да дава услуга на хората", добави премиерът. По-малкото пари за прокуратурата пък били, защото сме сред страните, които имат двоен разход на останалите европейски страни за прокуратура. 

 

 

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

  • Мечо Кух

    23 Фев 2022 12:31ч.

    "ще отиват повече пари за хората, който вършат повече работа" Видяхме я вече тая работа.. Спецов сигурно работи трийсет пъти повече от обикновения инспектор, та взима 30 пъти по-големи бонуси..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цитат

    23 Фев 2022 13:02ч.

    На очарователната Мюнхенска конференция е разгледана "локалната корупция във всички страни на България"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Данибус

    23 Фев 2022 13:08ч.

    Македонският премиер публикувал коректно автентичната снимка с тримата снимани. Нашият Кирчо публикувал изрязана снимка-менте. Няма какво повече да се коментира. Фактите са повече от красноречиви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пенсионер

    23 Фев 2022 13:09ч.

    А кога ще махнете таванчето на пенсиите, бе гълъбчета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • таванът на пенсиите

    23 Фев 2022 13:43ч.

    ще падне, когато падне максималният осигурителен доход. Няма как да има таван на осигурителния доход, а да няма таван на пенсиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "PR екипът на премиера отрязъл македонския министър-председател Ковачевски от снимката с американския държавен секретар Антъни Блинкен."

    23 Фев 2022 13:47ч.

    За Мусолини и Сталин има документални факти, че ПР-ите им са орязвали личности не само от снимки, но и от филми. Не вярвам, че PR-ките на Кирчо просто така са отрязали брюм-ченина. Това не мяза ли на активно мероприятие на съветските служби?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Badema

    23 Фев 2022 13:52ч.

    На тоя пък съветски служби му се привиждат хахахаха ей забавно е да се четат коментари

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Технокрад

    23 Фев 2022 13:55ч.

    Македонския премиер да отвърне на удара. Да публикува и той снимка, ама на нея да е отрязана само главата на Кире, а вместо глава да сложи например тиква. Какво да се прави, като наш Кирчо иска на всяка цена да се изпъчи с някой големец. Това е то Фейсбук културата. Да се снимаме, да се постнем, да се тагнем и пр. Важното е как изглеждаме, а не какво представляваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясен

    23 Фев 2022 13:55ч.

    Ами като се съмняваш, че тези "провинции" действат сами, че върви се разходи до там, разговаряй с президентите им. Чуй и тяхното мнение! Папагал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    23 Фев 2022 14:12ч.

    От трима мъже на една снимка, поне единият е грозен. Така е според принципа на Дирихле. А грозният е излишен - никой не иска да се снима с тоалетно пате. Кирчо съвсем закономерно е изрязал грозника Ковачевски от снимката. Причината е чисто естетическа. Копчето на сакото му едва удържа напращялото шкембе, а вратовръзката е скандално дълга и провиснала като премръзнал рибарски пенис.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    23 Фев 2022 14:38ч.

    Кирчо и Блинкън явно са от една порода, нежни и хубави, а Ковачески само им разваля кадъра. Носи бяла маска, която не е в тон с маските на останалите. Освен това темето му лъщи като кубето на "Александър Невски". Бяха му казали да носи тюлена рокля, а той не слуша. Затова сега не е в кадъра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    23 Фев 2022 14:58ч.

    Всъщност, Ковачевски не е прав да се сърди. Когато професионални фотографи правят портретни снимки, обикновено използват бели екрани за дифузно осветление, с което да проработят детайлите на основния обект. Тези екрани не влизат в кадър. Ролята на Ковачевски е точно такава - дифузната светлина от темето му да смекчи контраста в светлосенките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    23 Фев 2022 14:49ч.

    Наш Киро говори за "локалната корупция". Корупцията е спомената на място, но с две забележки. В превод от английски "corrupt" означава и "развален" и "фалшифицирам". Забележките са следните: 1. тук имаме работа не с локална корупция, а с развалените глави на Киро и пиарите му; 2. снимката е фалшифицирана преди публикацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    23 Фев 2022 15:37ч.

    Какво да се чудим - типичен Остап Бендер, същия като Баце, само дето е по слаб. Подмяната продължава...до замяната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кики

    23 Фев 2022 22:52ч.

    Е, друго си е Манделата насаме с Блинкен. Вижте ме - един от равните! Автоматично става с 10 см. по-висок и с 5 млн. евро по-богат. Нали е цар на рекламата, а съдържанието е без значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    24 Фев 2022 6:54ч.

    Просто Киро... Лъжливото овчарче от Балканите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи