Кирил Петков пред посланиците от ЕС: Да сме готови за неблагоприятни сценарии

Кирил Петков пред посланиците от ЕС: Да сме готови за неблагоприятни сценарии
Министър-председателят Кирил Петков се срещна с посланиците на държавите-членки на Европейския съюз.

Снимки: МС



Борбата с корупцията и реформата на българската правосъдна система, както и напрежението по границата на Украйна обсъдиха днес министър-председателят Кирил Петков и посланиците на държавите-членки на Европейския съюз.

 

Инициативата за срещата-разговор е на френския първи дипломат Флоранс Робин, чиято държава председателства Европейския съюз, уведоми Министерски съвет.

 

Българският премиер подчерта, че дипломатическите усилия за деескалация на напрежението трябва да продължат. В същото време, обаче, трябва да има готовност и за развитие на неблагоприятни сценарии.

 

 

Министър-председателят информира дипломатите и за новата динамика на отношенията между България и Република Северна Македония. Той ги запозна с резултатите от проведените срещи през последните седмици и заяви, че разчита на подкрепата на европейското семейство.

 

Това беше първата среща на министър-председателя с европейските посланици, а намеренията са тези разговори да се провеждат регулярно.

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Умни дипломати

    28 Яну 2022 19:01ч.

    Да се уверят на четири очи какъв министър-председател инсталира олигархията в малката и бедна България.Никога ,като българин не съм се срамувал от такъв премиер на държавата ни.Е ,прав си беше Бойко,че в България и магаре можеш да сложиш на висок държавен пост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Славов

    28 Яну 2022 19:19ч.

    ................ Инициативата за срещата-разговор е на френския първи дипломат Флоранс Робин, чиято държава председателства Европейския съюз,.................=============================================== Среща-разговор е евфемизъм на набиване на чемберите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Несъответно високо самочувствие, приповдигнатост, свръхактивност, ускорена реч

    28 Яну 2022 19:25ч.

    Това са симптоми. Учат се в университета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • moito

    28 Яну 2022 19:29ч.

    Трюдо се ПОБОЛЯ и СКРИ!!! Наш КИРЧУ …КОГА??? КОНВОЙ СВОБОДЫ в Канаде совершил революцию https://www.youtube.com/watch?v=UBUVd3zDlMk

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Славов

    28 Яну 2022 19:33ч.

    до Славов на 28.01.2022 в 19:23=========================================================== Адаш не са били на камиони, а на камили . Искали са да бъдат защитени/компенсирани от свободните такси на магистралните труженички,особено на тези със свободолюбиви нрави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    28 Яну 2022 19:36ч.

    пълен неутралитет украина е мюре на янките им трябват ресурсите на русия и да се прекъсне връзката с китаи да ама аз искам мир не ме интересуват ам апетити за повече печалби от продажбата на оръжие и втечнен газ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Славов

    28 Яну 2022 19:59ч.

    Скандал „Радев – Киро“ клати стола на шефа на Булгаргаз. Полиция е нахлула в дома на шефа на Булгаргаз Николай Павлов рано тази сутрин. Униформените позвънили на вратата на Павлов още по тъмно и нахлули в дома му, разкри единствена АФЕРА. Той и семейството му още спяли, когато на вратата почнало да се звъни на пожар. При отварянето съпругата на Павлов изпаднала в шок от групата униформени на прага. Те нахлули, показали полицейска заповед и искали са претърсят дома му, след което да го отведат за справка. Павлов бил в лошо здравословно състояние. Отказал да тръгне с полицаите. Обадил се и на адвокат. Когато адвокатът дошъл, на място констатирал, че въпросната заповед за претърсване е хвърчащо листче и отказал обиск. Николай Павлов беше министър на енергетиката в първото служебно правителство на Румен Радев. При последните две остана шеф на Булгаргаз. Киро и Асен обаче явно са му вдигнали мерника, защото им пречи в битката за овладяване на държавния газов търговец и пазара на газ в страната. След първоначалните искри между Павлов и правителството по темата с азерския газ, последва известно затишие. Телефонните обаждания от Радев към Киро обаче явно не са спрели мераците им с Асен да се отърват от Павлов, който явно много им пречи. Интересното в случая днес обаче е, че това е първата полицейска акция на Рашков и Киро, която не беше публично обявена и услужливите медии не бяха пратени да висят с камери и микрофони пред дома на Николай Павлов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    28 Яну 2022 20:07ч.

    На Кирчо няма ли кой да му каже, че е за предпочитане предимно да мълчи и при необходимост да кима. Но е късно. Отдавна е разкрит. Въпросът е, че е налице постоянен риск за държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Саня во Флориде

    28 Яну 2022 20:14ч.

    Кирчо и Кокорчо са абсолютни игноранти. https://www.youtube.com/watch?v=XQPliakp_v8&list=RDCMUC3OtKSWHXQyajk8P1mVi43w&start_radio=1

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 224

    28 Яну 2022 20:16ч.

    Freedom Convoy! В момента има излъчване на живо от Отава: https://www.youtube.com/watch?v=5WaKmMq9-YI

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Славов

    28 Яну 2022 20:22ч.

    на Славов на 28.01.2022 в 19:59 =============================== Адаш,пиши по-кратко.защото ми плащат на дума и требе да подавам данъчна декларация

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съмнение

    28 Яну 2022 20:52ч.

    Дали големият риск за страната не е всъщност Кирил Петков, но е удобно да ни плашат с Русия. Докато "треперим" водени от пропагандните немедии, лъжливото овчарче и компания могат да поусвоят едни парички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Яну 2022 23:21ч.

    Съмнение на 28.01.2022 в 20:52*******Ха сефте. Нали схемата постоянно си е такава. Нашият кучи син усвоява и не го пипаме. Като дойде новия кучи син той почва да усвоява. Синергия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до 28.01.2022 в 22:11

    29 Яну 2022 5:20ч.

    Не си прав, защото Явор видя и отбеляза един дребен(но много важен) детайл от двойнствения живот на "Кики полтергайста" от гриндера(така му е гейският профил и тайният живот, в който няма жена и три деца), има педи кикотене и подпичкване по гейски! А според мен тези които цензурират са извън редакцията...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    29 Яну 2022 7:18ч.

    Ако шофьорите в Канада,заедно с останалите протестиращи свалят мекия Трюдо наш Кирчо няма да има къде да избяга ,когато го изгоним с камъни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • незабавна оставка

    29 Яну 2022 8:50ч.

    Парадоксално е, че Кирчо дори не може да осъзнае какъв смешник е и сред свои и сред чужди. Огромните му управленски дефицити и задкулисните предателски и продажни задачи и цели, заради които е катапултиран на премиерския пост от другия голям родоотстъпник и национален предател Радев се все по-осезаеми и пагубни за бъдещето и на държавата и на нейния народ. Хората стават все по-бедни и мизерни, всичко поскъпва и българите просто вегетират под единствената цел на харвардското недоразумение да ваксинира всички българи с някакви неустановени експериментални течности. Да си обира крушите барабар с джендърите си, активистите на НПО и Америка за България и алчните соросоиди от Отворено общество, които ще опоскат тотално България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи