Кирил Петков: Правителството няма да падне. Борисов получи една загуба на "Не се сърди човече" и в момента се отърсва

Кирил Петков: Правителството няма да падне. Борисов получи една загуба на "Не се сърди човече" и в момента се отърсва

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Не мисля, че правителството ще падне. Не. Аз имам три дъщери и някой път играем на "Не се сърди човече". Една от тях много мрази да губи и обикновено след загуба е много недоволна, тръшка се. Бойко Борисов в момента е в ролята на човек, получил една загуба. И в момента се отърсва от загубата, но минаха изборите, имаме задачи, които трябва да свършим и трябва да гледаме напред. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред Нова телевизия.

По думите му ГЕРБ трябва да преосмислят, че стратегията, че подкрепят правителството, но са недоволни от него не работи за тях.

"Нещото, което работи за тях, ще работи и за България - стига толкова цупене, стига игрички. Време е да работим за хората. Надявам се, че това което ни държи заедно с ГЕРБ не е само евроатлантическата насоченост, а работата срещу корупцията, бюджетът с 12 млрд. лв. за инвестиции, повишаване на пенсиите с 12 процента", добави Петков, визирайки вчерашните думи на Борисов по време на националното съвещание на ГЕРБ във Велико Търново. 

Лидерът на ГЕРБ заяви, че две неща могат да изкарат партията му от управлението и те са по-важни и от евроатлантизма - бюджетът и корупцията. "Ако в този бюджет няма политиките на ГЕРБ, поименно изписани, аз знам парламентарната група какво ми казва с тази заплаха, но аз ще се присъединя към нея. Няма ли го писано, няма ли го гарантирано, няма да се поддадем повече", категоричен бе Борисов.

Според Кирил Петков обаче бюджетът, анонсиран от финансовия министър Асен Василев, е направен изключително съвестно.

"Имаме месец и половина да обсъждаме бюджета. Мисля, че всички реагират следизборно, някак прекалено. Всеки кмет, независимо от коя партия е, ако има успешен проект той ще бъде разгледан", заяви съпредседателят на ПП.

Петков запита задочно Борисов дали подкрепя този шеф на ДАНС, който е причинил такава огромна щета на изборите или не. Той допълни, че президентът подкрепя председателя на агенцията и ако лидерът на ГЕРБ също го подкрепя, то възниква въпросът за синхрона между двамата. Съпредседателят на ПП добави, че явно в момента ДАНС не се координира с премиера, а Румен Радев трябва да преосмисли поведението си.

По отношение на дерогацията, Кирил Петков бе категоричен, че трябва да се разследват всякакви възможности за злоупотреби, за да сме сигурни, че сме в рамките на европейските закони.

"Падане на дерогацията след три дни ще увеличи цената на дизела и бензина", посочи Петков. Той допълни, че данъчните постъпления от 100 млн. лв. също ще спрат.

Ако искат дерогацията да се прекъсне, след ротацията Мария Габриел да поеме отговорността, посочи политикът.

Източници: NOVA, dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • Ghost

    12 Ное 2023 19:46ч.

    Смотаняк. Баце играе белот "на вързано", тоя още си мисли че е "не се сърди човече".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    12 Ное 2023 20:01ч.

    Ха ха. Искам да видя как Баце се тръска като дъщерята на Кирил Петков след загуба на Не се сърди човече. Ако Баце вярно се тръска така да забравя мъжкарските истории и да почва да чупи меки китки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    12 Ное 2023 20:23ч.

    борисов и пеевски в изолация, мислеха че вече са изпрани

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    12 Ное 2023 20:45ч.

    Баце и Шишо са изпрани и избелени. Сега перкат Кирчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “Да работим за хората”

    12 Ное 2023 21:56ч.

    То ние знаем и кои са хората…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    12 Ное 2023 22:13ч.

    “Да работим за хората” -- вероятно се оплел нещо про100киро. "да работим хората" сигур е искал да каже. поне това правят до сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма такова унижение. Подигравателното отношение унижава цялата нация

    12 Ное 2023 23:18ч.

    Борисов не е загубил никакви избори и Петков отлично знае това. Борисов ви спечели София и Варна, цяла Европа видя как, само Петков не разбра. Борисов не се цупи, той се моли за разум, но ПП са се самозабравили, защото такава е стратегията - да се насажда омраза и разделение сред малкия български народ, докато не изчезне съвсем и останат някакви киртаци индивиди с много милиони, загубили чест достойнство и правото да имат собствена държава, самопревърнали се в слуги. Борисов Борисов продължавай сглобката докато разглобите държавата, освен ако не вземеш да идеш в манастир!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не понасям Киро и сие,

    13 Ное 2023 1:40ч.

    обаче се кефя, когато мачкат ББ. Неговият залез е дълъг и болезнен, по отвратителен от сгромолясване. Накрая ще му вземат и парите, които брани усърдно. След това друг ще вземе техните глави и пари, докато се появи истинският господар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    13 Ное 2023 6:46ч.

    Киро както винаги е направил неадекватен коментар.Но намека към Борисов е много прозрачен.МОЖЕ ДА ЗАГУБИ ВСИЧКО!И в Гуантанамо!САЩ нямат приятели ,имат васали/по Уго Чавес/.Садам и Бен Ладен и безброй други също бяха на служба в ЦРУ.Видяхме как свършиха.Иронията в случая е че Киро върви по същата пързалка като Борисов.И докато за последния знаем тежките крими зависимости за Киро -НИЩО!А без тежки зависимости няма как да го допуснат до власт т.е. василитет на САЩ.Любопитно ми е тоя мушморок кви ги вършил 20г.То не че САЩ не могат да го обвинят и ОСЪДЯТ за педофилия примерно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебилският не нашенец,

    13 Ное 2023 7:54ч.

    пак с логорея за жестомимичен превод. Хак Ви е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ма н'дейте тъй!

    13 Ное 2023 14:28ч.

    Ний сме союзници на САЩ, какво Гуантанамо? То е в Куба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи