Кирил Петков: Паметникът на Съветската армия няма да остане на парчета, ще бъде сглобен отново

Кирил Петков: Паметникът на Съветската армия няма да остане на парчета, ще бъде сглобен отново

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Паметникът на Съветската армия няма да остане на парчета. Той ще бъде сглобен отново, за да могат всички, които искат, да го видят отново в цялост. Това каза в ефира на bTV съпредсдадетлят на ПП-ДБ Кирил Петков. 

"Фигурите се свалят от паметника и ще бъдат възстановени и поставени на място, където хората ще могат да отидат да ги видят спокойно. Скулпторът, който ще ги възстановява, ще бъде същият, който възстанови паметника на Цар Освободител. След това ще бъде избрано място в София, където да бъдат поставени", обясни Петков.

Според него не е нормално най-високият паметник у нас да бъде на съветски войници.

Съпредседателят на ПП-ДБ обясни и за промените в Основния закон. 

"Всички сме заложили много. Ако Конституцията не се случи, не виждам бъдеще за самия парламент. Всичко се слага на масата за тази реформа и мисля, че ще се случи".

Петков е категоричен, че ще има реформи в структурата на прокуратурата и МВР.

"Има текстове, които са спорни и докато Конституционният съд не реши, никой няма да знае. Те са повече в частта служебен кабинет. Искаме да има ограничение кой може да бъде премиер в служебен кабинет, но то да бъде достатъчно широко, така че да не иззема изборът на президента", допълни той.

Битката за регулаторите

Според Петков ДПС няма да вземат 1/3 от регулаторите.

"Очаквам битка там. Сигурен съм, че котки в чували не трябва да бъдат допускани. Ако един човек няма характеристиките или има нещо, което обществото, прокуратурата или службите знаят, няма да бъде допускан. Да имат експертизата и достатъчно обществено доверие е №1 по важност. Най-опасното е хора със скрити политически зависимости. Ще направим, така че никоя партия да няма монопол и такова влияние, че да контролира контролен орган", заяви Кирил Петков.

Отношенията в сглобката

По думите му отношенията с Бойко Борисов са преминали на оперативно ниво.

"Т.нар. работна среща беше много свеж формат. Когато махнем политическото и заговорим за приоритетите, решенията се намират. Спряхме да говорим за позициониране, коя партия какво ще направи и се фокусирахме чисто оперативно. Взехме много важно решение - да не се опитваме да решаваме всички казуси едновременно, а казус по казус. До Нова година ще работим само по Конституцията и бюджета, всичко останало - след това", допълни съпредседателят на ПП.

Темата Шенген

Според Петков е задължително да влезем в т.нар. "въздушен Шенген", а следващото потвърждение на условията не трябва да минава през гласуване на министър-председателите и евролидерите, а през ЕК.

"Искаме ясна дата, и сухопътна. Ако се слагат условия, те да са в ясен плюс и за България. Става дума до каква степен ресурсите на държавните членки на Шенгне се слагат на външните граници и до каква степен всеки си укрепва неговата държава.

В момента имаме 1500 души, които работят на Дунав от румънска и българска страна. Какво пазят на Дунав - не знам. Ако част от тях са преразпределени на българо-турската граница, укрепването ще стане по-голямо. Само 2% от мигрантския поток влиза през България, повечето избират да минават през Италия, Испания и Гърция".  

Източник: бТВ

 

 

 

Коментари

  • това е думата на един стопроцентов

    14 Дек 2023 9:40ч.

    ЛЪЖЕЦ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще му целуваме ръцете

    14 Дек 2023 9:51ч.

    А какво ще инсталирате на мястото на статуите? Сещам се за един американски паметник, паметникът на Вашингтон. Натам духа вятъра!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъже!

    14 Дек 2023 9:46ч.

    Както винаги, това му е нормалното състояние!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лжккд

    14 Дек 2023 9:49ч.

    лжлжл

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рядко грозен човек

    14 Дек 2023 9:51ч.

    Мирише!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    14 Дек 2023 9:54ч.

    Дори в Прибалтика не си позволиха да кълцат паметници. Акуратно ги местеха от старите им места на новите. Отрязаната ръка с Шпагина и отрязаната глава на солдата завинаги ще останат в историческата памет на Русия. То май това е целта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    14 Дек 2023 9:56ч.

    Този ненормалник трябва завинаги да бъде изхвърлен от политиката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганди

    14 Дек 2023 9:57ч.

    Дано и тебе те сглобяват някой ден така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    14 Дек 2023 9:58ч.

    Мъргви души, пропаднали до дъното, убиват всякаква човещина у собствения си народ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Запомнете това същество Вяра Тодева!

    14 Дек 2023 10:08ч.

    Кико Канадчето: Паметникът на Съветската армия няма да остане на парчета, ще бъде сглобен отново, а аз не съм канадски гражданин и ще ви построя Петия мост на Дунава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И завод за електрически коли

    14 Дек 2023 10:48ч.

    То нормални електрически лампи вече няма камо ли коли!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калайджи Киро

    14 Дек 2023 10:26ч.

    Нема лъжа, нема измама, бе бате. Шъ гу зглобим, шъ гу заварим, шъ гу запоим ако требе целото шъ гу калйдисаме да светне. Гаранция. И бронза и калая от мене. Вервай бате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    14 Дек 2023 10:28ч.

    Предполагам му повярвахте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    14 Дек 2023 10:35ч.

    ПАРАЗИТ, който нищо не градил. Дай му да РУШИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗАПОМНЕТЕ И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ РУШИТЕЛИТЕ

    14 Дек 2023 10:48ч.

    Нелигитимно е разрушаването на Паметника на Съветската армия в София. Този акт е по заповед на областната управителка ТОДЕВА и кмета на София с подкрепата на правителството „Денков-Габриел“ и на т.нар. „некоалиционно мнозинство“ в 49-то Народно събрание – ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заварчик

    14 Дек 2023 10:55ч.

    Като гледам "качеството" на американската ви СГЛОБКА, много се съмнявам, че можете да СГЛОБИТЕ наново нарязаните фигури, направени чрез руска ЗАВАРКА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нали

    14 Дек 2023 11:18ч.

    това им е целта? Да го разпарчетосат, уж да го поправят, пък после да кажат, че не можело да се сглоби, без да си мръднат и пръста да го поправят! Лъжци и мошеници от вождовете им отгоре до последователите им! Вън от властта, взехте я с измама и лъжа, долу!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    14 Дек 2023 13:00ч.

    КРЕТЕН!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се върнеш с 60 милиона от Канада на 27 години! 14 март 2008 г. в-к Капитал / Кариери

    14 Дек 2023 13:10ч.

    ЗАЩО СЕ ВРЪЩА КАТО Е ТОЛКОВА УСПЕШЕН БИЗНЕСА МУ, пита репортера Н.Стоянов. Как се правят 60 млн.евро! на 27 години с бизнес в Канада? Ето кратко описание на статията: .......... Когато някой се върне от Канада и започне да разказва за успешната си кариера там, обикновено посрещат историята му с недоверие. Щом всичко се е развивало толкова хубаво, защо се е прибрал? Когато обаче този някой пристигне с проект за 60 млн. евро и с осигурени средства да го реализира, това определено впечатлява. Горе-долу по този начин стоят нещата при Кирил Петков. .... още ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • връща в София с идеята и парите за мултифункционален търговски комплекс (къде е комплекса?)

    14 Дек 2023 13:12ч.

    На 14 години той заминава при баща си във Ванкувър, а през 2007 г. се връща в София с идеята и парите за мултифункционален търговски комплекс. Нарича компанията си Bulgarian Development Company (Би Ди Си) - от английски "Българска компания за развитие". "Ключовата дума тук е развитие. Българите се връщат тук, за да развиват България", бърза да поясни Петков. Идеята на компанията е да открива перспективни бизнес идеи и да ги финансира напълно или частично - подобно на фонд за дялови инвестиции (private equity fund). От решимостта, с която 27-годишният Петков заговаря за бизнеса си, личи, че именно в това е силата му. ... още ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето тук повече...

    14 Дек 2023 13:14ч.

    Първият проект на Би Ди Си е въпросният мултифункционален комплекс. Той носи името Black Gold Park (Парк "Черно злато") и ще се разполага на 70 декара площ в покрайнините на София, до детелината на "Ботевградско шосе" и "Околовръстния път". .... https://www.karieri.bg/news/24466_da_se_vurnesh_s_60_miliona

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Легендите за куфарчетата - тотеми

    14 Дек 2023 13:18ч.

    напълненки благодарение на "съветския тоталитаризъм" - дали един ден ще оживеят?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи