Кирил Петков обещал подкрепа на Йордан Цонев за председател на НС срещу отказ от хартиената бюлетина

Кирил Петков обещал подкрепа на Йордан Цонев за председател на НС срещу отказ от хартиената бюлетина

Снимка: Велислав Николов, "24 часа". Следвайте "Гласове" в Телеграм

В началото на този парламент Кирил Петков е отправил оферта към Йордан Цонев - "Продължаваме промяната" да подкрепи избора на председател на Народното събрание, ако ДПС оттегли подкрепата си за внесените от БСП промени в Изборния кодекс, с които се въвежда и хартиената бюлетина паралелно с машините.

Това разказа самият Йордан Цонев в декларация от парламентарната трибуна днес по повод напускането на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" на пленарната зала.

Панаирът, който се разиграва в НС от ПП и ДБ, и който започна от самото начало на този парламент, се нарича Изборен кодекс, каза Цонев. Тук започнаха оферти не за избор на председател и как да се преодолее конституционната криза, а за това, че ще подпомогнат избора на председател, ако ние оттеглим подкрепата си за проекта на БСП. Лично аз получих такава от Кирил Петков.  Ако смята, че лъжа, да заповяда в залата да ме опровергае, каза още Цонев.

Панаирът и пазарлъците започнаха още тогава, категоричен бе зам.-председателят на НС от ДПС.

Той обори лъжата, че се заменя машинното гласуване с хартия. Машините си бяха и остават в ИК, но сега се дава право на хората да изберат как да гласуват, обясни Цонев. И напомни, че от 2016 г. ДПС предлага 100% машинно гласуване, но с машините и по начина, по който се гласува в най-голямата демокрация в света - в САЩ. Трябва да вземаме пример от най-добрите, а не от диктатурите, обясни Цонев.

Той напомни, че сегашният Изборен кодекс бе приет на Разпети петък.  Тогава, според християните, и птичките спират да пеят, и природата млъква от тъга и мъка, каза Цонев. А тогавашното мнозинство обърнало България към венецуелската, а не към американската демокрация.

Цонев напомни, че ДПС предлагаха да има 100% машинно преброяване на хартиените бюлетини със сканирани машини, но това не бе прието от тогавашното мнозинство.

Обществото не може да бъде лъгано, лъжата не може да бъде норма на обществото. Хората чакат да започнем да им решаваме кризите, критикува още Цонев. Той напомни, че всички депутати са изпратени от хората в парламента с тази мисия - да съставят правителство, което да им решава проблемите. А решаването на всички кризи започвало от майката криза - политическата.

 

 

Коментари

  • Явно еничарите небългари с чужди гражданства смятат, че без помощ от щатната, "работеща" непрекъснато между изборите постоянна изборна администрация и нейните машини няма да могат да влязат в "Народното" събрание

    18 Ное 2022 12:47ч.

    Ти да видиш, и аз смятам така ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не си само ти

    18 Ное 2022 15:26ч.

    Много хора смятат, че без машините Киро и ПП са загубени за парламента. Иначе защо е тоя вой против хартиената бюлетина?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    18 Ное 2022 13:34ч.

    Идиоти. Замянате е кон за кокошка. Харвард?! ИДИОТИ! От Харвард!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    18 Ное 2022 13:48ч.

    Никога К.Петков няма да си изхаби думите,за да сподели нещо с един българопродавец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От просто Киро лъжецо

    18 Ное 2022 14:00ч.

    няма по-голям българопродавец, нали!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в така няречения парламент

    18 Ное 2022 13:59ч.

    Всички сте отвратителни паразити, някой по хитри, които се ръфат за кокъла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КокЪла

    18 Ное 2022 14:02ч.

    е само за Херо Мусака. Вие ще преглъщате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йордан Цонев достоен

    18 Ное 2022 15:27ч.

    Достойно поведение, да каже пред всички за тлъстата оферта

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    18 Ное 2022 15:45ч.

    "И напомни, че от 2016 г. ДПС предлага 100% машинно гласуване, но с машините и по начина, по който се гласува в най-голямата демокрация в света - в САЩ. Трябва да вземаме пример от най-добрите, а не от диктатурите, обясни Цонев." - да гласуваме по пощата, да гласуват мигрантите от укрина и ........др., да гласуват умрелите - нали така се избра байДън?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи