Кирил Петков: Няма да подпишем коалиционно споразумение с ГЕРБ. Още сме сглобка

Кирил Петков: Няма да подпишем коалиционно споразумение с ГЕРБ. Още сме сглобка

Няма да подпишем коалиционно споразумение с ГЕРБ, заяви пред медиите в кулоарите на парламента съпредседателят на ПП - ДБ Кирил Петков. Ние не сме "Продължаваме управлението". Ние сме "Продължаваме промяната", подчерта той.

Изявлението му дойде в отговор на изказване на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по темата. "Правим коалиционно споразумение, каквото се прави в целия Европейски съюз. В коалиционното споразумение ще представим равнопоставеност в управлението на държавата. Да се носи отговорност", каза Борисов.

А Петков обясни позицията си така:

"Искам да върна няколко стъпки назад. Защо въобще се събрахме в т.нар. сглобка? Защото е сглобка, не е още коалиция по никакъв начин. Събрахме се с една единствена цел - че можем да направим реформите, които българските граждани заявиха, че искат да се случат още преди три години. Кои са те? Хората искат справедливост. Да знаят, че като отидат в съда, няма да се срещат с Нотариуси, с Пепи Еврото и някого друг. Хората искат сигурност - да имат служби, на които могат да разчитат, като отидат в магазина, да знаят, че никой не ги обира с монополни цени, като си плащат тока - че цените са правилните."

"Това беше задачката на тази сглобка. Първите девет месеца, и тук трябва да поздравя колегите от ГЕРБ, направихме добри неща - сменихме конституцията, много от законите, за да дадат възможността тези реформи да се случат. Следващите девет месеца трябва реално да се случат - не на думи, не на хартия, а реално тези институции да заработят за хората",продължи Кирил Петков.

"Сглобката трябва да си довърши вторите 9 месеца от тази работа и ако видим, че ГЕРБ реално иска да свърши тази работа, след 9 месеца ще можем да говорим за коалиционно споразумение. Нека да видим техния документ, няма да влезем в коалиция, докато не видим, че реформите са се случили", каза още той.

И добави: "Искам да кажа ясно на господин Борисов - сглобката, както я нарекохме, сега трябва да си довърши вторите девет месеца от тази работа. Ако видим, че ГЕРБ са готови да свършат тази работа, да видим, че тези регулатори работят, че имаме съдебна система, която работи, и служби, които работят и са реформирани, тогава след девет месеца можем да говорим за коалиционно споразумение. Дотогава не можем да говорим въобще за коалиционно споразумение!"

"Не искаме 50 на 50 в регулаторите, искаме 100% независими регулатори", добави Петков. 

"Няма да говорим за никакви министри, докато не видим, че ГЕРБ са готови да извървят крачката с нас за регулаторите", закани се бившият премиер. 

По думите му всички евроатлантически партньори и включително украинците харесват Тагарев. Така Петков защити военния министър, който според Борисов е "неработещ министър" за смяна.

"Мисля, че ще е голяма глупост, ако обявим точна дата, когато едни бронирани машини отиват в Украйна, а те ги бомбардират", застъпи се за Тагарев Петков. 

"Ако видим в документа, че е описано как точно ще бъдат сменени всички регулатори, това ще е една голяма стъпка нарпед", продължи съпредседателят на ПП - ДБ.

 

Коментари

  • Това леке не бива да се тръгва живо от България

    28 Фев 2024 11:59ч.

    Същата терапия за всички от ППДБ и цялата сглобка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    28 Фев 2024 16:18ч.

    такъв рядък екземпляр нужен за изследванията на д-р Гълъбова за професорската й дисертация !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    28 Фев 2024 11:59ч.

    Това е една хубава новина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    28 Фев 2024 12:24ч.

    Така е! ПростоКиро погреба Сглобката. Явно ще се ходи на избори, а това е направо чудесна новина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    28 Фев 2024 12:05ч.

    Според мен можем да ги оприличим на заклещени кучета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    28 Фев 2024 12:07ч.

    Предпочитам да ги гледам като черна кутия - вход: квото искат -> изход: оставка и нови избори. Кво има в кутията, предпочитам да не знам - от хигиенни съображения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • theoldone

    28 Фев 2024 15:54ч.

    Аз предпочитам всички пред военен съд и сметките на родата, всичко запорирано, а твоята хигиена си е твой проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    28 Фев 2024 12:15ч.

    Събрахте се в сглобка, поради следните 2 причини: продължаваме подмяната е американи проект, а вие сте марионетки краварски и нищо повече! И второ, боко тиквата и свинчето са хванати за топките от краварите и не смеят да мръднат! Затова се и събрахте!! Останалото е ала-бала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГражданинНаРепубликата

    28 Фев 2024 12:24ч.

    Как не се усещат за думата "Сглобка". Всеки като я чуе му идва наум нещо мръсно, нечестно, скрито. Като омерта, мафия, подло. Какъв е тоя автогол с тази дума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Фев 2024 12:53ч.

    Не е лошо че Кики е такъв инат. Има шанс за нови избори. Но ми се струва че Баце така ще извърти нещата че да клекне. Кики май знае повече какво искат в посолството и това му дава самоувереност. Досега е ставало все на неговата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 0day

    28 Фев 2024 13:00ч.

    Не ни пука какво ще подпишеш, американски изверг! Българските граждани ще ти изпратим всякаква чуждестранна измет, която доброволно и настоятелно докарахте в България! Ще ти ги пратим и на островите, където ще избягате! Вие сте американски престъпници на българска територия! Специално за вас в България ще се възстанови смъртното наказание! Ще се биете кой да бъде последен за такава присъда! За държавна измяна няма прошка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хай

    28 Фев 2024 13:03ч.

    Про100 к!р0, американски боклук, защо с тагарчук не ви изпратим на фронта заедно с БТР-ите и да воювате на воля! Оттам ще разпръсквате евроатлантическото си бездарие! Командироваме ви завинаги там!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СТАЛИНКА

    28 Фев 2024 13:22ч.

    Хора, не се връзвайте на какво казал и рекъл който и да били в парламента. Всичко е цирк, тея в парламента са едни артисти и изпълняват поръчки за поредния театър. Нещата ще станат както са решили кукловодите. Докато не се промени системата изначално и няма истинска лустрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лустрация?? След 34 години ??

    28 Фев 2024 15:42ч.

    Сериозно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • калЙуъ

    28 Фев 2024 13:25ч.

    "искаме 100% независими регулатори" - каза агентът на цру кирил 5к0ф... Под независими на 100% регулатори агентът на цру 5к0ф има предвид да не зависят от герб и от депесе, затова предлагат да бъдат назначени политически представители от американо-мафиотската ОПГ - пепе+дебе. Не искат да назначат експерти, а само политически техни представители. герб щурмува конституционния съд с НЕексперт, а американо-мафиотската ОПГ - пепе+дебе също щурмува конституционния съд с изгонен от съдебната зала и пратен в пенсия техен представител! Всичко това също е 100 % независимост, нали?!....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно тъй Кире,

    28 Фев 2024 13:30ч.

    дръж здраво фронта! Да ходим на избори, да видим кой колко струва. Разкарай Асенчо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С двеста

    28 Фев 2024 13:53ч.

    Ех, Кики, Кики, ливадо канадска... Усети ли се каква (си) я спретнахте... Къде си тръгнал в Банкя тенис да играеш, баце си на ръкоблудие да учиш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИСКАМЕ ИЗБОРИ! КЪШ ПРЕДАННИ ПРЕДАТЕЛИ!

    28 Фев 2024 14:12ч.

    Сглобка или коалиция все тая - миризмата е много неприятна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политкомисар

    28 Фев 2024 14:20ч.

    Симпли Киро на избори ще гледа парламента от вън. Боко Тиквата за пореден път ще го отвее с 200. ПП на терен ги няма, с машинации пипнаха София и Варна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗКПЧ

    28 Фев 2024 15:48ч.

    Съвсем точно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кириле, нахарни сте бе, искате "да гепим властта" като сглобка - ГЕРБ да ви държи отдолу, а отгоре да крадете ли?! С твоя Йоловски кво става?

    28 Фев 2024 14:21ч.

    Да ти припомним ли, Кириле?! БНТ "Министър Йоловски: ЕЛЕКТРОННОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА Е БИЗНЕС ПРОЕКТ СЪС СЕКРЕТНИ ПОРЪЧКИ ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ"! Искате всички българи да ви купуват благините за частно-лични благини? Затова ли сте яхнали държавата и българския народ, да го издоявате и да лъжете и да заблуждавате и да изнудвате (Йоловски, Борисов, Пеевски) откак сте Радев ви качи на гърба на държавата България! Ами давай - всички българи ще ви купуваме благините, както на Лорер апартамента чрез винетките на 7% винетковата кралица. Безсрамници наглеци лъжци, с корупцията се борили, ай сиктир!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Министър Йоловски с охрана заради заплахи...

    28 Фев 2024 14:26ч.

    https://glasove.com/novini/ministar-yolovski-elektronnoto-upravlenie-na-darzhavata-e-biznes-proekt-sas-sekretni-porachki-za-stotitsi-milioni

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кириле, нахални сте бе, искате "да гепим властта" като сглобка - ГЕРБ да ви държи отдолу, а отгоре да крадете ли?!

    28 Фев 2024 14:24ч.

    С твоя Йоловски кво става? Да ти припомним ли, Кириле?! БНТ "Министър Йоловски: ЕЛЕКТРОННОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА Е БИЗНЕС ПРОЕКТ СЪС СЕКРЕТНИ ПОРЪЧКИ ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ"! Искате всички българи да ви купуват благините за частно-лични удоволствия и употреба?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    28 Фев 2024 15:05ч.

    След всички простотии някой написа текст и наби образите на Кирчо да го изрецетира, уж неправилно са го разбрали. Контрол на щетите. Инак пазарлъка си продължава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приключенията на Кики, Кокорчо и академик Ники

    28 Фев 2024 15:15ч.

    Епилог. И след като натворили много глупости, хората ги изгонили вдън горите тилилейски,където бродят и до днес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Корекция

    28 Фев 2024 16:08ч.

    Не изгонили, увесили на клоните в княжевската градина на мястото на паметника който събориха и висят да се помнят от такива като тях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фоки

    28 Фев 2024 15:41ч.

    Киро Улавото договор не спазва.Кретена на тате Петко е трапосан тука да унищожи България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    28 Фев 2024 15:49ч.

    Опозицията що не внесе вот на недоверие. Дори за спорта Поводи да искаш. Аман от театро

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bмecтo зaвoд зa €143 млн. в Лoвeч, Nехt.е.GО щe прави eлмoбили в РСМ

    28 Фев 2024 16:04ч.

    A зaщo нe Бългapия? Eĸип нa Моnеу.bg изпpaти oфициaлнo зaпитвaнe дo Nехt.е.GО c ocнoвния въпpoc - зaщo ĸoмпaниятa ce e oтĸaзaлa oт пpoизвoдcтвo в Бългapия и oĸoнчaтeлнo ли e тoвa. Kъм мoмeнтa 23.10.2023 г. нe пoлyчи oтгoвop. Πpипoмнямe, чe cпopeд oчaĸвaниятa, cтpoитeлcтвoтo нa фaбpиĸa зa eлeĸтpoмoбили в Лoвeч тpябвaшe дa зaпoчнe oщe пpeз мapт 2022 гoдинa, с инвecтиция €143 милиoнa. Cпopeд инвecтициoннoтo cпopaзyмeниe Бългapия e пoeлa aнгaжимeнт дa пpeдocтaви oбщo €34 милиoнa нa Nехt.е.GО нa тpи тpaншa, пpи ĸoнĸpeтнo пocтигнaти peзyлтaти. Πъpвият oт тяx щeшe дa дoйдe cлeд cтapтa нa пpoизвoдcтвoтo. Taĸoвa oбaчe нямa, нямa и oтпycнaтo финaнcиpaнe. КЪДЕ СА РАБОТНИТЕ МЕСТА?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защото

    28 Фев 2024 16:16ч.

    на България трябва да и се създад(в)ат проблеми. Има хора с пари и те се грижат за това. Нека се порадват и македонците, трябва да се подгряват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи