Кирил Петков: Министър Стоянов беше подаден като експерт от ГЕРБ. Вярно е, че говорих с него за изборите

Кирил Петков: Министър Стоянов беше подаден като експерт от ГЕРБ. Вярно е, че говорих с него за изборите

Калин Стоянов беше подаден за министър като експерт от ГЕРБ. Това обяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" Кирил Петков пред Нова тв. Той направи разкритията по повод разказа на Калин Стоянов, че Петков е говорил с него да стане министър и обвиненията му за опит за вмешателство в работата на МВР.

Номинациите на ПП-ДБ са ясните политически лица, които са бивши депутати, обясни Петков. Зад тях заставаме чисто партийно на 100%.

"След това решихме, че за всички други позиции, за които нямаме политически номинации, ще изберем експерти. За МВР беше много важно този човек да не бъде политически обвързан, защото идваха местни избори, трябваше да бъде максимално неутрален. И започнахме и от ПП-ДБ, и от ГЕРБ да се подават експертни имена. Те отказаха няколко наши, ние отказахме няколко техни. И не беше ясно дали ще достигнем до някой. Калин Стоянов беше подаден като експерт от ГЕРБ, като ние обаче, преди да се вземе каквото и да е решение, отидохме да го интервюираме. Когато аз отидох да говоря с него, той казва, че аз съм първият човек, който говори с него. И наистина в този момент той не го беше решил. Защо ние решихме, че си заслужава да направим такова предложение? Защото видяхме, че той беше разследвал чувалите с магистралите и тази тема. Беше вземал позиции, които от наша гледна точка са нормални позиции за промяната, която искаме да се случи", обясни Петков.

Не си спомням кой от ГЕРБ го предложи, но беше със сигурност от ГЕРБ, категоричен бе съпредседателят на ПП-ДБ. Имената главно идваха от Мария Габриел и от Денков, от двете страни се подаваха. Доколкото си спомням - или от Мария Габриел, или от Борисов, един от двамата, допълни Петков.

"Няма наш и ваш. В случая беше нает, предложена му позицията като експерт. За двата дни гонене... След като видяхме, че е млад, неполитически обвързан професионалист в ГДБОП, ние му предложихме позицията. Той каза, че не може да вземе сам това решение, преди да говори с жена си, което ние уважихме. И имаше два дни да мисли и на втория ден той отговори и каза - добре, съгласен съм", разказа още Петков. 

Ние го приехме като един чист експерт, допълни той.

Във връзка с твърденията на Стоянов за опит за вмешателство, съпредседателят на ПП-ДБ разказа: Отиваме парламентарната група на почивка в средата на август. И изведнъж научаваме от новините, че Калин Стоянов сменя шефове на 17 областни дирекции на МВР, без да е проговорил с никой, без да каже на някой. Абсолютно негово право, но въпросът за нас е, когато сменяш 17 областни директора, дали правиш избора на база да има честни избори, те да си вършат работата. И тази така наречена чистка на шефове на МВР по области дали се прави изцяло с професионална насока или има някакви други вмешателства.

Отидох да говоря с него тогава и му казах: Сигурен ли си, че някой не ти влияе за тези назначения? Защо ти поне не събра парламентарните групи или да ни уведомиш? Защо го правиш изненадващо от днес за утре?, разказа Петков и призна, че се е страхувал от това, че някой му ги спуска.

Но министърът му отвърнал, че ако искат да му гласуват доверие по време на изборите, трябва да му оставят тези назначения. И затова му ги оставили.

Последният ми разговор с Калин Стоянов беше в средата на август, оттогава не съм го виждал.

 

Коментари

 • рукола Z

  21 Ное 2023 8:55ч.

  Айде, ритайте млякото, че ни писна от олигофрения ???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мноо говориш бе Кирца

  21 Ное 2023 9:01ч.

  това не е семинар за пробиотици. Хитрец си ама по закона на Питерсън /ли беше/ май си надскочи нивото. Не си го мерИ с Бата Боко, бате ти Боко е врял и кипял в бандитизма, оцелял от ония времена, кога отстреляна и по-големи фазани от тебе... и то оцелял на връО!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  21 Ное 2023 10:30ч.

  Сирил Нортроп Паркинсон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Простия Киро: Моята воля за Сарафов е под всякаква критика!

  21 Ное 2023 9:28ч.

  Със сигурност вече се знае, че тоя простия, ококорения наглец, химика-молец и пеканката бяха ПОДАДЕНИ на тримореца от ПосолствоТО. И той ги пусна на арената на политическия цирк и сега си бере срама. Дано отвратителното им представление свърши колкото се може по-скоро и отидат там където им е мястото - в затвора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хамалин

  21 Ное 2023 10:12ч.

  кикито го взеха за мезе. (неспасяем)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоя без род и лице, докога ще е в България!

  21 Ное 2023 10:13ч.

  Гнусно мекере!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оценката

  21 Ное 2023 10:35ч.

  Валерия Велева: Вържете Кирил Петков! Вече е вреден и опасен! https://epicenter.bg/article/Valeriya-Veleva--Varzhete-Kiril-Petkov/332963/11/0 Оценката, която буквално казва всичко систематизирано. Другото са само детайли за лъжите, виденията, сънищата и фантазиите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Truman

  21 Ное 2023 10:43ч.

  Радев ,Радев..ти ги вкара във властта тези откровени идиоти...Кой си ти Румен Радев???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разни аспекти

  21 Ное 2023 10:51ч.

  Внушенията на кирилчо. Освен, че е отявлен социопат, в него се констатира някаква странна увереност, че бидейки много умен, ще привлече на своя страна симпатиите на обществото. Не се усеща, че всичко изречено от него непрестанно го УЛИЧАВА в груба лъжа. Сега също. Какво опита да ни внуши?! 1. Първа среща със Стоянов - интервю за проверка на годност. 2. Период на никакви контакти. 3. По време на отпуската си чул в новините за смяна на 17 полицейски началници. 4. В неизвестен момент (смънка, но не се разбра за прекъсната отпуска) след чутото, провел лична среща със Стоянов. 5. След тази среща, вероятно 17.08. - никакви контакти. Самият Стоянов разказа една доста различна история. След назначението му имало доста контакти по инициатива на кирилчо - лични срещи и разговори в министерството и телефонни разговори. Ще уточни изчерпателно и съобщи за да няма грешки. Аналитичен извод и хипотеза: всичко крещи, че Стоянов се е почувствал подложен на тежък политически натиск. Не може напълно да се изключи и елемент на състав по онзи кодекс! Видимо решава да въстане, по своя инициатива и без да предупреди, провежда една мащабна операция за смяна на ръководители. Чудесно съзнава, че това може да му коства поста. Остава и основателно предположение, че преди, около назначаването му или непосредствено след това, той вече разчита на алтернативна политическа подкрепа. Тоза аспект още не е доизяснен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Проглеждане

  21 Ное 2023 11:00ч.

  Сега отново насочете внимание и към историята с Йоловски. Същият синдром! Кирилчо лъже буквално по детски, но поради неясни причини вярва, че е страшно убедителен. Питат го за заплахите му към Йоловски. Кирилчо отговаря: как е възможно да го заплашвам за 600 милиона, след като бюджетът на цялото министерство е 60 милиона. Всички чудесно знаят, че никога не е ставало дума за парите от бюджета, но кирилчо гледа нагло в камерата, въобразява си, че е неотразимо убедителен и лъже хладнокръвно! Хайде сега да прочетете пак статията на Велева, която е постната по-горе! Това е не само препоръка, за феновете на пп-ците е дълг и отговорност. Почти всеки може да бъде излъган, но при определени обстоятелства трябва да прогледне!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гражданка

  21 Ное 2023 11:13ч.

  Собственика на държавата дето наема някого за вътрешен министър. За освидетелстване е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киро: аз интервюирах Калин Стоянов, за да преценя дали е експерт? майко мила

  21 Ное 2023 12:24ч.

  Какви познания за дейността на МВР има К. Петков? и приключваме с коментарите. Пълна подигравка за държавата е тандема Кики/Коки, и пълна радост за краварските домогвания до несметните богатства на прекрасната ни България. Злоупотребата с добронамереността на интелигентните българи минава вече границите на търпението. Някои (кои?) тренират за Майдани в България за да въведат диктатура ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • baba Pena

  21 Ное 2023 13:09ч.

  Цялото интевю е тук ( в него се включи и Калин Стоянов ): https://nova.bg/news/view/2023/11/21/434021/%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B1%D0%BB%D1%8A%D1%81%D1%8A%D0%BA-%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB-%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD-%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%8F%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%B5-%D0%B8-%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%BE/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  21 Ное 2023 13:21ч.

  Еха, КУрЧО се е научил да лъже почти като дърта циганка, но все още му личи, като го прави... Има още да се усъвършенства. Особено трябва да упражнява правоговор, че като се заплете веднъж в лъжите си и започва едно сричане, заекване и фъфлене, чак да го ожалиш! :-D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Министърът да действа

  21 Ное 2023 14:02ч.

  Министър Стоянов веднага да арестува лично простия Киро и да му повдигнат обвинения за фалшивите декларации, с които стана премиер; за тайния запис, който си е чист план за преврат в държавата; за натиска над него; за натиска и заплахите над Йоловски и куп още престъпни дела на този индивид. Цяла България ще е благодарна на министъра. А оня, сапунения Джо, ни плаши, че щял да си подаде оставката. Ами да си я подава, че цял народ очаква това, за да започне бурни празненства.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кирчо и Кокорчо не могат да хвърлят кърпата, даже много да им се иска

  21 Ное 2023 14:25ч.

  И да си нахуйник не е лесно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Впрочем, това се отнася и до останалите герои на нашето време?

  21 Ное 2023 14:27ч.

  Кой от "елита" може да си позволи да се оттегли и да остане жив?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  21 Ное 2023 15:12ч.

  Киртака лъжата.... отново на преден план. ПП- психопат и педераст!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи