Кирил Петков изрази притеснение относно сделката за "Булсатком"

Кирил Петков изрази притеснение относно сделката за "Булсатком"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ако е вярно, че утре КЗК ще одобри сделката между "Юнайтед груп" и  "Булсатком", това много ни притесни. защото ние сме чели докладите за близо 60% процентен дял. По-притеснителното е не самите фирми какво правят, а ако КЗК вземе решение без никакъв коментар, а просто одобри нещо, което може да се отрази на хиляди българи за цената на телевизията и за възможността за селекция. това много ни притесни и сега ще говорим по тази тема. За нас е притеснително, че когато се знае за смяната на регулаторите в последният момент и толкова бързо да се вземе такова решение. Ние вярваме, че реформата в КЗК трябва да стане много бързо и ще вкараме нов закон. Ние не трябва да чакаме нито ден повече, смяната на КЗК и закона трябва да стане основен приоритет и ние ще говорим с колегите от ГЕРБ утре", обясни съпредседателят на ПП Кирил Петков.

И отново повтори, че притеснението е, че се знае, че съставът КЗК трябва да бъде сменен. Той вече е с изтекъл мандат и реално няма истинска тежест  и в този момент, когато КРС трябва да бъде реформиран, това е не само рисковано. Нито ден повече не трябва да се бавим с реформите в регулаторите и това е част от разговора ни на Националния съвет", каза още той. И обясни, че този състав на КЗК е правил доста опасни неща за българския потребител. 

"Става дума за докосване на хиляди български граждани и цените на тяхната телевизия", добави той.

Днес "Гласове" публикува материал, че Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще одобри този четвъртък изцяло сделката за придобиване на „Булсатком“ от „Виваком“ – броени дни след срещата на Кирил Петков и Спас Русев в Гранд Хотел София.

По сделката с "Булсатком" вече има спорове между телекомуникационните оператори, включително пред съда: И А1, и Yettel реагираха остро и искат КЗК да спре сделката за "Булсатком" Петков обеща "много бърза реформа" в КЗК. На въпрос защо толкова време се е чакало, след като съставът на КЗК работи вече 2 години над мандата си, той не отговори директно, а каза, че не трябвало да се чака повече и смяната на КЗК става приоритет - още утре щяло да има разговор "с колегите на ГЕРБ".

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) ще одобри този четвъртък изцяло сделката за придобиване на „Булсатком“ от „Виваком“ – броени дни след срещата на Кирил Петков и Спас Русев в Гранд Хотел София, която бе заснета от агенция ПИК, твърдят запознати. Спас Русев се води собственик на „Булсатком“, а преди това бе в надзорния съвет на „Виваком“. Компанията-майка на „Виваком“ Юнайтед груп от своя страна е финансирала с кредит Спас Русев за придобиването на мрежата на „Булсатком“.

Петков говори и по още политически теми. Според него Никола Минчев е един прекрасен кандидат за водач на евроизборите. Ще решим за вътрешни избори за всички кандидати в листата. Третата точка е, че вече ще започнем официални преговори за обща листа с ДБ. 

Като трета тема на Националния съвета на ПП Петков определи опасността от ребрандирането на "Възраждане" като консервативна партия. Това много ни притеснява, защото не можем да забравим руските знамена, снимките с Митрофанова, каза още Петков. Надявам се, че колегите от "Възраждане" няма да заблудят колегите от ГЕРБ, каза още той.

Той обясни, че само вицепремиерът Илияна Йотова може да каже кой е отправил оферират към президента Румен Радев да е част от сглобката.  

Днес видях, че Борисов не е сигурен в моята теза, че докато нямаме работещи служби, а само си прехвърляме думи, няма как обществото да напредне, Петков. 

Има изказвания от сутрин до вечер по някакви завъртяни теми, посочи Петков. Попитан дали е прав Делян Пеевски, като казва, че президентството е тъмна институция, пълна с кеш, Петков отговори, че като нямало работещи служби, нямало смисъл "от сутрин до вечер да си прехвърляме топката". Никой не може да е директен съдник пред микрофоните, настоя той: "Хората искат дела".

Не се интересуваме кой кой е, а да се работи прозрачно, всички да се страхуват, като се занимават с корупция. За "пътя на Копринката" трябва да има истинско разследване, обясни Кирил Петков. Петков посочи, че има притеснение при ПП, че "Възраждане" се ребрандира като консервативна партия. Надявам се това няма да заблуди ГЕРБ, каза съпредседателят на ПП.

Източници: actualno.com, "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • forsvaret

    31 Яну 2024 19:33ч.

    Честито българи, нова девиантното Кики ви беше премиер, и пак е в парламента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куриерчето Кирчо се прави че нищичко не знае, какво има в плика

    31 Яну 2024 20:05ч.

    Важното е, че си е избрал островчет. ......... Аз лично не знам нито един остров, където може да се живее само с апри. Така, че съдбата му е незавидна. ........ Да се омита от политиката по-скоро, това е спасението му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    31 Яну 2024 21:02ч.

    не е така. Знае колко има в плика и колко са го преметнали в процентите !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха Ха Хо

    31 Яну 2024 19:44ч.

    Що пък не вземе да се пришири?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спасов

    31 Яну 2024 19:46ч.

    Ей, селендур прост. За много умен ли се мислиш с тези сценки. И като се притесни и какво? Всъщност дреме му. Тия селски номера ги играе заради другите оператори. Ако мине.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    31 Яну 2024 19:59ч.

    Една друга медия слага ударение на друг пасаж от изявлението на ПростоКиро: Ние не трябва да чакаме и ден повече, смяната на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) трябва да стане незабавно. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, предаде репортер на "Фокус".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    31 Яну 2024 20:04ч.

    докога ще замърсявате информационната среда с налудните брътвежи на психопата от дупница ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    31 Яну 2024 22:18ч.

    "това много ни притесни. защото ние сме чели докладите " Тоя "Ние" ли се изживява?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    31 Яну 2024 23:42ч.

    Усеща се вече, сменете му памперса на тоя, че се не трае!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дърт циганин

    01 Фев 2024 0:33ч.

    Всеки ден от появата на този образ в България, се отмята като Ден на лъжата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    01 Фев 2024 0:45ч.

    Изразявам притеснение от притесненията на Кирил Петков. Страх го е от българските закони. Това си е притеснително.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фоки

    01 Фев 2024 1:14ч.

    Кире Кретена.....е за Карлуково.Доживот.Тъпо , крадливо копеле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи, ем искъ туртътъ ем искъ дъ я излапъ

    01 Фев 2024 5:05ч.

    ем сас Спаз вечи съй спазарил ем ся ша тряъ са курдисът негуви пуслушкуфци у кумисятъ. машаллъ афирим чок яшя

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делта

    01 Фев 2024 8:56ч.

    "....това много ни притесни. защото ние сме чели докладите.....". Браво - може да чете значи. Този наистина е тези и са много зле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тревожно разтревожен

    01 Фев 2024 9:16ч.

    Не хубаво туй, ще вземе да се изприще ПРО100то Кике. Не мож си гледа дятето, онуй парапетното. И цялата тежест ще падне на баджанака Миро. Или на другите баджанаци. Аз първо много се чудих на тез работи. Щот съм прост. Ама като се осветли случаят с другите активисти на ПеПе-тата, дето жената с майката удушили бащата, ми светна, че туй са някакви нови трансатлантически ценности. Сигур всеки хвърля в дупката, пък после, ако нещо излазе, го разиграват на томбола. Или мятат чоп?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    01 Фев 2024 10:23ч.

    Не ме е яд, че се опитват да ме лъжат. Яд ме е, че се опитват да ме лъжат идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи