Кирил Петков: Исках да имаме честен човек за шеф на щаба на изборите, защото знаех, че това, което се случи, ще се случи

Кирил Петков: Исках да имаме честен човек за шеф на щаба на изборите, защото знаех, че това, което се случи, ще се случи

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Много исках да имаме честен човек за шеф на щаба за изборите, защото знаех, че това, което се случи, ще се случи. Ако нямаме честен човек за шеф на щаба за изборите, ще има безобразия на купуване на гласове, което се случи на местния вот. Искам ясно да заявя: г-н Стоянов има само двама шефове. Единият се казва г-н Борисов, а другият се казва г-н Пеевски. Това са му двамата шефове. Другото, което му казах вътре в залата - аз съм готов да отида на полиграф с него и заедно да поговорим от къде получава инструкции, кой му се обажда по нощите, как взима той решенията, дали ги взима сам, или двамата му шефове Борисов и Пеевски му дават всеки ден наставления какво да прави". Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков след изслушването в парламента на вътрешния министър в оставка Калин Стоянов за дейността на Мартин Божанов - Нотариуса.

По-рано вътрешният министър в оставка Калин Стоянов каза, че съпредседателят на "Промяната" е поискал от него да назначи конкретен свой заместник да отговаря за организацията на изборите. Става дума за Кирил Ценкин, който е бившият гард от НСО, който охраняваше Кирил Петков, когато беше премиер и след това той го сложи за зам.-вътрешен министър.

"Свидетели сме на започването на една от най-мръсните кампании, които България е имала. Реално бухалките се извадиха отново. Вчерашния ден - арести на висши длъжностни лица в "Митници", без яснота какво се случва, как се случва, никой не излиза да каже нищо. Днес изчезва главният секретар, никой не знае къде е. Бил си подал оставката. Калин Стоянов излъга вътре, че в първия момент не знаел какво се случва с главния секретар, а информацията, която имаме, е, че вчера са претърсвали неговия офис. Едновременно с това този министър излъга за няколко неща по време на изслушването", посочи Петков. 

Пред медиите той излезе заедно с колегите си от ДБ Атанас Атанасов и Христо Иванов.

"Това е меко казано неуважение към висшия орган на държавна власт. При закрито заседание на Народното събрание е взето решение да бъде изслушан министъра по конкретен въпрос. Той дойде и каза: "Няма да ви кажа". Той отказа да даде всякаква информация, позовавайки се на държавна тайна", разказа Атанасов за изслушването на Калин Стоянов в парламента. Той бе привикан, за да обясни на депутатите бил ли е убития Мартин Божанов - Нотариуса сътрудник в МВР.

"Това е неизпълнение на служебни задължения и най-малкото - престъпление по член 282 от НК. Ще помислим как да действаме от тук нататък за това арогантно поведение", каза Атанасов.

И той заяви, че няма информация за обиски в офиса или дома на главния секретар на МВР Живко Коцев, подал оставка днес.

По-рано Калин Стоянов заяви, че Кирил Петков е настоявал конкретен заместник-министър - Кирил Ценкин, да бъде назначен за ръководител на щаба за местните избори, но е отказал, тъй като на поста трябва да е главният секретар.

"Тук възниква въпросът дали не направиха така, че в навечерието на изборите да отстранят точно този главен секретар", усъмни се ген. Атанасов.

Според него има организирана и координирана операция за дискредитиране на коалицията ПП-ДБ чрез "използване на нереформираните прокуратура и служби за сигурност".

На въпрос от кого се използват той отговори: "Те действат, а кой ги използва - статуквото. Използват ги тези, които провалиха ротацията. За това става дума".

"Добре е да забележите военното разузнаване с коя политическа сила си взаимодейства за тези провокативни действия. С "Възраждане", каза още генералът.

"Днешното изслушване на вътрешния министър на работи в оставка отново затвърди нашето становище, че той не може да продължи да изпълнява тази дейност и да бъде част от служебно правителство, което да организира честни избори", каза Христо Иванов. Обясни, че нито писмено, нито устно Стоянов е отговорил дали Нотариуса е бил сътрудник на МВР и имало ли е злоупотреба с този негов статут. Не е станало ясно и дали има проверки по този въпрос.

"Всички разбрахме от начина, по който брани тази информация, че този човек е бил сътрудник, защото ако не е бил, предполагам, че щеше да му бъде по-лесно да каже, че не е бил", коментира Иванов.

Източници: dariknews.bg, "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Ghost

    04 Апр 2024 14:17ч.

    Тия съвсем ще се омажат до изборите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя на снимката с удоволствие да го треснеш с нещо по тъпата глава!

    04 Апр 2024 16:08ч.

    За честност ще говори, изродът му с изрод! .................... Ала бала е най-честаната политика. В дън земя да се продънат тия всичките там горе, дето се самообоготвориха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кокаинова муцуна!

    04 Апр 2024 16:12ч.

    !!!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Машинният вот е недействителен

    04 Апр 2024 19:54ч.

    В София от 1600 машини са одитирани само 6. Не е сертифициран целият софтуер. При предаването на флашките в ЦИК не са проверявани нулевите файлове, от които личи дали са манипулирани флашките. Изчезнаха 35 флашки. Вещите лица установиха, че 396 флашки са били манипулирани. Говорителят на общинската избирателна комисия заблуди медиите, че изборните нарушения не са повлияли на резултата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    04 Апр 2024 14:17ч.

    Така оцъклен ще бъдеш при бай Ставри!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пази, боже, сляпо да прогледа

    04 Апр 2024 14:27ч.

    Оценката за честност на лъжец , какъвто е Петков, е твърде проблематична.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    04 Апр 2024 18:24ч.

    Колега, много дипломатично се изразяваш! Този е патологичен лъжец! Мисли си, че сме забравили записа на Руди за Ала-Балата с президента и с заявката, че тях закони не ги интересуват, а ще си правят, кавото решат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    05 Апр 2024 8:25ч.

    Ама много сте прав! Лъжльо!! Огледала се кака Сврака и какво - вътре с двата крака!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно Така Е

    04 Апр 2024 14:30ч.

    Аз за по-честен човек от Татко Петко не се сещам! ТОЙ трябва да е шеф на МВР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    04 Апр 2024 14:36ч.

    "защото знаех, че това, което се случи, ще се случи". И кво се случи? Откраднахте изборите. От туй ли те беше страх? Тъпанар!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кировец

    04 Апр 2024 14:55ч.

    Шкварек скоро беше казал, че всяка изява на Кирил Петков е излагация. За това е прав. Наско и Христо да му намекнат да се явяват те с Лорер или Минчев (от ПП само те имат НЯКАКЪВ акъл в главата), че като паднат под 15%, какво правим?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    04 Апр 2024 14:58ч.

    А така! Яжте се и се ръфайте до кокал, червеи гнусни! До изборите нищо от вас да не остане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ШВЕЙК

    04 Апр 2024 15:31ч.

    Значи Кирето Лъжеца определя кой е честния, който да му уреди изборите. Такива неща като Закон, ЦИК, липса на политическа ангажираност, експертен капацитет въобще не го интересуват, важното е да е негов човек. Наглостта на Кирето вече трябва да е обект на Прокуратурата, не само на Психиатрията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    04 Апр 2024 15:32ч.

    Много се облещил кирягата, имитира честност и почтеност. Кръгове под очите, да отиде да му видят бъбреците и да намали и другите, разни "субстанции"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    04 Апр 2024 15:34ч.

    Не е първият реднал далавера, ама тоя тъпак даже не разбира че прави нещо нередно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Невероятна физиономия

    04 Апр 2024 16:15ч.

    Само като го погледнеш и видиш погледа гледащ незнайно къде и ти става ясно. Няма какво да искаш от него. Той толкова си може.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    04 Апр 2024 16:16ч.

    Този няма никакви задръжки! Няма ли съд и прокуратура в България?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кики

    04 Апр 2024 16:27ч.

    Досега Кики и Коки трябваше да са откраднали поне 500 милиона, поне аз бих направил толкова по груби сметки. Не знам, защо още са в БГ, явно са по-тъпи отколкото изглеждат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ase

    04 Апр 2024 16:29ч.

    Аз съм съгласен. Като иска нека да отиде на полиграф. Има какво да го питаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ase

    04 Апр 2024 16:31ч.

    За Харакире става дума де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изглеждат.

    04 Апр 2024 16:29ч.

    Скандалният американски агент про100 к!р0 е говорил за "честен човек"?! Това е гавра с България от негова страна! Скандалният американски агент про100 к!р0 е единственият от поне 10 години насам, който ДВА пъти е нарушил Конституцията на България за кратко време и не е последвало нищо срещу престъпника!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    04 Апр 2024 18:29ч.

    Това може да се обясни с факта, че Про100киро беше посочен от Байдън! Това е достатъчно да се чувства ненаказуем и да прави каквото си иска!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    04 Апр 2024 16:35ч.

    А не, така не се издържа. Отивам за още семки. Това е по-заплетено от турските сериали по бтв и от индийската сапунка по нова. И типично по нашенски има дружина с предател. Агата Кристи ще си изяде шапката, ако види каква кримка си имаме, а Артър Конан Дойл ще се хвърли от първия лондонски мост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    04 Апр 2024 16:40ч.

    Защо трябва да знаем какво е плещил олигофрена Кики? Игнорирайте го, не го показвайте, не го публикувайте...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гинирал Патън

    04 Апр 2024 16:43ч.

    Радвам си че ръботя в юес и подписвам смъртните присъди на путин, пеевски и банката мръсницити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ е сатана!

    04 Апр 2024 16:59ч.

    Първо подпиши за джо бидон-дементният, а после се самозастреляйте, че се намирате в страната на злото, там са най-многото извратеняци на планетата и е хубаво, че са там! сащ е сатана!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сър Дъглас Хейг, о.з. Фелдмаршал, KCMG, GCB, OM

    04 Апр 2024 18:18ч.

    Връщай таблета на сестрата и си пий халоперидола, бе, хисарска шуго шантава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мхм

    04 Апр 2024 17:06ч.

    Престъпникът крещи: "Дръжте престъпника!" И наш Киро така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПП ДБ ДПС ГЕРБ СДС

    04 Апр 2024 18:16ч.

    Честност при наше управление ??? Хайде не ни разсмивайте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мислещ

    04 Апр 2024 18:30ч.

    Кики и компания тепърва ще берат ядове. Не се усетиха, че само срещу Боко може, само срещу Шиши може, ама срещу двамата едновременно няма да издържат. Ще ги обрулят и после пак ще ги нахендрят в скута си, ама без кафе тоя път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    04 Апр 2024 18:42ч.

    Не "против двамата" , а решиха да правят бизнес с корпулентите. Щот се имаха за хитри. Единствената грешка която се допуска при игра на карти с професионални мошеници е да седнеш на масата. Жалки аматьори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да ве

    04 Апр 2024 21:53ч.

    Видяхме ги тия "тепърва", Костов си яде бразилския фъстък и си пие виното за 400лв бутилката.....затвор никога няма да видят, даже пак ще ви управляват

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хасмукар на вилица, харвардска резилица

    04 Апр 2024 18:34ч.

    Сбогом, алабала изклесъчета. Keep the change.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фкфмфк

    04 Апр 2024 21:56ч.

    Мултимилионер стана и му викаш само сбогом. Явно е твой ред да грабиш, сигурно си някой съветник на Радев, Бойко или Пеевски. Ваш ред ли е да грабите.....справедливост никаква, само подхилквания...аре бегай

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мин фин дзин

    05 Апр 2024 0:38ч.

    "защото знаех, че това, което се случи, ще се случи".Ко,ко, ко каза! Изчезвай от България бе, кретен! е на зеления са му свършили солджърите, запиши се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    05 Апр 2024 12:30ч.

    ти ли ще говориш за честност женен мъж с три деца да тича с една паряс.......... по чуждите квартири вземи да се гръмнеш баща ти да вземе да те вкара в клиника да те лекува а не да бръщолевиш простотии от сутрин до вечер нито един глас за тази банда на изборите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи