Кирил Петков и Илияна Йотова са на посещение в Северна Македония

Кирил Петков и Илияна Йотова са на посещение в Северна Македония

Премиерът Кирил Петков и вицепрезидентът Илияна Йотова ще посетят днес Република Северна Македония, където ще участват в откриването на нов клуб на Културния център „Иван Михайлов“ в град Битоля, съобщава БТА.

По покана на сдружението новият клуб ще бъде открит от вицепрезидента Йотова, а преди това премиерът Петков ще разговаря с представители на  български организации в Република Северна Македония.

Визитата на Кирил Петков е първото посещение на български министър-председател в Битоля. Във водената от него делегация ще участват министърът на външните работи Теодора Генчовска и нейната заместничка Велислава Петрова. Заедно с министри от правителството на Република Северна Македония те ще посетят междусистемния далекопровод Битоля-Елбасан, по който България ще може да продава ток в региона. 

Българската делегация се очаква да бъде посрещната от министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи,  министъра на транспорта и съобщенията Благой Бочварски и директора на държавната компания оператор на преносната система за електроенергия Орхан Муртезани. 

Визитата на вицепрезидента Илияна Йотова ще продължи и на 17 април, когато тя ще посети Дневен център за деца с аутизъм в Охрид. Проектът е финансиран от българското правителство като част от програмата на Министерството на външните работи „Българска помощ за развитие“. Вицепрезидентът ще бъде и гост на откриването на офис на Сдружение за толерантност и сътрудничество „Хоризонти“.

 

 

Коментари

 • рукола Z

  16 Апр 2022 9:44ч.

  Бай шоршо на командировка 🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • VVVVVVVVVVVV

  16 Апр 2022 9:51ч.

  Добре е, че има надзорник този канадски пудел. ПРОДАЖНО ЛЕКЕ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Илф&Петров:

  16 Апр 2022 10:40ч.

  "И единствен само пазарът на особената категория мошеници, които се представяха за деца на лейтенант Шмид, се намираше в хаотично състояние. Анархия раздираше корпорацията на децата на лейтенанта. Те не можеха да извлекат от своята професия онези изгоди, които несъмнено биха им донесли минутното познанство с администраторите, стопанските ръководители и обществениците..."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спасов

  16 Апр 2022 10:53ч.

  Поредната глупашка визита на Петков, която ще се опита да ни пробутва, като напредък. Тя по-скоро е потвърждение за пълната му неспособност да дефинира позиция и безропотното му подчинение на неговите ментори и създатели.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Простокиро

  16 Апр 2022 11:21ч.

  да не се връща в България. У нас, този предател НЕ Е "Добре дошъл".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аман

  16 Апр 2022 12:22ч.

  от простата физиономия на харвардското менте

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  16 Апр 2022 13:22ч.

  Кирца, да не забравиш, след като умиеш краката на миряните, да ги целунеш, защото папата прави така !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи