Кирил Петков: ГЕРБ няма да могат да ни откажат подкрепа за кабинет

Кирил Петков: ГЕРБ няма да могат да ни откажат подкрепа за кабинет

Според Кирил Петков ГЕРБ и останалите формации в бъдещия парламент няма да имат друга възможност, освен да подкрепят правителство на ПП-ДБ. Това обясни бившият премиер в интервю пред Нова ТВ.

Петков посочи, че неговата коалиция е готова да разговаря с всички, като ползва за основа на преговорите своята програма. По думите му, който откаже да я подкрепи и провали шанса да се състави редовно правителство, ще понесе тежко наказание от избирателите.

Той пренебрегна изявленията на Бойко Борисов, че ГЕРБ-СДС няма да подкрепи кабинет, в който не участва пряко. „В момента всеки се опитва да си затвърди електората. Затова се говорят такива неща. Г-н Борисов е цар един ден да казва едно, друг ден да казва друго. Всички знаят, че с такава ясна, позитивна политика, сложена на масата, те нямат възможността да не подкрепят“, убеден е Петков.

Експремиерът беше категоричен, че единственото възможно правителство е „управление с ясна политическа обвързаност с ПП и ДБ“. Той отхвърли варианта за някакъв вид програмен кабинет с непартийни фигури. „Няма да си играем на куклен театър. Няма да се замазват очите с някакви експерти, които всъщност не могат да взимат сериозните решения“, твърдо заяви Петков.

Той въобще отказа да обсъжда възможността да се стигне до втори мандат на друга политическа сила с думите, че „това е абсолютно невъзможно да се случи“. И като доказателство за вярата си, че е незаменим, се похвали с подкрепата на четирима европейски премиери, които направили видеообръщения към симпатизантите на ПП-ДБ. „Не един, не два, не три – четири, и единият от тях е Рюте! (нидерландският премиер, който е противник на влизането на България в Шенгенската зона – бел.ред.)“, наблегна нееднократно Петков с видимо самодоволство.

Съпредседателят на ПП заобикали темата с доклада на правосъдното министерство на САЩ, в който се споменава, че арестът на Бойко Борисов е бил незаконен. Вместо това изтъкна, че проблемът на България е, че нямаме работеща прокуратура и не се доверяваме на съдебната система.

В тази връзка, той коментира думите на Христо Иванов, че може да се постигне конституционно мнозинство за съдебна реформа с ГЕРБ-СДС и ДПС. Петков смята, че двете формации биха предпочели да се премахне институцията на главния прокурор, защото смятат, че ПП и ДБ биха я използвали срещу тях. Той даде да се разбере, че подкрепя именно такава промяна, защото смята, че главният прокурор е „остатък от комунизма“ и създава възможност за разтваряне на чадър над корупцията.

 

Източници: Нова тв, "Сега"

 

 

Коментари

  • Калпазанче

    29 Март 2023 12:11ч.

    Не го пускат в селото, той за попската щерка пита!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    29 Март 2023 12:17ч.

    този Убавец... да не би да е нает от "възраждане"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    29 Март 2023 12:18ч.

    Този наглец докога ще ни се натрапва!? Защо не е в затвора?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    29 Март 2023 12:22ч.

    тоз хамстер съвсем се е побъркал.....това прави алчността за власт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    29 Март 2023 12:23ч.

    Какво те топли кабинет, който може с лека ръка да се събори? Нали видя как става? Всеки, който те подкрепи ще е свършен и го знае... хич няма значение какви бюлетини вкараха в училищата вчера - ти си болен по-цялата тиква, баща ти също. Никой няма да те търпи и ден, още по-малко подкрепен от БОКО тъпото и двамата сте бита карта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • разсмя ме

    29 Март 2023 12:49ч.

    Кики, като малък да си падал на глава? Ако не си спомняш питай тате. И спри "пицата", че съвсем ще ти изпържи мозъка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    29 Март 2023 12:56ч.

    този осветлява всички и най-вече, най-долния предател на България, който му даде власт срещу многооооооо пари

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    29 Март 2023 13:04ч.

    Това хахавото що го показвате? То дрънчи на кухо. Толкова елементарни измамници никога не е имало в българското управление. Чалгаря втори номер, въздух под налягане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратена

    29 Март 2023 13:06ч.

    Пицата и мангиза вече са изпържили мозъка му. Никаква връзка с реалността- то е ясно. Но тези, които отиват да гласуват за него срещу някакви мизееееерни пари са по- изпържени. Парите ФАЩ ще си ги вземат десеторно, ако тоз катил е "незаменимият", който ще ни сложи на врата нъжето на бесилото. Пфу, долен човечец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласуващите за този к.п.т, вие ще поемете всички негативи на "неговите" решения, а той...

    29 Март 2023 13:06ч.

    Той просто после ще се покрие някъде из щатите или англия. Справка - всички "майданни" лидери на "свободна" Украйна. А избирателите им къде са сега? На кой свят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    29 Март 2023 13:16ч.

    прикривайки се с крясъци за „демокрация“ и „евро-атлантически ценности“, ШАЙКАТА успя да наложи фашизма за държавна идеология у нас... а сатанистът р. радев и КОХОРТАТА му жадуват за капитулация на Русия пред тези, които открито носят свастики, символи на СС и наричат бригадата си „Еделвайс” в памет на едноименната бригада на Вермахта? пред тези, които брутално измъчват и убиват военнопленници? пред тези, които отправят по ТВ призиви да унищожението на руските деца? пред тези, които бият инакомислещите и ядат месо от мъртви руски войници? пред тези, които разбиват православните църкви и събарят паметници на героите-антифашисти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • които отправят по ТВ призиви да унищожението на руските деца

    29 Март 2023 15:12ч.

    нещо си се объркал - призивът беше за издавяне на украинските деца

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце-идиоро с усраинските деца!

    29 Март 2023 17:28ч.

    Ех, евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано, не си ти за сий форум, не си! Тука сме хора миролюбиви, деца на пеизоваваме и не давим! Ако може, "бутни" връзчика към сий материал, ма не от вашите, джендърските! И, козяк, незачет! Опорките и днес много нефелни, бе! И, бацко, и днес козяшки лебец нема да има за тебе! Анадънму??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • курупсията -митологема за развити общества с вързани ръце и крака

    29 Март 2023 13:49ч.

    Проветряване на усти.Имитация на предизборно говорене.Конструкцията " те нямат възможността да не подкрепят" е от мотивировката на ленчето да се хване за парапета,но електората на гроб,привикнал към изобилието на безконтролното усвояване и еднолична свещена власт,как да убедиш,бе,петков!? България е в ръцете на лош геополитически господар,който голи пари и перспективи очевидно няма да даде на България за нищо на света,по-скоро ще й обере и последните пари демоностративно за назидание,значи ГРОБ са тоталщета с евроатлантическата карта на тези избори.Играта на Борисов изглежда е постепенно закриване на една огромна народна партия и понеже това е технически много трудно,на него са му нужни поредица от изборни загуби.Изборният маратон трябва да продължи.Новите управленски практики в областта на реалната (изпълнитната) власт, посредством служебни правителства,сами по себе си са ноу-хау за колективна политическа безотговорност зад условния гръб на плезидента; условен гръб,защото по Конституция функциите му са формални и той не може да делегира права,които не притежава,съответно би избегнал всеки път без усилие политическата отговорност за безумията на отделни служебни министри,които свършват някое антидържавно деяние и се сменят, пито-платено.Така че,това илюзионистко служебно управление има големи перспективи у нас,във времевите рамки на мандата на плезидента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    29 Март 2023 13:54ч.

    Самозабравилият се К.П. , нарушаващ законите на страната, щял/със съдружниците си/ да прави правосъдна реформа?! Елементарно мислене и говорене- който не е с нас, е против нас. Видяхме какви управляващи са - лъжи, измами, популизъм, угодничество пред чужденците, алчност, аморалност...Владеенето му на бълг. език/писмено и говоримо/ е на ниско ниво и с времето не се подобрява, НО иска, иска да управлява. Той е просто нарцистичен тип, на когото мястото му е извън политиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    29 Март 2023 14:19ч.

    Има ли политик, който да настоява, кандидатите за депутати или по-скоро избраните депутати да се подлагат на психотест? За да караш една кола те подлагат на психотест, а за да караш една държава може да бъдеш ненормален и наркозависим, така ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мислещ

    29 Март 2023 14:21ч.

    Това , което говори Киро никак не е изключено, защото Бойко беше заплашен от едно място за което всички се досещат.......!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    29 Март 2023 14:39ч.

    Еее, радва ме тоя нещастен несретник!... Освен отвращение, този киртак, друго не може да предизвика... Сам си подписва присъдата, своята и на пасмината случайници, около него! Сбогом ПП! ГЕРБ-ерите и те са се запътили по същия наклон… Изобщо, само GOOD NEWS!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    29 Март 2023 15:06ч.

    Жестът на снимката какво ли символизира? Дали размера на мъжкото му достйнство или този на интелектуалния му капацитет?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    29 Март 2023 15:07ч.

    Ние тук се смеем, но има много като него, както и като предишния с тужурката, както и като онзи без трудовия стаж, и онзи с "короната", и книжния плъх също! Егати и късмета! Господ да ни пази, щото няма кой, то се видя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирееее, ти приемаш ли Христо Иванов за премиер? Понеже Христо мълчи, а ти Кире обикаляш кат цветарка между "масите" и предлагаш увехнали китки!!

    29 Март 2023 15:22ч.

    Кириле, ти душо човешка още не си разбрал, че ти и твоята коалиция бяхте УВОЛНЕНИ от народа! Но продължавате да лъжетеу патолотично! .... Кириле, къде ти е ЗАВОДА ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛИ, бе душо. Само това да беше го започнал заводчето и щеше да спечелиш одмах, без помощ от задкулисието?! къде е завода Кириле? А самолетчето лети ли в редовна линия от София до Скопие и кого вози?! ........... ТИ КИРИЛЕ, при почти едногодишно участие във властта (от служебен икономически м-р до премиер) НЕ МОЖА ДА НАПРАВИШ НИЩО ДОБРО ЗА БЪЛГАРИЯ И НАРОДА, не може дори да го започнеш, обаче обещава, обещава и лъже хората - и млади, и стари по най-ужасен начин. .............. Младите литашки без опит са опиянени от неговите обещания за ... блага към личното им за.ниче. Старите дано се освестили, но възрастността води към доверчивост, научно доказано. Събудете се българи - зад мъглата киркокорленова е пропастта, пълна загуба на свободата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    29 Март 2023 15:56ч.

    Ура, ура, да живеят световните евроатлантически идиоти и техните верни сподвижници в България! От хлебарките е най-трудно оттърването, но има все пак алтернатива, нали ни ги препоръчват като великата протиенова храна на европейското светло бъдеще.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    29 Март 2023 16:28ч.

    Тоз се вживява и говори като мафиотски дон. Като в "Кръстникът" ще им направи оферта, която "няма да могат да откажат"... А как точно ще направи правителство с мафията ГРОБ, за които ревеше, че са го свалили?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    29 Март 2023 16:36ч.

    Може от Козяк да са му дали гаранции, че Б.Б. му е в кърпа вързан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Том Сойер

    29 Март 2023 16:39ч.

    Кирето е драг кралица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи