Кирил Петков: Г-н Зеленски много ясно разбира, че ние го подкрепяме

Кирил Петков: Г-н Зеленски много ясно разбира, че ние го подкрепяме

Благодаря на всички хора, които излязоха вчера на площада. България трябва също да говори ясно, не само политиците да говорят, че подкрепяме Украйна, че българският народ подкрепя Украйна - това е всъщност по-силното съобщение. Това заяви премиерът Кирил Петков пред български журналисти в Брюксел преди началото на втория ден от заседанието на Европейския съвет, съобщава БТА.

Той отбеляза, че в интервю на украинския президент Володимир Зеленски България е посочена като една от най-подкрепящите неговата страна държави. България беше включена ясно в страните, които подкрепят Украйна, и той ни благодари, поясни премиерът.

По повод данните, които цитира - че мнозинството от българите не желаят нашата страна да предостави военна помощ на Украйна, Петков не пожела да уточни кой е източникът на проучването, но посочи, че е разбираемо хората да се притесняват, защото войната е опасно нещо и ние сме много близо. За всички критици, които по думите му се страхуват, че България не прави достатъчно, той отбеляза ясната позиция на правителството спрямо руския посланик в София Елеонора Митрофанова, както и изгонването на руски шпиони. Г-н Зеленски много ясно разбира, че ние го подкрепяме, заяви Петков.

Той съобщи, че снощи с президента на САЩ Джо Байдън са обсъдили как корупцията може да бъде инструмент за руския президент Владимир Путин в страните на Балканите. Премиерът уточни, че е дал примера със строежа на газопровода "Турски/Балкански поток". Факт е, че три милиарда (лева) бяха изхарчени от нашите пари за тръба, която не можем да използваме и явно джиповете на "Аркад" се намериха в къщи като на г-жа Арнаудова, коментира премиерът.

Ако си Путин, точно това е инструментът - работиш с политическата върхушка, караш ги да харчат национални пари за твои проекти, и го работиш през корупция. Това се оказва, че не е само в България, а е инструмент, който Путин е използвал, за да прави своите геополитически цели на целите Балкани, каза Петков.

Огромната ни цел е да се фокусираме върху цените на газа и на горивата. Много е важно с един глас да се опитаме заедно да преговаряме, за да свалим тези цени, които влияят на всички цени. Всички осъзнаваме, че тази зависимост е опасна за националната сигурност, посочи премиерът по повод доставките на енергоизточници от Русия. Той съобщи, че с гръцкия си колега Кириакос Мицотакис са обсъдили отново изграждането на връзката между газопроводите на България и на Гърция. По неговите думи Мицотакис се е заел с въпроса и може би това е най-важният двустранен приоритет в този момент.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Киро какво ще каже

    25 Март 2022 13:47ч.

    за гореното вчера на протеста знаме на Русия? И да уточни какво точно подкрепя той - пронацисткия режим на Зеленски ли? Защото и обикновените украинци са жертва на този режим. И, ако обича, да не говори от името на всички българи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    25 Март 2022 13:54ч.

    Абе Киро, погледнете се първо вие бе. Казваш, че Путин управлява чрез върхушката. Ами то вие сте върхушката бре! Назначават се хора от "Америка за България" на отговорни постове и започва "управлението", т.е. започват да те управляват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    25 Март 2022 13:57ч.

    КОИ ВИЕ??? ... за канадците ли говориш, защото ние БЪЛГАРИТЕ НЕ ГО ПОДКРЕПЯМЕ и не можем да подкрепяме един убиец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    25 Март 2022 15:47ч.

    А вие кои сте, шепа лумпени, които осквернихте националния празник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    25 Март 2022 16:16ч.

    Целият български народ е с Путин! ? Да ти е мъка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    25 Март 2022 14:05ч.

    Егати мазника излезе киро... Вчера на площада са били около 200 украинци с украински знамена и с плакати, написани на украински. Това не е български протест, и няма да бъде. А иначе Зеленски ни бил благодарил! И какво ни грее това? Ахаа, ще ни грее с тези думи през зимата вместо газ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българите подкрепяме Русия

    25 Март 2022 14:08ч.

    А ти Кире, иди на ... !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами то явно в резултат на

    25 Март 2022 14:12ч.

    "мощната" подкрепа на Киро от вчера любимецът му Зеленски официално е разрешил на членовете на правителството да напуснат Киев (да вървят накъдето им видят очите...), а властта в освободените от укронацистите гладове се поема от военно-граждански администрации. Киро изостава с материала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И напускат хората, още как

    25 Март 2022 15:50ч.

    Онзи ден унгарските митничари (не украинските!) задържаха съпругата на политик с 28 000 000 USD, и 1.6 милиона Euro в куфарите, на път за Европа... и това стана световна новина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирцата

    25 Март 2022 14:20ч.

    като ще показва българксия народ, да изкара на "протеста" българи, а не украински проститутки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    25 Март 2022 14:33ч.

    Не съм предполагала , че ще има по-срамни управници от гербаджийските , но се оказа , че възпитаниците на харвард ги превъзхождат ! Бог да пази България !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    25 Март 2022 14:49ч.

    Много съжалявам, че ще го кажа, но тези са вятър и мъгла, не знаят къде се намират! Много, много жалко! Кюлчето ни съсипа, а тези ще ни довършат, ако така я карат! Късмет или карма....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро, не лъжи!

    25 Март 2022 14:52ч.

    Ние не го подкрепяме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дунав

    25 Март 2022 15:14ч.

    А за знамената на фронта Ал Нусра и на Азов на митинга в София нещо? Покрай майките с децата пристигат нацистки елементи в БГ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • hahahaha, бачо Сааалчев!

    25 Март 2022 15:41ч.

    Петков! Умната, стегни се, че да не ти се смеят момченцата от селото в Канада после. Показателят по ЗОМБИРАНЕ в ЕВРОПА е равнозначен на БРОЯ ВАКСИНИРАНИ ТАМ. При нас също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българите много ясно разбираме, че Киро не е българин

    25 Март 2022 15:55ч.

    Киро е чужденец, назначен за гаулайтер на поробената ни родина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола

    25 Март 2022 16:20ч.

    Вижте сега, белингкат по цял ден си правят пропагандни филмчета за Усрайна, ама това не променя истината там, по същия начин и тук... кирча мое си говори, че ще се бием до последния българин, ама за Путин, а не срещу Путин, кът така че, нека си приказва, посланика на Русия си го каза в прав текст и тях ги заболя, защото си е истина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И в Белингкат има "водещ разследващ" българин

    25 Март 2022 17:08ч.

    автор на фалшиви новини - Грозев... Не се мина подлост и предателство без нас. както за казали турците, "пис-миллет"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    25 Март 2022 16:34ч.

    Абе, що не се оправите братски с тоя и айде у холивуд, че там нещо закъсаха за свежи екшън-герои. То техните вече много се изтъркаха и овехтеха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    25 Март 2022 16:36ч.

    Този няма ли съветници, не вижда ли достойното поведение на Орбан, на Ердоган? Държавниците мислят за народите си, а не за клоуна, играещ по чужда свирка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    25 Март 2022 17:25ч.

    Г-н Петков пее в пълен унисон с САЩ, Украйна не го интересува. А ако беше интересувала щеше да се замисли и да види какво животно е отгледана в Украйна, а това е фашизъм. Украйна е само плацдарм за военните интереси на САЩ, Полша и пр. Голямо съжаление е, че в България имаме такъв безгръбначен премиер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Главен прокурор

    25 Март 2022 17:42ч.

    Петков подкрепял нацизма. НА СЪД, господин главен прокурор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    25 Март 2022 18:01ч.

    В съседната статия пише за Еманюел Паю, носещ прозвището „най-добрият флейтист на новото време“. Мисля, че не е вярно. Киро е по-добър флейтист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Димитров

    25 Март 2022 18:25ч.

    Ти нямаш субектност, за да подкрепиш, каквото и да е. Обикновен маршрутизатор/рипитър/ретранслатор на юдомасонските политики на окупираната територия, бивша България. Въпросът ми е колко безгранично е търпението на нашего брата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТОВА НЕ ГО ДАВАТ ПО БГ ТЕЛЕВИЗИИТЕ:

    25 Март 2022 18:46ч.

    „ПОСЛЕ МИНАВАХА, ПИТАХА: „ИМА ЛИ ЖИВИ?“ А ОТКЪДЕТО ЧУЕХА ГЛАС – ХВЪРЛЯХА ГРАНАТА! https://www.facebook.com/Hristo.G.Hristov/videos/487272639740320/?t=49 … дойдоха, казаха “махайте се от домовете си” и заеха осмите и девети етажи. Който не си тръгна… ей там, трупове лежат… После минаваха, питаха: “Има ли живи?” А, откъдето чуеха глас – хвърляха граната. Вижте видеото…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • г-н Киро го закъса

    25 Март 2022 19:46ч.

    С мислещ народ и сега леко поуспокои топката след проукраинските протести вчера. Така де, какво ще си каже Зеленски и току-взел се обърнал по име към него на някоя от видеосбирките, че е зле с материала, преподаван в Харвард.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи