Кирил Петков: Докато резултатите се случват, мнозинствата не могат да бъдат укорими

Кирил Петков: Докато резултатите се случват, мнозинствата не могат да бъдат укорими

Животът на правителството зависи от дисциплината на всеки от участниците, каза пред БНР съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

"Ако дисциплината на всеки от нас е да сложи националните приоритети над лично партийните интереси, това правителство може да продължи дълго. Ако обаче всяка от партиите се изкуши да сложи личния си партиен интерес пред този на държавата, може и да е много кратко. Въпрос на дисциплина и приоритизация. Това напрежение ще продължава всеки ден, защото всеки ден трябва да се правят нови решения и всяко се отразява и на партийните интереси, и на националните. Ние през цялото време сложихме това, което вярваме, че трябва да се случи за България над партийния си интерес. За това плащаме голяма политическа цена. Готови сме да я платим, докато резултатите са правилни", декларира той. 

"За Конституцията трябваха 160 гласа. За да имаме над тези гласове, ДПС беше толкова важна, колкото и ГЕРБ, колкото и ние този проект да бъде реалност", коментира съпредседателят на ПП-ДБ в предаването "Неделя 150". Той посочи, че още в първите дни на парламента са ги потърсили за конституционните промени

"Ние бихме се радвали, ако вратата е широко отворена за всеки, който иска да бъде част от тази промяна.Вратата беше отворена за всички, които се съгласяват на тези принципи, които залагаме. /.../ Ако не сме направили компромис с крайния резултат и сме придвижили нещата напред, трябва да бъдем оценени по действията и резултатите, а не по привидните пиарски ходове. Ние не правим компромис с принципите си заради някакви други цели". 

Петков се обърна към всички критици - нека да следят крайния резултат

"Докато резултатите се случват, тези мнозинства не могат да бъдат укорими. /.../ Ако ГЕРБ и ДПС гласуват за крайните резултати, които ще доведат до по-добро развитие, ние ще поемем пиарският риск за това, че всички ще ни хулят. В момента, когато се измени крайните резултати, тогава ние ще отсечем и мисля, че и колегите от ГЕРБ това го осъзнават". 

В предложенията за промяна в Конституцията има много големи промени, които не са бомбастични като заглавия, посочи Кирил Петков. За пръв път ще се раздели ВСС и за пръв път НС ще има превес в избора на прокурорската колегия:

"Ако до този момент казваме, че прокуратурата трябва да се самовъзпроизвежда - запазваме един голям риск, че ако един път е превзета системата, това възпроизвеждане отново и отново от същите хора за следващите хора - това прави прокуратурата опасна бухалка, която във времето започва да концентрира власт, която не е свързана с избори, с демокрация. Ако прокуратурата е превзета, хората, които държат тези властови ресурси, имат пълен контрол над голяма част от обществените събития без да участват в избори. Вкарвайки НС да бъде водещата квота в прокурорската колегия, ние отпушваме този цикъл и даваме светлина и демокрация в този процес. Ако демократично избраните народни представители могат във времето да променят прокурорската колегия, това означава, че вкарваме демокрация в този процес".

По думите му до този момент прокурорската колегия е била капсулирана. Според него от тези промени, които се залагат, няма да видим резултат от днес за днес. Но въпросът е във времето да могат да изсветлят системата, добави той. 

Ако обществото не е готово за такива промени, никой не може да му помогне, категоричен е съпредседателят на ПП-ДБ. 

Цялото общество е потресено от случая в Стара Загора, коментира още Петков. И изказа мнение:

"Представете си сега прокурорът по това дело не свърши добронамерено работата си, това ако се повтаря в системата, ние започваме да нямаме правосъдие в България и справедливост. Но ако това се случва и нагнетява една непоносимост на обществото, рано или късно тази непоносимост ще бъде показана в парламента с такава тежест, така че този тип хора, участвали в съдебната система, да бъдат подменени. Връзката между обществото и прокуратурата през тези промени в Конституцията вече е направена, а преди я нямаше".

Кирил Петков коментира и въпроса за бюджета. По думите му бюджетът на служебното правителство е убивал пътя за еврозоната и е предполагал безразборно харчене. Също така държавните дружества не си плащаха дивидента, добави той и обясни, че сега се взимат дивидентите, а при реален проект за инвестиции, той се финансира. По този начин средствата пак ще бъдат изразходвани за инвестиции, но напълно прозрачно и с отговорност за резултатите, обясни той. 

Сега имаме рекорден бюджет за образование и култура - 4,5% от БВП, посочи съпредседателят на ПП-ДБ и обясни острите реакции към частта за културата, която е в размер на 0,4%:

"Цялата идея, че трябва да измерваме колко инвестираме в култура като процент от БВП, не е правилна. Трябва да започнем да измерваме какви инвестиции на култура се случват срещу какви резултати за културния напредък на държавата. Културното развитие на България наистина много страда. Трябва да има по-голяма отчетност. Процент от БВП не е формулата. Това не може да е измерител колко е приоритетно за държавата". 

Културата и образованието вървят ръка за ръка, категоричен е той. И добави:

"В следващите месеци трябва да продължи диалогът с хората от културата и да измислим нов начин за увеличаване на тези средства. Трябва да има краен резултат за обществото. Сигурен съм, че ако успеем да направим този диалог, парите за култура ще бъдат повече". 

Успяхме бюджетът да е с 3% дефицит, напомни Кирил Петков и обясни, че това е огромна победа, защото дава пътят на България към по-голяма прозрачност и интеграция в Европа и влизане в еврозоната. Интеграцията ни към Европа става все по-силна и ние не сме втора категория европейци, смята той. 

За избора на ръководители на регулаторите, Петков подчерта, че единственото важно е дали предложените хора имат качествата за длъжността, за която участват. Не е важно кой предлага, а как отсейваме кандидатите, категоричен е той. 

"Ако видим, че Димитър Главчев не изпълнява функциите, по никакъв начин първоначалната подкрепа няма да продължи", декларира той и добави:

"Ако успеем да държим стандарта на добър професионалист, независимо от това от кой е предложен, това си заслужава. Ако се разпределя по квоти, това е най-ужасното нещо, което може да се случи на държавата. Не трябва да има партийни квоти. Ако искаме да има баланс - ние осъзнаваме, че трябва да има предложения от различните групи, но този баланс не трябва да става, само защото е предложен от този човек или тази група. Крайният резултат трябва да е достатъчно добър човек за тази позиция". 

 

Източник: БНР

 

Коментари

  • капитан Илия Буревестников

    30 Юли 2023 15:19ч.

    Е, да, в днешно време не се казва "да постигнеш резултат", а "да случиш резултат". Случихме и ние, и вие...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настолен указател за напреднали

    30 Юли 2023 16:12ч.

    Ако нещата не дай Боже се случат, Булгаристан няма да го има тогава !!!! Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава и АМИН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАЙНА

    30 Юли 2023 16:27ч.

    Да не би да сме леви, социалисти, и да вярваме, че ЕС, НАТО, САЩ, са леви и социалисти, да правят СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО. И да - чакаме да станем равни с тях? Колкото Латинска Америка станаха равни с тях. Дясното мислене трябва да очаква ние да сме слугите в НТО, ЕС. В ЕС има четири помещения, етажа. Ние и Румъния, Македония, сме най долното, ЧЕТВЪРТОТО. Третото са Варшавската тройка-четворка и ПРибалтиките. Второто са Италия, Гърция, Португалия и Испания.. Мексико, Чили, кой? Кой в Латинска Америка не е градинар и слуга в градината на САЩ. И робът, слугата, няма нужда от картечница, нито да бара в касата, да прави пари... Ето защо и нашата армия няма да има никога добра боеспособност, СЛУГА СЛУГИ, ДА??!!!!!!! Или вярвате, че ЕС, НАТО, САЩ - СА ЛЕВИ??? ОБИЧАТ РАВЕНСТВОТО, ИСКАТ РАВЕНСТВО, ДА ПРАВЯТ ДРУГИТЕ БЛАГОДЕНСТВАЩИ???? Да знам, че хората са глупави и вярват в чудеса, мислят парите - МАМОНЪТ - кесаревото, за съвместимо с БОЖИЕТО. Не знаят, как Йова - Господът на който служеха юдеите, е закреймил роялизмът и дясното, като робство и гнет. Блудният син е изхарчил наследството си в живот в ДЯСНОТО. Българите направиха това с приватизацията, и раздържавяването на здравеопазване и всичко. Граденото от бащи и деди. Покривът се отдели от стените, стените от основите, това е дясното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • само за мислещи

    30 Юли 2023 16:30ч.

    Чета в един сайт за трейдърски стратегии. И авторите използват много често "аз съм агностик". Това е заместваща дума на "аз не съм идиалист" - "аз вярвам в материалистическият диалектизъм".. Да сетих се, че и Маркс е бил такъв. Идеализът и материализмът са два отделни полюса. Идеализмът вярва - че всичко въпрос на вяра и плод на нашият ум. Материализмът вярва в логиката на 100%. По принцип християнството вярва - че битието определя съзнанието, и богат няма да влезе в раят. Ако даваш ще ти се даде, ако нож вадиш от нож ще умреш, ако прощаваш ще ти се прости, гради само на твърда основа. Та, забелязвам, че стратегиите на МАСОНИТЕ, световната власт и конспирации, планове, са агностични. Китай и японците, също планират и ползват агностизмът. Англия, Германия, САЩ, в историята си, икономиките си.. Латинска Америка, Русия, Източна Европа, Ориентът, Турция, арабите, те са гностици, ИДЕАЛИСТИ, вярват във вярата, че това което искат ще стане, дори ако логиката не на тяхна страна. Хазарт.. нещо като комарджията.. Айн щайн е попитал ДЕСНИТЕ - ИДЕАЛИСТИТЕ, дали вярват - че Луната съществува само докато я виждат. Попитал такива физици. Ленин пък е писал за такова нещо, за емпирокритизмът, срещу такива физици - идеалисти, вярващи в квнтовата неопределеност - "попщината" - както ги определя. Да квантовата неопределеност връща идеята на дясното, че бедност и богатство зависи от позитивното мислене - ПОЗИТИВИЗМЪТ. Тоест всеки сам си е виновен, съществува само егоизмът и собственият свят и собствената воля. Тоест всичко произлизало от умът, съзнанието определя битието. (само констатирам) .... Английската материалистическа мисъл по това време е представена от мислители като Джон Толанд, Антъни Колинс, Дейвид Хартли и Джоузеф Пристли. Материалистичните идеи намират отражение в историята на източната философия (Китай, Корея, Япония, Индия). Материализмът на Фойербах по-късно ще повлияе на Карл Маркс. Решаващо влияние върху европейската философска мисъл материализмът придобива в XIX век (Карл Маркс, Фридрих Енгелс, Лудвиг Фойербах, Давид Щраус, Якоб Молесхот, Карл Фохт, Лудвиг Бухнер, Ернст Хекел, Карл Дюринг). През 1870-те в Европа се появява нова философска и политическа теория, наречена марксизъм. Нейният основател, Карл Маркс, обяснява света и неговите закони, като подчертава материалистичните аспекти на живота като двигатели насветовната история, и затова нарича теорията си материализъм. Карл Маркс и Фридрих Енгелс, преобръщат идеалистичната диалектика на Хегел с главата надолу, като въвеждат две различни понятия: диалектически материализъм и исторически материализъм. Диалектическият материализъм е философско направление, изучаващо закономерностите и същността на битието, отношението на човека към света и историческите изменения на това отношение в процеса на практически и теоретически действия. Диалектическият материализъм е създаден от Карл Маркс и Фридрих Енгелс през XIX век и след това доразвит от Ленин през XX век. Той се счита за идеологическата основа на марксизма. Най вече е опозиция на хаосът оставен от идеализмът. Идеализмът е пропагандата на висшата класа. Идеализмът отхвърля логическите мисловност и реалности.. Идеализъм е философското течение, според което фундаментът на реалността, или на реалността, такава каквато я познаваме, е мисълта, или по друг начин казано – нематериалното. Епистемологически, идеализмът се проявява като скептицизъм относно познаваемостта на всяко нещо, зависимо от ума. В социологически план, идеализмът набляга на това как човешките идеи – особено вярванията и ценностите – оформят обществото. Като онтологична доктрина, идеализмът стига още по-далеч, заявявайки, че всички неща се състоят от мисъл и дух. Крайна версия на идеализма е разгърната във философското течение солипсизъм. Религиозната и философска идея за превъзходството на нематериалното и свръхестественото над материалното и естественото е древна и повсеместна. Все пак, може би най-ранните запазени твърдения, че светът се корени в мисловното и духовното, са от Индия и Гърция. Хинду идеализмът в Индия и гръцките неоплатонисти извеждат пантеистични аргументи за всемирно съзнание, което е в основата на природата на реалността. Школата Йогакара, възникнала сред Махаяна будизма в Индия през 4 век сл. Хр., основава своя идеализъм в голяма степен на феноменологичнен анализ на личното преживяване. Този поглед към субективното изпреварва Джордж Бъркли, който възражда идеализма през 18 век в Европа, чрез скептични аргументи против материализма - логиката - наукато - познаваемото. Начело с Имануел Кант, немските идеалисти като Георг Хегел, Йохан Фихте, Фридрих Шелинг, и Артур Шопенхауер са водещи във философията на 19 век.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • знаете ли че

    30 Юли 2023 16:49ч.

    Адам Смит и други такива идиоти на буржоазната икономика, не са предвидили с елементарна математика, че дефлацията убива икономиката. Пълна идиотщина. Ако такива ги попиташ какво трябва да се направи, ще кажат, че трябва нула данъци и пазарни заплати. Но това е опитано и прави Голямата Депресия и ВСВ. Дефлацията се получава, ако се изпълнява буржоазно икономическата парадигма, че производството само си прави пазарът. Тоест за да се продаде се намалят цените, тоест и заплатите. Но това е идиотско защото с падеж на цените пада и потреблението, пада изплащането и потреблението на кредитни линии. И бизнесът умира от дефлация. И производството и търговията, и борсите и банките. Бизнесът е купуваш евтино продаваш скъпо. Дефлацията е купуваш скъпо и продаваш евтино. Понеже цената на суровината изпреварва крайният продукт. Много пъти преди ВСВ това е опитано. Кейнс доказва, тази математическа лудост, тази неграмотност. 1970те години става инфлация, и това довежда до икономически бум в капиталистическите страни, с което побеждават социализмът. Трябва инфлация и яко кредитиране, и яко нарастване на доходите. Или може без инфлация но с яко кредитиране и поне 60% от икономиката да е държавна, с огромен държавен дълг и още по-голям частен дълг. България прави огромен частен дълг от 2004г. до 2009г. и има двойно увеличение на инвестициите - като Китай и НРБ, 40% от БВП, сега 20%, преди 2004г. пак 20%. Китай има 80% държавна собственост, толкова БВП прави държавата, и нейната печалба се излива отново на пазарът като потребление или инвестиции, имат и дълг 70% от БВП на база държавни облигации, имат и дефицит в бюджетът - за ускорение на растежът. Външният дълг не е към държавата и е 15% от БВП. Частните им кредити са 300% над депозитите, 200% от БВП. Сега кредитите са два пъти по-малко от депозитите и в САЩ и в България, парите спят. Депозитите на бизнесът са над 120 милиарда лева, и нарастват, на фирмите и бизнес класата, в България. На работниците са само 2-милиарда лева и намалят. Срещу Кейнс ползват манипулацията СТАГФЛАЦИЯ. Стагфлацията е всъщност е инфлация която не е компенсирана с увеличение на доходите, и потреблението замира - с това спада търговия, и производството, което увеличава безработицата. Инфлацията няма нищо общо с растеж на доходите, дори напротив, спадът на доходите спира оборотът, а оборотът се компенсира с високи цени. Спад на оборотът е спад на конкуренцията. ........ При Виденов и Венецуела, Турция, има ниски заплати, ниско кредитиране, и дефлация изчислена в международна търговия. https://www.theglobaleconomy.com/rankings/Bank_credit_to_the_private_sector Китай има най-голяма парична маса и най-ниска инфлация. При Виденов 1995г. имаше най-голям растеж и стабилен лев признати от МВФ. После осъзнаха в МВФ, че не трябва така. Тогава произвеждаха нахут и кореандър, животновъдството растеше. С евросредствата дойде ненасилствената принуда да произвеждат само жито и рапица, другото внос. При виденов поливането работеше на максимум, имаше мега много дребни фермери. ЕС няма нужда от дребни фермери - които да правят друго - засяване и животновъдство, на едрите - свръх едрите - лесно се управляват чрез субсидии и политиците - подкупените партии, да се засява само това което е неизгодно и липсва в богатите страни на ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джо

    30 Юли 2023 16:52ч.

    Виетнамската война е най-спечелената от САЩ. Тя е война за работни места и стопиране на левите в САЩ. С това нарастна икономическата и военна мощ на САЩ, и агентура. Което уплаши червената буржоазия, червената олигархия в Източна Европа. Но всъщтност от 160 години няма държави врагове, а само театър. Цялата опозиция в САЩ и ЕС, навсякъде, като партии и медии е измислена опозиция за да не дойде истинската. Така и със страните, държавите, опортюнисти, са измислена опозиция. Путин, Ким, Садам, Кадафи... всички са техни агенти. Жертваха Ирак за да направят скрито кейнсиянство - копаеш дупки и заравяш дупки, работни места и потребление - каквото е войната. Така и с Либия.. За да съществува НАТО, МВФ, ЕС, трябва конфликтни и кризисни точки. САЩ става първа икономика след Гражданската Война. И след ПСВ се засилва, и след ВСВ.. Тези войни и революцията в Русия - убийството на царя, са за златна ликвидност, спасяване на капитализмът и банковата система - която пък спасява капитализмът и доларът. После златният борд на доларът в чужбина се клати още 1958г., Кенеди иска сребърен сертификат. Но война е трудна има силен СССР. Тменят златният борд към долърът в чужбина, и въвеждат дяволската везна - долар срещу йена и марка, паунд.. Едното е злато на другото, едното е измерител на другото. Сега е евро срещу долар. Затова съществува ЕС и еврото. Печатиш и евро и долари, едното ако е в повече - тогава правиш и от другото. ВСИЧКО Е ПОД КОНТРОЛ. Всяка опозиция е измислена опозиция. Костадинов и Волгин работят като опозиция в името на статуквото. И Путин и Ким. Ким страхува Азия и САЩ им "помагат" с ново НАТО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАЙНА

    30 Юли 2023 16:52ч.

    До сега няма дясна икономика която да създава средна класа. Само смарт-икономиките по Маркс или по Кейнс, могат да създават средна класа. Преди тях няма средна класа. Светът от 40 години върви към дясна икономика, върхът на сладоледът му е неолиберализмът. Неолибералът - Хитлер инсталиран от финансовият и буржоазен световен елит, е заявил - че няма да прави държавна икономика, а ще подпомага само частното предприемачество. След ПСВ и Лениновата революция, и на запад създават социална държава - болници, пенсии, предприятия, 8-часа работен ден. Хем да няма революция, хем - че има инвалиди от войната, хем народът да заобича държавата, територията, елитът, след жертвата на народът във войната. ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирил Петков: Докато резултатите се случват, мнозинствата не могат да бъдат укорими

    30 Юли 2023 15:20ч.

    Милото Кики има мисъл и изказ на човек, който вярва в дядо Коледа, не ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    30 Юли 2023 16:55ч.

    Но за него дядо Коледа го има, защото неговите (на кирчо) резултати се случват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    30 Юли 2023 17:32ч.

    "Докато резултатите се случват, мнозинствата не могат да бъдат укорими"! По логиката на Киро Т.Живков не трябваше да бъде свалян (не че го свалихме де!!!), защото крайна цел бе построяването на Комунизма, някъде в далечното бъдеще!!! Киро демонстрира доста перверзно разбиране за политика!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    30 Юли 2023 15:22ч.

    Не мога да допусна, че има хора, които може да гласуват за толкова нелеп, интелектуално ограничен човек. Не познавам такива хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    30 Юли 2023 15:43ч.

    Аз също! Изумителна тъпота!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормално е да се съберат

    30 Юли 2023 16:25ч.

    сто -двеста хиляди по- тъповати и по-ограничени от него, за да МУ гласуват, отделна бройка са напазаруваните НПО-шници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че то други евроатлантици няма

    30 Юли 2023 16:42ч.

    Само утайката на обществото е прозападна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    30 Юли 2023 15:34ч.

    Алабалчо Еничаров пак се изкашля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Втрещена

    30 Юли 2023 15:43ч.

    На какъв език говори това?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    30 Юли 2023 16:14ч.

    това е позор как може да гласувате за парапета гея и компания оставка и нови избори ще направят много щети

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как да го укориш!?

    30 Юли 2023 16:17ч.

    Не може да говори, а вероятно и да мисли, на родния си език.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    30 Юли 2023 16:37ч.

    Както мислиш и говориш на родния си език, така говориш и чуждия! Когато си примат, то е завинаги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласувалите за тази сглобка

    30 Юли 2023 16:24ч.

    Са в следната категория, хора които не желаят истинска промяна, за тях е удобен режима на Борисов, режима на Доган, в комплект с лъжите на Асен и Кирил. Всички те искат да празнуват 24 май като национален празник, интересно защо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рести Тутката

    30 Юли 2023 16:32ч.

    Ясно е защо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво не са ..рали

    30 Юли 2023 17:08ч.

    Че да не посегнат и на 24май

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба гичка

    30 Юли 2023 16:27ч.

    Горкият Кирчо. Наркотиците не прощават. Съвсем му се рязвали словоредът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ElCondor

    30 Юли 2023 16:36ч.

    Какъв словоред бе бабо? Мисловната му дейност не е в ред на момчето. Белият прах не прощава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Понеже "Гласове" е интелигентно издание,

    30 Юли 2023 16:30ч.

    в което виждаме и смислено представяни новини, и интересни умни коментари, точно тук особено силно бие на очи цялото убожество и скудоумие, което излъчва лицето от снимката. Просто ми е омерзително за това, че се налага да търпим и медийното му присъствие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    30 Юли 2023 16:39ч.

    Ако сложат някоя стилизирана карикатура на Киро или снимка на шимпанзе, или дори снимка на отходна яма, би будило по-малко отвращение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • заПек анов

    30 Юли 2023 16:42ч.

    Радев, Радев, чавка ли ти изпи акъла, че изкара от ръкава си тези негодници? Ако само ти си патеше - добре, но лошото е че цял народ им сърба попарата! Гадове безподобни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Медийната опорка че,

    30 Юли 2023 17:08ч.

    Радев ги докара, не се ли изтърка вече?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    30 Юли 2023 18:48ч.

    Че КОЙ ги назначи тези мошеници, КОЙ им даде власт - власт на киро, кокоро, "академика", пеканката...? Кой, ако не Тромореца "с малко помощ от неговите приятели" от козяк!? Че и колко хубаво би било, "ако имаше още 3-4 като киро и кокоро и че България ще бъде друга"! Ето, друга, друга, неузнаваема е и лети към национална катастрофа след създаването на наглата, безскрупулна и безумна петорна коалиция! И Тримореца не е света вода ненапита!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вие сте просто сте чужденци с престъпни и нечисти мисли и действия

    30 Юли 2023 16:44ч.

    Кирчо, националните интереси не са тези, които ти налагаш, точно обратното. Ти, твоите престъпни авери и тройнаната коалиция сте заплаха за националната сигурност и бълг.народ. Вашите действия нямат пресечна точка с интересите на държавата и българите, вие просто сте чужденци с точно определени интереси и българофоби и нямате място в управлението на България и българите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gabriela & Petkoff

    30 Юли 2023 17:01ч.

    Просто блестящи тази сутрин по Хоризонт. Талантливи млади хора зарязали рахатлъка си на Запад за да помогнат на окрадена от путлеристите България. Една от конституционните промени ще бъде връщане на паспорта на Кирил откраднат от туземците. На път отива във ноща рамковата бригада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    30 Юли 2023 17:24ч.

    К. Петков не е лошо през ваканцията на парламента да отдели време и да посети интензивен курс по съврем. бълг. език. Така няма да говори двусмислици, и след това да обяснява какво е искал да каже, как не е правилно разбран...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    30 Юли 2023 17:34ч.

    Невероятно неграмотно същество. Виж как започва да бълва несвързани глупости, случайно подбрани думи, каквото му падне. Не е само той. Такива ни управляват и ни мачкат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кучета

    30 Юли 2023 17:41ч.

    които лаят не хапят, продължавайте дружно в синхрон и чакайте "братушките" на дунава :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Василева

    30 Юли 2023 17:54ч.

    "Докато резултатите се случват....." този израз е огледало на мисловно-логическите възможности на Кирчо. Не само на български език, но и на който и да език. Ей Богу, кой (кои) го избраха и неги о клоунската им партийка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Дейността е заменена от инерция, а хората са емоционално затъпени и ограничени в своя интелектуален обхват"

    30 Юли 2023 18:25ч.

    На тия във властта, върнали се от Запад, като че ли са им правили лоботомия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    30 Юли 2023 18:26ч.

    васи,ште ги познете по речника клатештите въздуха всичко вече се случва,ште се съгласите съ мени,тъка или иначе, ну, разбирате нали, честно да ви кажа, съмнявате ли се, а това ме убива:"истинътъ е,че...); азъ съм до тук, некъ не измърсявъми днешния ни bg национален праздник т.нар. Уййййййййййййкиндъ (галфониядата ни набира скоростъ съ 200)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джером К. Джером

    30 Юли 2023 18:54ч.

    Празни мисли на един празен човек! Прочем доколко е човек не е може да се каже с точност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Хук

    30 Юли 2023 18:57ч.

    На мисирките от БНР трябва да се плащат и вредни, заради принудителното общуване и контакт с непредвидими психопати!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Умното кире

    30 Юли 2023 19:17ч.

    направи такава антиреклама на Харвард, като никой друг! След като такава еуглена може да го избута (е, не баш Харвард, двугодишното му неделно училище, ама все пак), що да си даваш парите за тоя, дето клати гората? За гръмката диплома ли? Ами той суперуспешно я развенча!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така ли го е казал?

    30 Юли 2023 19:18ч.

    Та този не знае български език. Резултати не се “случват”, а има резултатност. “да изсветлят системата”, “какви инвестиции на култура се случват ”, “Докато резултатите се случват”, “да изсветлят системата”. Преведете му ги на български. Има и други куп глупости, които не разбрах.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За каква култура иде реч?

    30 Юли 2023 19:21ч.

    ПосолствоТО ви насви да финансирате НПО-та, дето пропагандират джендерията ли? За тези пари ли иде реч? Тях ли ги бутате в кюпа на културата? Някой да обясни на умното кире що е туй култура, ако може на прост български или дървен английски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Толкова много култура

    30 Юли 2023 19:40ч.

    А животът е все по труден, скъп и без защита. Значи някъде изтичат средства. Къде са?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Устамайстор Манол

    31 Юли 2023 0:21ч.

    Писнало ми е от тъпанари на които животът им се случва, вместо да запретнат ръкави и да одялат барем един камък, та да го сложат в темел по предварителен проект....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марко Тотев

    31 Юли 2023 0:35ч.

    Случва се да си праснеш палеца с теслата,случва се да се напиеш и да се ожениш, случва се на червен светофар да те ударят отзад, е , на някои им се случва да фърлят пет пъти епеци на гюлбара(без да ги фанат че мамят) или дори да улучат шестица от тотото. Но това не е резултат, а инцидент. Като горният еволюционен. Но наистина е резултат на всичко що ни се е самонарекло Елит. Да ви кажа честно, оплаквачки , малко се е клал тоя"цвят". Пуста умереност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джосер

    31 Юли 2023 1:05ч.

    От Габриел чухме само брюкселски клишета и че преди Украйна е била в комисия на НАТО, а сега е в съвет на НАТО. За Кирил Петков не мога да кажа нищо, защото ми трябва преводач на неговите думи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аменемхет

    31 Юли 2023 1:10ч.

    Той самият Петков си призна, че никой не гласува за него, просто резултатите се получават по друг начин. Политиците и социолозите използват израза "хората избраха.... хората се довериха..." съзнателно заблуждаващо, защото те самите знаят, че резултатите от изборите се спускат отгоре, например с шифрограма от посолството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джугашвили

    31 Юли 2023 1:15ч.

    Кое ппсолство?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо Огнянов

    31 Юли 2023 1:18ч.

    Поразителното е ,че пт как се помня тълпата търси оправдание за всеобщата глупост в някакъв заговор на гений, пък било той и зъл....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХХ

    31 Юли 2023 1:48ч.

    Какви мнозинства ва, киреее? Имаш 7% подкрепа о т всички, имащи ораво на глас! Това ли ти е мнозинството или имаш предвид посолствТО?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Магнитски

    31 Юли 2023 1:57ч.

    Мнозинството му е с Пеевски и Борисов. Такъв среден пръст, размахан околовръст, си е Суверинитет по Копейкин. Н.п. ембасадора му се налага да го преглъща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ангел

    31 Юли 2023 2:05ч.

    Този е идиот! Българският Нерон…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неда

    31 Юли 2023 2:08ч.

    Този идиот какво каза?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марк Аврелий

    31 Юли 2023 2:16ч.

    Минал край Нерро. От продавач на презервативи назначиха Харвардец с ментална нагласа на продавач на стари коли. И това е занаят, като конекрадството, но тоя и там се е провалил. Затова системата го назначи за Премиер, а в момента е Мандатоносител, вместо да бъде премногобит и не само или поне фалирал. Толкоз за Невидимата ръка на Пазара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майло

    31 Юли 2023 2:19ч.

    Щото , ако не сте разбрали, ценностите, ако не сте натрупали евро, долари, злато и швейцарски франка, са тия ма амбулантите. Прекарай масата и беж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи