Кирил и Асен: Няма да участваме в коалиция с ГЕРБ и ДПС. Имаме фундаментални различия с ДБ

Кирил и Асен: Няма да участваме в коалиция с ГЕРБ и ДПС. Имаме фундаментални различия с ДБ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да правим. Ще спазил това си обещание към хората, това е въпрос на ценности. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков. С "Демократична България" имаме фундаментални различия за управлението на страната и не сбъркахме, че не направихме коалиция с тях.

С първи коментар на резултатите от изборите, които ги оставят на второ място, излязоха от "Продължаваме промяната". Кирил Петков и Асен Василев събраха медиите около автобуса, с който водиха предизборната кампания, от площада до катедралния храм "Свети Александър Невски". На същото място миналия ноември те се прегръщаха за победата като първа политическа сила.

Отговорността за съставянето на правителството е на първата политическа сила, това е ГЕРБ. Нее ще бъдем отговорна опозиция, обяви Петков.

"Първо, искам да благодаря на всички избиратели, които гласуваха за ПП, но и на всички хора, които гласуваха. Тези хора, подкрепиха демокрацията в България и подкрепиха дългия път, който заедно ще извървим, докато наистина успеем да променим България. Това, което се случи днес, всъщност показва, че огромен брой хора продължават да вярват, както ние вярваме, че България може да бъде по-различна, да бъде успешна да бъде просперираща, да не бъде изяждана от корупция", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в първото си изказване след края на изборния ден.

Коалиция с ДПС и ГЕРБ няма да бъде направена, категоричен бе Петков. Според него ГЕРБ-СДС като първа политическа сила трябва да поеме отговорност и да състави управляваща коалиция. 

"Продължаваме промяната" загуби изборите – заяви другият съпредседател на коалицията Асен Василев на пресконференцията след края на изборния ден. Според Василев е важно страната да има стабилно правителство:

"Ясно казваме, че сме загубили изборите – с 3%, както миналия път ги спечелихме с 3% като се отчете вота от чужбина. Оттук нататък – чака ни една нелека зима, искам да пожелая на ГЕРБ успех в сформирането на правителството, защото техният успех е успех на всички българи". 

 

Коментари

  • Мария

    02 Окт 2022 22:48ч.

    Бог да ни е на помощ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ С "Демократична България" имаме фундаментални различия”

    02 Окт 2022 22:57ч.

    Тези не бяха ли първи дружки? Нали “управляваха”/крадяха заедно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    02 Окт 2022 22:58ч.

    Поздравления за Кирчо ако наистина спази обещанието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Перо

    02 Окт 2022 23:07ч.

    Подвеждаща информация!!! Изгледайте пак записа!!! Не е "Имаме фундаментални различия с ДБ", а "Имаме фундаментални различия с ГЕРБ" !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пигмейти свиха на Ливинстон лулъта

    02 Окт 2022 23:09ч.

    А българята - на Кирчо пъспорда! Но пигмейти върнаха лулата и Н.В. Крълицата им прости и ги направи свои субект, докато българята днеска показаха с своя избор, че искат да останат ЪБУРИГЕНИ, защото имат дифектни ГЕНИ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Субсидии за кристали

    02 Окт 2022 23:16ч.

    Значи ще касират едни пари, и ще ги обърнат в каквото е вървежно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хора

    02 Окт 2022 23:36ч.

    Заблуждават ни! Говорят но нищо не казват! Най-важно е да се изработи нов изборен закон, който да забрани вота от чужбина. Разковничето е в ДПС, това е партия на чужда държава. Европа не ни помага, САЩ също, те искат да сме слаби, дори поробени. Вие за това ли гласувахте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария

    03 Окт 2022 0:22ч.

    Ние сме поробени. България е окупирана държава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    02 Окт 2022 23:36ч.

    Слушам коментарите на българските англосаксонски слуги, за които най- важно е синергията с интересите на САЩ, даже не с Европа. Това са хора от ПП - Кирчовци и Кокорчовци, които са съгласни да затрият България в името на англосаксонските интереси. Не трябва да се допуска управление начело с ПП. Те не са българи, те не смятат България за родина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Понеже ГЕРБ са се загрижили

    03 Окт 2022 0:14ч.

    На ГЕРБ дължим "международния" изборен кодекс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще помоля

    02 Окт 2022 23:42ч.

    българските путинофили да съобразят тона си с 10-процентовия си изборен резултат и да ограничат претенциите си, че говорят от името на мнозинството от народа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • черния

    02 Окт 2022 23:47ч.

    Момче голобрадо! Не се участва в коалиция с ДПС/ГЕРБ. В такава коалиция канят, след като се поемат съответните ангажименти. И не забравяй, че на тебе българският избирател ти посочи мястото на политическото гробище!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре ви подреди народа

    03 Окт 2022 0:11ч.

    Заради ДПС, в България няма да има правителство. Как не ви е срам да проспите това положение - международното гласуване на българите с турски паспорти , как не ви е срам? Освен ако не са ви подкупили с нещо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    03 Окт 2022 3:44ч.

    А гласуването на българи с руски паспорти не те ли плаши?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, ний сми горди англусъксонтси! Jonathan

    03 Окт 2022 1:49ч.

    й или на Дъчис ъф Секс Маргарет Марпел защото тва са ора от сой ни са кат вас долни ъбуригени, куит стуити по-ниску ут пигмейти, сига шти слушати лъйнйани фрази ут трубуната на негово пикливичество Румин Путков стожира на Болгарский Восхот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Три пъти стомна за вода

    03 Окт 2022 5:44ч.

    И какво сте се запритеснявали ?, първите два мандата като не стават, този път на Президента ще се наложи да даде третия на ДПС. А те имат опит - все ще измислят нещо :-DDD

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ll[;[

    03 Окт 2022 6:47ч.

    Национален предател! Американски представител си, прост к!р0! Дойде в България, за да прокараш джендерството, да унижиш и да унищожаваш християнските семейни ценности, за да ги замениш с евроатлантическите лгбт извращения!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдиГрант

    03 Окт 2022 7:53ч.

    Забрана на изборите в чужбина: 1- хора които не са платили две сметки за ток в Бг ще ми определят управлението-ай сиктир; 2-децата на същите 'родолюбци" даже и не сричат на български-ай сиктир; 3-излишен масраф-пръснати милиони за гласа на 150 000 бастуни-ай сиктир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    03 Окт 2022 9:07ч.

    До Мария 02 Окт 2022 22:48ч. ЕХ, Мария, бог помага на този, който сам иска да си помогне, не на алчно племе, което мисли само за пари и как да се изсули от държавата си. Да понасяш положението да си последен по стандарт в Европа в продължение на толкова години не знам какво трябва да имаш в кратуната!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи