Кирил Добрев: Въпреки отношението на Нинова, смятам, че президентът ще даде мандата на БСП

Кирил Добрев: Въпреки отношението на Нинова, смятам, че президентът ще даде мандата на БСП

Няма никакво значение на кого президентът ще даде третия мандат. Който го получи, една седмица ще бъде в ролята на Мис Вселена, ще се разхожда по студиата, ще иска международен мир, ще иска да си подадем ръцете и всички да бъдем заедно. Но правителство от тези 4 партии е невъзможно вече“. Това заяви по Бтв политологът и бивш зам.-председател на БСП Кирил Добрев. „Познавайки начина на мислене на г-н Радев, въпреки отношението на Нинова и нейните органи към него, смятам, че той ще даде третия мандат на БСП. Той уважава социалистите“, добави Добрев. По думите му управляващите в лицето на „Продължаваме промяна“ са подходили към Радев със заяждане на дребно, както е правила Нинова. Според Добрев разривът между държавния глава и председателя на БСП е започнал след изгонването на началника на кабинета му Калоян Методиев. „Въпреки всичко Радев няма проблем с редовите социалисти, има с трима- четирима души от ръководството на БСП – Нинова и органите й, както каза Тошко Йорданов“, каза още той.  
 
Добрев сравни управлението на кабинета в оставка с полета между Скопие и София. „Той бе открит с аплаузи, но закрит по търлъци. Това правителство тръгна с много добри намерения, с амбицията за рестарт и ново поколение политици. За съжаление тези надежди бяха излъгани“, каза още той. Добрев коментира и министрите на левицата, като посочи, че най-голямата изненада е министърът на туризма Христо Проданов. „Той бе изключително добре работещ и организиран. Социалният министър Георги Гьоков пък цял живот се е занимавал със социална политика, много голям педант и човек, който си разбира от работата. Министерство на икономиката приличаше на брошура на голям хипермаркет. Там всеки ден имаше уж нещо безплатно, на отстъпка, на промоция, но в крайна сметка след тези 6 месеца населението обедня“, каза още Добрев. По думите му в земеделието и по-точно в горите едни лоши практики са били заменени с други такива.  
 
По вътрешнопартийната тема с БСП Кирил Добрев заяви, че винаги ще  говори с чувство за партията и съжалява, че в момента тя е дадена на концесия, защото Нинова основно се занимава с продажба на оръжие. „Партията се управлява от хора, които бяха под средното организационно ниво в страната. БСП в национален мащаб ще заприлича на БСП-Варна, където с водач Ламбо и без Гуцанов правеше 50 000 гласа, а с Нинова водач и Гуцанов втори – 5 000 гласа“, каза още той. По думите му няма тема с лидерското място в БСП, защото с участието във властта се е дало възможност хората, които взимат решение в партията, да бъдат назначени на различни позиции в държавата. „Такъв е случаят с над 100 човека в Националния съвет и те ще гласуват всичко, което предложи Нинова“, каза в заключение Добрев.

 

 

 

Коментари

  • аз пък мисля, че

    09 Юли 2022 11:49ч.

    Радев ще даде мандата на Възраждане. Те обявиха, че ще го върнат веднага, а това значи, че няма да се губи време в безсмислени опити за пазарлъци на Женския пазар. А и Радев ще има добра причина - социолозите предричат добър резултат на следващите избори за Възраждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И тоя ли

    09 Юли 2022 12:44ч.

    е на наследствена цицка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    09 Юли 2022 12:52ч.

    В качеството си на какъв този говори от името на президента!?! Всяко отваряне на устата от хора като този, вреди на президента!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    09 Юли 2022 13:08ч.

    А що Радев трябва винаги да дава третия мандат на БСП, те да не са абонирани за това? Два пъти им го даде и какво?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Haho

    09 Юли 2022 14:11ч.

    Радев не е малолетен, че да му давате акъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    09 Юли 2022 14:52ч.

    ште го връчи зъ дъ доунижи бесепе глупацити (поздръвлениъ)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Г-н Дачков,моля Ви, не позволявайте

    09 Юли 2022 15:22ч.

    на Вашите сътрудници(не знам как по модерно му се назовават)да дават глас на тоя пренеприятен игаден тип достойна издънка на баща си,Луканов, Лилов, Дъбов и&!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добрев се е ококорил досущ Кокорчо. Сигурно е заснет, докато решава дисертабилния въпрос кому Радев ще даде да подържи мандатя. А това е пределно ясно. Преди връчването третият мандат ще пренощува между краката на Деси Радева.

    09 Юли 2022 16:22ч.

    Там ще се попие от оплодителната сила на нейната Свадхиштхана. чакра Преди да пропеят трети петли Деси ще събуди Радев и ше му връчи заредения с прана мандат. Същия ден той ще попадне в космати ръце. Те похотливо ще го грабнат и отнесат в неизвестна посока. Каква ще е съдбата на третия мандат? Кой ще отваря чакрите му? За да научите тези четете Шри Шри Анандамурти в Гласове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи