Кирил Добрев: Изборът на Радев за третия мандат е логичен и почтен ход

Кирил Добрев: Изборът на Радев за третия мандат е логичен и почтен ход

Изборите ще покажат дали ГЕРБ са се изчистили, дали ПП са минали пубертета си и дали БСП ще може да санира щетите от участието си в дясно управление „Изборът на Радев не е изненада, а логичен и почтен ход”. Това заяви по БНР Кирил Добрев, политолог и бивш зам.-председател на БСП. По думите му „Продължаваме промяната” не са успели да изпълнят мандата, ИТН имат проблеми със себе си и не може да се разчита да оправят националните проблеми, а Демократична България са с най-малко депутати.

„Логичният избор беше БСП. Радев прави поредния си жест към левите хора в България – тези, които два пъти го избират, въпреки отношението на ръководството на БСП. Трябва да е ясно, че конфликт с Радев имат Нинова и нейните органи. Редовите социалисти нямат проблем с държавния глава”, каза още Добрев. Той очерта и какво следва за БСП като мандатоносител, а именно да проведе преговори с най-тежкия си идеен опонент в лицето на Демократична България.

„Трудно е да се каже всъщност дали са опоненти, защото 6 месеца заедно изнасяха оръжие за Украйна, заедно изгониха руските дипломати и заедно спряха разговорите с Газпром”, добави той. Според него има и друг проблем пред БСП, който идва от казаното от Кирил Петков, че ИТН е мафия. „Сега на практика на Корнелия Нинова и ръководството на партията им се налага да водят разговор с мафията”, каза още той.

Според него третият проблем е условието на БСП Кирил Петков да не е повече премиер, въпреки че той е единият от основателите на ПП. „Всичко това прави задачата за нов кабинет нерешима. Направиха я нерешима точно тези партии, които досега управляваха, защото в стремежа си да се харесат на избирателите си, последните седмици поставиха такива условия помежду си, че да не могат да ги изпълнят”, каза още политологът.

Все пак той допуска 0,01 % възможност да се направи правителство, защото по думите му страхът от служебно правителство е голям. „При служебен кабинет ще стане ясно кой и как е изнасял оръжие за Украйна, ще стане ясно кой е прекратил договора с Газпром, ще стане ясно какво е финансовото състояние на държавата”, допълни той. В тази връзка той подчерта, че всяко неудачно решение на сегашното правителството се приписва или на Русия, или на българската мафия, забравяйки, че и най-слабата държава е по-силна и от най-силната мафия.

Кирил Добрев прогнозира, че скоро ще има предсрочни избори. „Те ще дадат отговор дали Демократична България продължава да бъде в сянка на Продължаваме промяната. Ще видим дали БСП, която изгони проруския си електорат, ще падне под 200 000 гласа. Моето виждане е, че голяма част от избирателите й ще отидат във Възраждане и в партията на Стефан Янев. ДПС е константна величина, а голямата битка ще е между ГЕРБ и Продължаваме промяната”, заяви той. На въпрос, възможна ли е коалиция между ГЕРБ и ПП, той бе категоричен, че в името на властта всичко е възможно, но след избори. „Служебното правителство ще подейства отрезняващо за партиите, а изборите ще покажат дали ГЕРБ са се изчистили, дали ПП са минали пубертета си в политиката и дали БСП ще може да санира щетите от участието си в дясно управление”, обобщи Добрев.

 

 

 

Коментари

  • баба мара

    18 Юли 2022 14:26ч.

    с този ход на радев бсп изпада от класацията за всичко

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    18 Юли 2022 23:04ч.

    Логиката се диктува отвън, както почтено избраха един екземпляр с лъжлив поглед !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    18 Юли 2022 15:22ч.

    Отвратително.Емигрирайте и се спасявайте защото след 30 години ще е и по зле. Намерете си Държава със силна икономика и институции и си гледайте живота.Колонията е мъртва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антоний Гълъбов: С връчването на третия мандат, Радев нанася нови електорални щети на БСП

    18 Юли 2022 15:36ч.

    Това е единственият път, когато се съгласявам с тоя бурсук Гълъбов ли беше Гугутков или Гугущуков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президента пак си мери пишката с тая на Нинова

    18 Юли 2022 15:41ч.

    По-голяма преебавка за БСП, никой не може да измисли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    18 Юли 2022 17:59ч.

    За пореден път питам - в качествтото си на какъв този раздава съвети и оценки?! Всяка негова поява е минус за президента!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чудя се

    19 Юли 2022 8:15ч.

    Мислех, че е емигрирал кирчо, но ето го пак! Просто не се хаби да критикува когато не се клати лодката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи