Кирил Ананиев: Може да подкрепим кабинет на "Промяната", без да участваме в него

Кирил Ананиев: Може да подкрепим кабинет на "Промяната", без да участваме в него

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В ГЕРБ са готови да подкрепят правителство с втория мандат на ПП, ако те не успеят да съставят кабинет. Новината от централата на Бойко Борисов съобщи бившият финансов министър в неговия кабинет Кирил Ананиев. 

"Може да подкрепим правителство с втория мандат, защото е важно за България. Няма да участваме обаче в евентуален кабинет на ПП", заяви той пред БНТ. 

Ананиев разкри, че с останалите партии, участвали на вчерашното заседание за бюджета по инициатива на БСП са се разбрали да не изнасят информация какво точно са си говорили и какви са различията им по различните точки. 

Според него страната ни е в капана на редица кризи - икономическа, социална, лошо управление на публичните финанси и влизане в спирала от високи дефицити, което застрашава фискалната устойчивост на държавата. 

По думите му обаче най-сериозната криза у нас е политическата. 

Той бе категоричен, че тезата на "Продължаваме промяната" за 3% бюджетен дефицит през следващата година е невъзможна, защото базовата фискална рамка е с 6,8% заложен дефицит, а към нея дори не са добавени новите разходи.

Държавният бюджет за следващата година е най-важната тема, с която трябва да се захванат новите депутати в 48-ото НС. Обединяващото между всички партии мнение е, че бюджет трябва да има, дори и да няма кабинет, разкри още пред БНТ Кирил Ананиев от ГЕРБ.

Според него България трябва да завърши 2022 година с по-нисък от заложения бюджетен дефицит. По думите му има мерки и инструменти, които могат да доведат до намаляване на дефицита.

"За следващата година вече трябва да се таргетират мерките, които са по отношение на бизнеса и населението. Така, че да не се стига до теглене на такъв огромен заем от 15 млрд. лева. Външните пазари, освен общата тенденция за затягане на финансирането от международните финансови институции - налице е голямо недоверие към управлението в България, особено през последните година, година и половина", заяви Кирил Ананиев от ГЕРБ.

Бившият министър заяви амбицията на ГЕРБ за продължаване на компенсациите за електроенергия и природен газ. 

Според него те обаче трябва да бъдат таргетирани, тоест да ги получават фирми, които имат трудности с плщането на сметките си.

 

 

Коментари

  • хахаха

    18 Окт 2022 11:04ч.

    Тука има тука нема. А познайте сега кой, как и защо ви излъга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защото е важно

    18 Окт 2022 11:08ч.

    Не защото е важно за България, а защото такова е нареждането от колониалните ви господари - да се обедините и да разоръжите българската армия, подарявайки наличното тежко въоръжение на украинските нацисти. А след това - покупка на ново тежко оръжие от САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Селските вечеринки са класа

    18 Окт 2022 11:10ч.

    над бутафорния театър представян от продажните партии в парламента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    18 Окт 2022 11:11ч.

    Е как така изведнъж??? Нали ги махнахме????? Нали ни убедихте, че управлението им е пагубно????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възраждане

    18 Окт 2022 11:22ч.

    ХАХАХА като наредят от Козяк няма не искам, но трябва да се признае - Баце еднокнижника надиграва умнокрасивите. Първо те ще оберат негативите от зимата, второ той излиза великодушен, а те тесногръди фанатици , и трето ако много им знаят устите и продължат да го плюят и сатанизират, веднага ги събаря

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е истина

    18 Окт 2022 11:29ч.

    "Кирчо и Кокорчо" втора серия. Да бутнат и малкото останало на краката си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • потънала гемия

    18 Окт 2022 11:36ч.

    Това е краят не само на самонареклата се "политическа класа", ами на българската държава. Унизително и омерзително, но не и за политическите проститутки. Ако и сега народът проблее и замижи, става все едно кой ще ни пороби - САЩ ли, Путин ли, Турция ли, България просто няма да я има скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин и Ердоан няма да ни поробят

    18 Окт 2022 13:00ч.

    ще ни освободят от някои митове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Може да подкрепим кабинет на "Промяната", без да участваме в него"

    18 Окт 2022 11:36ч.

    Това е поведение на булки - от всички полове и възрасти - с понижена социална отговорност (по В. В. Путин). Колко типично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    18 Окт 2022 11:38ч.

    Поредните идиотски маньоври на хитреца. На ситринта влиза в остър словесен (все още не е физически :))) конфликт със самия себе си, макар и понякога да го прави чрез ползване на говорители (озвучители). Отвратителен маниер! Когато след въстанието се скри и предаваше в ефир от бункери, джипката и пънчета в гората, Ананиев често го съпровождаше, търпеше унижения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • след въстанието

    18 Окт 2022 13:01ч.

    Априлското? Септемврийското?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    18 Окт 2022 11:42ч.

    Защо един толкова признат )повсеместно) специалист, макар и в тесната бюджетарска сфера, като Ананиев - първо изтърпява това, защо е избран точно той. Човекът е на години, пък и не му върви да засяга специфични политически въпроси. Вече беше изтъкнато вчера, гепсомете помирисват наближаващия финансов колапс и искат хем да са услужливи към козяк, хем да не се ангаживат пряко точно сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    18 Окт 2022 11:44ч.

    Тиквата и компания са готови на всичко, само и само да се докопат до властта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по-лошо е

    18 Окт 2022 13:47ч.

    на всичко са готови само и само да не влязят в затвора; щото кураторите им им знаят мафиотските номера

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    18 Окт 2022 11:46ч.

    Ако почнем да правим сега още и глупавичка аритметика, веднага ще излезе, че правителство на ПП просто няма как да стане. БХ иска да им сложи чатал на шията и да ги натиска към земята. На какво отгоре смяташ всички за идиоти?! Та нима само ти владееш упражнението СЪБИРАНЕ?! Що се отнася до парите, разбрахме че го владееш, но и ПП могат да събират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедоф

    18 Окт 2022 11:50ч.

    Е.ати театрото ... от скопци .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    18 Окт 2022 11:52ч.

    Гепса слезе от стремето преди 17 месеца и макар кадрите му да са още навсякъде, а практически държи и цялата местна власт, вътре очевидно цари усещането и разбирането, че хубавите години изтекоха. Оттук предстои само много и неприятна работа, но само с/у заплата. Лека-полека мишките започнаха да се ослушват и да напускат кораба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    18 Окт 2022 11:56ч.

    Помните ли онзи знаков епизод, който за тяхна зла беда стана публичен. Горанов проплаква пред БХ, че стои за една заплата в парламента и наблюдава, как всичките му състуденти стават милионери. Ясно завление: дълбоко не ме устройва! Дори напусна, отиде в ОБ, но после БХ си го върна, защото му трябваше доверен човек, с когото да започнат да въртят проекта "Череп". А колко още са въртели?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    18 Окт 2022 12:04ч.

    Прехвърлеге през главата си сега поне 20 "ярки дейци" на гепса и с изненада ще констатирате, че в момента никакви ги няма. Или буквално са се скрили и въобще не знаем какво правят - или са вяли и доста оклюмали. Само Ананиев, Сачева и Деса се чуват напоследък - ама не мож ги позна. На Томето гемиите потънали. Биткаджии - манев, ненков, пкп, дариткова, док, веждю, владко

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рошавата гарга

    18 Окт 2022 12:05ч.

    А къдравата е направо като кокошка с отрязана на дръвника глава. Жалка работа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    18 Окт 2022 12:13ч.

    Ананиев, никога не е късно да станеш за резил! Много си близо, защо ти трябва?! Нещата са докарани до състояние, че правителство може да се случи, само след като станем свидетели на един отвратителен и крайно нехигиеничен акт, който ще принуди цялата държава да излезе в болнични, мъчително търсейки някакво ново разновесно състояние и залавна точка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Явно и на Козяк резервната скамейка бая къса..

    18 Окт 2022 12:20ч.

    Ще трябва да доиграят мача със стария състав

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    18 Окт 2022 12:25ч.

    Ако това стане Баце с един куршум ще удари два заека. Първо , ще изпълни волята на сахибите от Демократическата партия на САЩ . Второ, ще го с 200 на ПП и ДБ . Той ще вземе позитивите, негативите- при другите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • браво

    18 Окт 2022 12:25ч.

    Гласуваш за чекмеджан получаваш киро измамника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно

    18 Окт 2022 13:24ч.

    Точно! :-((

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    18 Окт 2022 12:26ч.

    Траете си! Хубаво, нека кажа пак аз, имам много за казване! Както вероятно сте забелязали - не специфицирах вида на акта. Силно се надявам да не се стигне до публично съвкупление от сексуален характер, защото това ще бъде толкова естетически потресаващо, че може трайно да увредим емоционалния мир на подрастващите. Ще си затрием децата, ей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    18 Окт 2022 12:31ч.

    Най-тежките хипотези ги оставяме за край. Трябва да се ръководим от базова човещина и чисто хуманни съображения! Въпреки всичко! Да не забравяме за една потенциална, заредена с много драматизъм и жестока болка човешка драма. Хасковският Делянчо в ефир тържествено обеща, че ще се отреже ръката, но няма да даде гласа си за подобна гадост! Да спасим ръката на Делян! Бъдете хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ст. Л. Костов

    18 Окт 2022 12:42ч.

    Пуделът от Банкя няма къде да ходи - готов е да поеме и триъгълен кочан, само и само да не кажат истината за ония снимки, че са си истински, нищо, че и децата го знаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    18 Окт 2022 12:44ч.

    бЕЗПЪТИЦА, необмисленост, драбнаво глупашко хитреене, мераци за каране с 200, мераци за прекрасни госпожи, които се спъват една друга от нетърпение, коя първа да ти влезе в спалнята, но също и ... и отчаяние! Всичко това извира от този материал. Той е тъжен и полезен едновременно. Прочетеш, поразмислиш, чуеш хората, пък си дадеш сметка какво докара на България гепса и неговите инсталатори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    18 Окт 2022 12:50ч.

    Може да сме никои тук, ама може и да не сме! Алоуууу, службите, които слухтите и записвате мненията на неформалите, НА ЛИНИЯ ЛИ СТЕ?! Докладвайте по подходящ начин на Радев, какво става сред хората и настойчиво намекнете да не живее с празни илюзии, а да готви следващ служебен кабинет. Ненужно, опасно и безпредметно е да живеем с празни надежди и да си причиним всичко това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Софиянец

    18 Окт 2022 12:53ч.

    Леля Херо като каже да подкрепите - ще подкрепите. Къде ще ходите. И оръжие на хохлите ще дадете. И челна стойка ще направите, ако ви заповядат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    18 Окт 2022 12:55ч.

    ??? И боко и кирча ... няма кой да ги търпи повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    18 Окт 2022 12:57ч.

    И да не забравим, че номерът с артилерийския генерал е схванат, осмислен и прозрян! Въобще не си струва да се заблюждавате, че ще ви се върже някой! Ново служебно правителство и избори - просто е неизбежно. Сега, колеги, да не вземе някой да си помисли, че новите избори ще донесат нещо?! Нищо няма да донесат, освен ефимерно усещане за взето правилно решение и доживяване до пролетта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русенски смешник

    18 Окт 2022 12:58ч.

    А Лукойл -Нефтохимик в България защо получава помощи от държавата за изразходвания от него ток. Нали щяха да се дават само на нуждаещи се фирми. Ето това е България, това е българина, първо на себе си ще даде, на близки и там къде има келепир. А нека си пишат по медиите глупостите, че имало справедливост в тази страна. О, sancta Simplicitas!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пундачански

    18 Окт 2022 13:02ч.

    Каква изненада!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    18 Окт 2022 13:17ч.

    За всички "български политици" е най-важно да си крепят провисналите мъде от изпадане на прелестите. То това не е, като да си на виагра в Брюксел или Сащ, та като ти се наложи, да не ти е мек или пресъхнала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    18 Окт 2022 13:24ч.

    УПРАВНИЦИТЕ ЗАГРОБИХА БЪЛГАРИЯ - ДЪЛГЪТ РАСТЕ СЪС СКОРОСТТА НА СВЕТЛИНАТА, С 500 ЛВ. В СЕКУНДА! 17 565 показвания https://www.youtube.com/watch?v=HU2w5sQ5O30

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вече работещ беден благодарение на Кирчо

    18 Окт 2022 13:25ч.

    Евроатлантическите крастави магарета се надушват отдалеч. И както в "13-та годеница на принца" принцът си избра за булка едно магаре, така и ние избрахме магарета в Народното събрание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    18 Окт 2022 13:32ч.

    „ПРОМЯНАТА“ КРИЯТ ДАННИ ЗА ПАРИТЕ НА ДЪРЖАВАТА! ЛЪЖА Е, ЧЕ ЗАЕМИТЕ СА ДОБРА ПОЛИТИКА!https://www.youtube.com/watch?v=6rT8W2FG1u4

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бюджетен халхабер

    18 Окт 2022 13:53ч.

    Браво на анани,запомнил е думата "таргет". Нека анани да дефинира бюджетните политики,щото всъщност такива няма, братя и сестри. България отдавна не се управлява, в смисъл на УПРАВЛЕНИЕ. Със или без ЗДБРБ- все тая! Законът за бюджета дава на минфина пълен ръчен контрол на държ.финанси,а НС няма лостове.Не заблуждавайте народа!Ако Радев допусне пп+гроб, всичко отива по дяволите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поломон Саси

    18 Окт 2022 15:48ч.

    Това е демокрация в чист вид, гласувате за някоя партия, а тя подкрепя паралитично най-големия си политически враг в името на атлантическите ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи