"Кинтекс": Нинова отчаяно опитва да спре говоренето за възможни доставки на оръжие за Украйна

"Кинтекс": Нинова отчаяно опитва да спре говоренето за възможни доставки на оръжие за Украйна

Корнелия Нинова явно планирано, но нарочно без предупреждение, посети "Кинтекс" ЕАД в пореден опит да дискредитира настоящото ръководство. Тя, началникът на политическия й кабинет г-н Методиев и директорката на ДКК ЕАД напуснаха бързо, след като разбраха, че медии пътуват към мястото. Това се посочва в официална позиция на "Кинтекс", изпратена до медиите.

Ето и целия текст на позицията:

Корнелия Нинова явно планирано, но нарочно без предупреждение посети "Кинтекс" ЕАД в пореден опит да дискредитира настоящото ръководство. Тя, началника на политическия й кабинет г-н Методиев и директорката на ДКК ЕАД напуснаха бързо, след като разбраха, че медии пътуват към мястото.

Вицепремиерът Нинова с отчаяни ходове, за да спре публичното говорене за възможни доставки на българско оръжие за Украйна. Вицепремиерът Корнелия Нинова заедно с началника на кабинета си Калоян Методиев и Изпълнителния Директор на ДКК тази сутрин пристигнаха инцидентно в "Кинтекс" ЕАД.

Без да информират легитимния съгласно Търговски Регистър Изпълнителен Директор Александър Михайлов, те привикваха служители на ръководни постове и им представиха човек, който по техните думи е част от новото ръководство на дружеството.

Михайлов не бе допуснат да присъства на събранието, не бе разрешено и заснемането му. Това се случва само ден след като стана ясно, че най-вероятно се подготвят редица съмнителни сделки във връзка с военния конфликт в Украйна.

Припомняме, че по лично разпореждане на вицепремиера Корнелия Нинова бе започната смяна в ръководството на "Кинтекс" ЕАД. То обаче бе спряно с разпореждане на съда и към днешна дата изпълнителен директор е Александър Михайлов.

Той извади цялата информация относно пътя на българското оръжие до Украйна и двуличното поведение на българското правителство, което манипулира информацията пред медиите. Само ден след като българските медии съобщиха, че има редица съмнителни сделки, които най-вероятно са с крайна точка Украйна, днес вицепремиера Нинова пристигна лично в "Кинтекс" ЕАД в опит да запуши устата на досегашния изпълнителен директор.

След като Корнелия Нинова разбра, че към дружеството пътуват телевизионни екипи тя побърза да напусне сградата на "Кинтекс" ЕАД, а малко по-късно пресцентърът на Министерството на икономиката и индустрията разпространи информация с опит да представи посещението й като приятелска среща със служители. Последващо на брифинг тя отказа да говори по темата Кинтекс.

Невярно е твърдението в прес-съобщението, че служители на дружеството са отрекли да е постигнат нов договор за над 40 млн. Евро, за който информация предходно даде г-н Михайлов. В дружеството е налична писмена покана от правителството на африканска държава за сключване на този договор преди 31.05.2022г.

"Учудвам се, че в ситуация на толкова икономически кризи в държавата, ресорния вицепремиер намира време за приятелски посещения в Кинтекс ЕАД точно сега, след като вече 4 месеца я моля за среща. коментира Александър Михайлов.

Според него единствената причина за опита за сплашване е неговите изказвания пред медиите.

Той отправя нова покана към нея за публична среща и представяне на документи, за да стане ясна истината около "Кинтекс" ЕАД, която провокира и толкова силна лична ангажираност на вицепремиера.

По-рано днес Корнелия Нинова и изпълнителният директор на ДКК Смиляна Нитова посетиха държавната компания "Кинтекс" ЕАД, като двете са се срещнали с всички директори на дирекции и отдели в дружеството.

При срещата Корнелия Нинова е уверила служителите, че единствената цел на ДКК и Министерството на икономиката и индустрията е държавното дружество да се управлява прозрачно, да се прекратят злоупотребите и източването.

"Работете спокойно, винаги може да разчитате на подкрепа", заявила Нинова.

Преди повече от седмица Нинова нареди смяна на управителния борд на "Кинтекс", тъй като, по думите ѝ, досегашният изпълнителен директор Александър Михайлов е бил в драстичен конфликт на интереси - управлявал е едновременно държавния "Кинтекс" и частна оръжейна фирма.

Михайлов отрече това и обжалва освобождаването си в съда.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • bodar4uk

    28 Апр 2022 18:42ч.

    И ненормалните вече разбраха, че КИНТЕКС няма никаква мешания с изнасяните за Украйна оръжия. Износът е чрез американски и чешки частни фирми с дестинация Полша. Стрина Кури да не говори за някакви нови и ненови договори, дето ги няма, а да изиска товарителниците от военно министерство, ако действително иска да влезе в час !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pggjqe

    18 Юни 2022 12:23ч.

    order lasix 40mg generic - <a href="https://xfurosemide.com/">order furosemide 100mg for sale</a> doxycycline buy online

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Iwqpul

    19 Юни 2022 19:21ч.

    brand cenforce - <a href="https://xrosuvastatin.com/">crestor 20mg ca</a> purchase motilium for sale

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Вероятност 90%

    28 Апр 2022 20:45ч.

    От пряк военен сблъсък НАТО-Русия!Тактически ядрени удари до свиване на НАТО зад Карпатите.Вероятност за Народен Съд в Бългрия 100%.Помните ли НАТО от 1997г.Не бяхме в него.А Путин не се шегува.Още повече военните.А те говорят вече.Засега говоренето е за ЦЯЛА Украйна.Но Лавров каза;договора за мир според резултатите от войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Путин

    28 Апр 2022 20:58ч.

    Вчера; ''Незабавен отговор при намеса на който и да е в Украйна.С оръжия без аналог.Решението за това е взето''-преведено;На воените е даден карт бланш. ''Нам нужна одна победа за ценой не подстоим''Путин вече няма ограничителни пълномощия над воените.Оставен му е само последния рубеж-ядреното куфарче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи