Ким Чен-ун пристигна в Русия, посрещна го министърът на природните ресурси (видео)

Ким Чен-ун пристигна в Русия, посрещна го министърът на природните ресурси (видео)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун пристигна на официално посещение в Русия. Руската държавна телевизия излъчи видео, в което се вижда как Ким слиза от своя брониран влак и е посрещнат от руски официални представители.

"Посрещнах севернокорейския лидер", написа в канала си в Телеграм министърът на природните ресурси и председател на междуправителствената комисия по търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество с КНДР Александър Козлов.

По думите му Ким Чен-ун е бил посрещнат на мост над река Туманная в Приморския край на границата с КНДР. От кадрите се вижда как лидерът на Северна Корея слиза от бронирания си влак и е посрещнат с военен оркестър.

Ким Чен-ун не е придружаван от съпругата, сестра си и дъщеря си. С него е министърката на външните работи Чое Сон-хи.

Според губернатора на Приморския край Олег Кожемяко веднага след церемонията е започнала срещата между министъра на природните ресурси и Ким Чен-ун, на която е присъствал и той.

"Имаме дългогодишни приятелски отношения с нашите съседи и големи перспективи за сътрудничество в селското стопанство, строителството, туризма и други области", написа губернаторът в канала си в Телеграм.

По време на посещението си в Русия се очаква Ким Чен-ун да проведе разговори с руския президент Владимир Путин, който сега е на посещение в руския Далечен изток. 

Москва не уточнява нито датата, нито мястото на срещата.

Путин е сега във Владивосток за участие в икономически форум, който приключва утре. После той ще посети космодрума "Восточни", който е на около 1000 километра от Владивосток. Путин не уточни какво ще прави там, но заяви днес, че има предвидена програма и като стигне там, журналистите ще разберат каква е тя.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пък съобщи за руски медии, че Путин и Ким ще дискутират деликатни въпроси, без да обръщат внимание на американските предупреждения, че ако се договорят за доставка на оръжия, ще бъдат наложени санкции.


Бронираният влак на Ким Чен-ун е бавен, но за сметка на това луксозен и просторен, пише руската държавна агенция РИА. Именно с него севернокорейският лидер пристигна в Русия, за да се срещне с Путин.

Вътрешността на композицията е декорирана предимно с дърво и е издържана в бели и златисти тонове. В един от вагоните за срещи има розови дивани. Вероятно е напълно излишно да споменаваме, че навсякъде е климатизирано.

Във влака лидерът на КНДР има личен кабинет с компютър и сателитен телефон. Освен това Ким Чен-ун разполага с конферентна зала, два вагона-ресторанта и отделен вагон за персонала му.
Във вагон-ресторанта работят готвачи, обучени във Франция. Те могат да приготвят всяко ястие от руската, китайската, корейската, японската, френската кухня.
 
Причината влакът да не може да развива висока скорост се крие освен в бронираните му стъкла, но и поради факта, че стените и пода също са защитени с броня.

Източници: dnes.dir.bg, dariknews.bg

 

 

 

Коментари

  • Евро Джендар

    12 Sep 2023 21:42ч.

    Слава на Русия Слава на КНДР

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    12 Sep 2023 21:46ч.

    Путьо или стои в бункера или се среща с Асад, аятоласите, Ким, Ердо и делегации на хунтите в Мали, Горна Волта и Нигер. Армения, Куба и Венецуела вече напуснаха потъващия му кораб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    12 Sep 2023 21:46ч.

    Според някои военни експерти Северна Корея е "най-милитаризираната" страна в света.От 1953г тъй като не е водила войни е натрупала "ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ" снаряди.Тва са некви направо безумни количества и е напълно ясно защо Запада така се спече.BBC следи с "лента на живо" всяка стъпка на Ким в Русия. Според мен Путин ще го заведе на космодрума Восточний.Ким има голяма нужда от ракетни технологии за сателити и и въообще му трябва руско ноухау за навлизането на ядрените глави обратно в атмосферата без да изгорят.Кремъл иска снаряди и "ЖИВА СИЛА".Говори се за 50 000 човека на първо време... Корейците да добри бойци.Запада пищи, като разпран , че Русия примамва кубинци и ГУРКИ и всякакви други с облаги, като руски паспорти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ с облаги, като руски паспорти...”

    12 Sep 2023 22:20ч.

    Учат се от французи и англичани. Те го правят от много, много години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • RIP

    12 Sep 2023 22:46ч.

    Коментарите на меките жълтопаветници само доказва колко клетки имат в мозъка - 0. На светлинни години сте от другаря Ким.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Горното по-ясно представено

    13 Sep 2023 0:41ч.

    на https://bg.wikipedia.org/wiki/Списък_на_страните_по_коефициент_на_смъртност

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добра новина

    13 Sep 2023 4:14ч.

    Нека се разбират в името на народите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви народи, бе

    13 Sep 2023 11:55ч.

    Копейка ? Единия сатрап иска снаряди от другия ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Choe Son-hui

    13 Sep 2023 9:46ч.

    Не знам за смъртността как може да има точна статистика в Северна Корея. Но е сигурно, че ако включим абортите, смъртността на цяла Европа ще скочи тройно и повече. А и дайте да погледнем проверими факти: при пълно ембарго, на територия колкото България(121 срещу 111 Хил. Кв.км.) 5 пъти по-голямо население(27 милиона срещу 5.5 милиона). У нас уж "свободно движение на хора,стоки и капитали", плодородна земя, ценни ресурси, независима енергетика ... и какво стана? Хората, стоките и капиталите са толкова свободни, че се изливат навън със скоростта на Ниагарския водопад. Единствените приходи са ни по схеми с европрограми. Земята се използва само за точене на субсидии, за ресурсите е ясно къде отиват. Енергетиката е на път да изчезне ... догодина приватизират Есо и независима енергетика ще видите на куково лято ... не разбирам какво и се смеят на Северна Корея, като от нас по-смешни няма ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти ли беше

    13 Sep 2023 11:54ч.

    Оня олигофрен дето щеше да емигрира там ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пригожин

    13 Sep 2023 10:49ч.

    "Ех главо главо вместо самолети да бех купил брониран влак сега немаше да съм но оня свят" !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи