Ким Чен-ун предупреди, че е готов да използва ядрено оръжие

Ким Чен-ун предупреди, че е готов да използва ядрено оръжие

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун предупреди, че е готов да използва ядрените си оръжия при евентуален военен конфликт със САЩ и Южна Корея, предаде Асошиейтед прес, като се позова на съобщение в севернокорейската държавна агенция информационна агенция КЦТА.

Ким отправи заканата си в реч по повод 69-ата годишнина от края на Корейската война и в момент, в който Вашингтон и Сеул интензифицират летните си военни учения.

"Въоръжените ни сили са напълно подготвени да реагират при всяка криза, а частите ни за ядреното възпиране също са в готовност да се мобилизират в цялата си мощ", заяви той.

Лидерът на Северна Корея обвини САЩ, че "демонизират" страната му, за да оправдаят враждебната си политика спрямо нея. Според него фактът, че Вашингтон заклеймява рутинните военни дейности на Пхенян, като същевременно провежда военни учения с Южна Корея, ясно доказва американските двойни стандарти.

В речта си Ким определи южнокорейския президент Юн Сук-йол като "вманиачен в конфронтациите" и го обвини, че е стигнал по-далеч от предшествениците си.

Откакто встъпи в длъжност през май, правителството на Юн предприе действия за засилване на военния съюз между Сеул и Вашингтон и за укрепване на възможностите на Южна Корея да неутрализира ядрените заплахи от страна на Пхенян, включително и капацитета за изпреварващ удар.

"Абсурдно и самоубийствено е да говорят за военни действия срещу страната ни, която разполага с оръжията с абсолютна мощ, от които те изпитват най-силен страх", каза още Ким.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

 • военни реалии

  28 Юли 2022 8:26ч.

  Ким има 50 ядрени заряда и стотици балистични ракети. Ким може да засипе Южна Корея с тези ракети, между които ще има и с ядрени заряди. В Южна Корея са разположени почти 30 000 американски войници. При ракетна атака НИЩО не може да ги предпази напълно от ракетите на Ким - нито "Пейтриът" , нито "Иджис", нито друга система на ПРО не дава 100 % гаранция че ВСИЧКИ ракети на Ким ще бъдат свалени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким е състезател от свръхтежката категория. Играч, седящ на една маса с Путин, Си, Моди и каквото има тия дни в САЩ

  28 Юли 2022 9:39ч.

  КНДР е велика военна сила. Неслучайно тук, в райхскомисариата ни се разрешава да знаем за нея само пропагандните простотии на англоезическите медии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи