Ким Чен-ун и Путин си обещаха по-тясно сътрудничество

Ким Чен-ун и Путин си обещаха по-тясно сътрудничество

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун и президентът на Русия Владимир Путин си размениха писма, в които обещаха да развият "дългосрочни стратегически отношения", предаде Ройтерс, цитирайки севернокорейската държавна информационна агенция КЦНА.

Писмата са по повод 78-ата годишнина от освобождението на Корея от колониалното управление на Япония (1910-1945 г.), което се отбелязва и като национален празник в Южна Корея.

В писмото си до Путин севернокорейският лидер заявява, че приятелството на двете страни е било изковано през Втората световна война с победата над Япония и сега "изцяло демонстрира своята тяхната непобедимост и мощ в борбата за разбиването на произвола и хегемонията на империалистите", посочва КЦНА.

"Твърдо съм убеден, че приятелството и солидарността ... ще продължат да се развиват в дългосрочни стратегически отношения в съответствие с изискванията на новата ера", се казва в писмото на Ким. "Двете страни винаги ще излизат победители, като силно се подкрепят и си сътрудничат в хода на постигането на общата цел и кауза", се казва още в него.

САЩ обвиниха Северна Корея, че предоставя оръжие на Русия за войната ѝ в Украйна, включително артилерийски снаряди, гранатомети и ракети. Пхенян и Москва напълно отрекоха да са извършвали каквито и да е било сделки за оръжие.

Миналия месец министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу заедно с Ким разгледаха най-новите севернокорейски ракети, способни да носят ядрени бойни глави, и безпилотни летателни апарати по време на военен парад в Пхенян.

В посланието си до Ким Путин също обеща да укрепи двустранните отношения. "Сигурен съм, че ще засилим двустранното сътрудничество във всички области за благополучието на двата народа и за твърдата стабилност и сигурност на Корейския полуостров и на Североизточна Азия", се казва в писмото на Путин, цитирано от КЦНА.

Същевременно Ройтерс припомня, че лидерите на Южна Корея, САЩ и Япония ще обсъдят сътрудничеството в областта на сигурността по отношение на Северна Корея, Украйна и други въпроси на тристранна среща на върха на 18 август в резиденцията Кемп Дейвид, щата Мериленд.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Ким Чен Ун

    15 Авг 2023 12:46ч.

    И Ким Пут Ин, Само людоеда от Нигер го няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Ким Чен Ун 15 Авг 2023 9:46ч

    15 Авг 2023 13:28ч.

    хехехе людоед. по шлайфаните мозъци на либерастите, пропагандните клишета се лепят лесно като блажна боя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик

    15 Авг 2023 12:54ч.

    Ще върне обратно дарените на дядо му танкове от Брежнев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • El Condor

    15 Авг 2023 12:57ч.

    Защо се чудите? Враговете на моите врагове са мои приятели!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "САЩ обвиниха Северна Корея, че предоставя оръжие на Русия за войната ѝ в Украйна..."

    15 Авг 2023 14:40ч.

    Типичен пример за безгранична, сащисана наглост: - ТЕ, Инициаторите на заверата с 404 подквичават, как уж другата страна взимала или получавала оръжие от нейде си, докато самите те, заедно със сюрията дакели наоколо - наводняват с всякакво оръжие , муниции и с какво ли още не - разпаленото от тях огнище на ТСВ?! И не само това, Твърдя, как милионите експлодирали заряди промениха климата на Европа с непрестанното разбъркване на атмосферата в 404, създаване на гигантски въздушни, вертикални потоци от пре-нагорещен въздух и газове, които я разбъркват и променят сезонните климатични течения в северното полукълбо. А всички "специалисти, климатолози и пр." други шушумиги налягат парцалките си или квичат за "Климатичните промени". Стотиците хиляди и повече, тонове прах вдигнати в атмосферата от милионите експлозии, с еквивалент поне на няколко десетки атомни бомби, са достатъчни за начало на една започваща "Ядрена зима". Вижте този сайт за въздушните потоци и температурите във във времето назад: - https://www.ventusky.com/?p=45.9;35.4;5&l=so2 (настройка за замърсяване със серен двуокис). Самата територия на 404 се е превърнала в един гигантски вентилатор, издухващ постоянен въздушен поток, фронт, на юг към Черно море. Този засмуква далеч по-студен и хладен въздух от севера... А ние мишките, с гмо-доматките и ракийката - к'во да правим?! Да, само цър-цър-цър и чакаме Котарака да ни схруска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия има голям проблем

    15 Авг 2023 15:28ч.

    Спазва ВСИЧКИ международни закони. Дори в конституцията си има параграф в който се казва, че международните закони имат върховенство над руските. Русия гласува всички санкции наложени на С Корея от ООН и ги СПАЗВА. Трябва да престане с това и да започне да провежда политика в свой интерес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е историческа справка, Путин промени конституцията

    15 Авг 2023 17:15ч.

    чрез специален референдум и вече руските закони имат предимство пред международните, както е и в САЩ, стожерът на демокрацията и правата. А санкциите са като кирчовата ала-бала, знаем как и ние спазвахме санкциите за горива към Югославия преди четвърт век, това беше единствения шанс през прехода за Северозападналата България. Оттогава ни стреснаха с Нато и ЕС, но платихме висока цена за идването на Кирчо на родната земя на баща му, поне да научим неговия урок как да бъдем тарикати и използваме ала-балата на Запада в своя полза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Платил си на Матушката си 4,5 млрд. Лева

    15 Авг 2023 18:03ч.

    Заради 10 пъти по- високите цени на газта. Да ви натовари човек на един самолет... и към Матушката ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Можеш ли да бъдеш по-конкретен?

    15 Авг 2023 18:28ч.

    Ще споделиш ли колко точно сме плащали преди Кирчо за руската газ и колко плащаме в момента.. Коя цена вземаш за база, та говориш за 10 пъти по- високи цени? Искрено се съмнявам, че можеш.. Цялата ви жълтопаветна пасмина сте такива.. Безогледни и кресливи лъжци, без грам експертиза..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи