Киев: Военнопромишленият комплекс на САЩ печели от доставките за Украйна

Киев: Военнопромишленият комплекс на САЩ печели от доставките за Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Военно-промишленият сектор на САЩ се възползва от доставките на отбранителни продукти за Украйна. Това заяви ръководителят на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак, когато се опита да обоснове необходимостта от продължаване на военната помощ за Киев.

"Американският отбранителен сектор вече се възползва от разходите на САЩ за военни продукти, трансферирани към Украйна", пише Ермак в своята колонка за вестник The Hill. Той допълва, че "бъдещият план" за Киев е да постигне просперитет чрез "план Маршал за Украйна", който ще отвори възможности за американския бизнес." Представен през 1947 г., планът "Маршал" е програма за американска помощ за Европа след Втората световна война.

Киев се опитва да убеди западните си съюзници да не спират финансовата и военната подкрепа. Украйна планира бюджетен дефицит в размер на 43,9 млрд. долара за настоящата година. В същото време властите все още очакват да покрият по-голямата част от него със западна помощ. Министърът на финансите Серхий Марченко заяви, че Украйна "няма да може да оцелее" без нейното продължаване, като обясни, че страната я очакват хиперинфлация, изчерпване на резервите на Националната банка и икономическа криза. В същото време ЕС не успя да одобри програмата, която трябва да преведе до 50 млрд. евро на Киев за четири години. Тя беше приета едва на 1 февруари, което означава, че първите плащания ще бъдат извършени едва през март.

В САЩ Конгресът вече повече от четири месеца не може да постигне съгласие относно отпускането на средства за Киев. През октомври миналата година президентът на САЩ Джо Байдън изпрати до Конгреса искане за допълнителна военна и друга помощ за Украйна и Израел в размер на около 106 млрд. долара, от които за Украйна се предлагаше да бъдат отпуснати над 61,4 млрд. долара. Тогава украинският посланик в САЩ Оксана Маркарова посочи, че по-голямата част от тези средства ще останат в самите Съединени щати - те ще отидат в Министерството на отбраната на САЩ за попълване на оръжията, прехвърлени на Киев от собствените му складове, и за изпълнение на различни програми.

Този законопроект обаче така и не беше приет. На 13 февруари Сенатът, подкрепен от редица републиканци, прие алтернативен вариант, който предвиждаше 95 млрд. долара помощ за Украйна, Израел и Тайван. На 15 февруари обаче Камарата на представителите излезе в двуседмична ваканция, без да гласува този документ. Киев многократно е изразявал надежда, че американската помощ от Вашингтон няма да спре.

Източник: ТАСС

 

 

Коментари

  • Баба Яга

    21 Фев 2024 18:31ч.

    Добрютро! Те до сега си мислеха, че само те могат да крадат от помощите. Идиоти, отне им половин Осрайна и две години да се светнат, че има и други печеливши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    21 Фев 2024 18:37ч.

    От войните печелят винаги тези, които ги контролират- , а те са със старозаветни имена !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    21 Фев 2024 18:34ч.

    ние българите изобщо не се сещаме че впк на сащ печели от воината те ни обиждат жестоко ние сме за преговори и мир не искаме оръжие и повече смърт спрете се вече достатъчно се напечелихте на гърба на избитите младежи и съсипаните семеиства

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил Михайлов Константинов

    21 Фев 2024 18:38ч.

    Този си ритна много мощно трудовата книжка. Нервите, нервите, ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    21 Фев 2024 18:44ч.

    Славяните са торта за американския военнопромишлен комплекс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Черешката ще им приседне

    21 Фев 2024 18:51ч.

    Скоро!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    21 Фев 2024 18:58ч.

    Кажи честно, защото у нас Корнелия и Манджуков само гледат :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Гебрев рукола ли рупа?

    21 Фев 2024 19:02ч.

    Или сал един Манджуков само гледа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    21 Фев 2024 19:02ч.

    Да бе? Сериозно ли? А аз си мислех, че в Щатите са открили ВСКаси и милите американци отиват да пускат по някой долар в тях. Отиваш в Уолмарт на пазар и на касати ти казват " Ще дарите ли 1 $ за гаубици за Украина"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    21 Фев 2024 19:02ч.

    сатанистите са световно зло и в момента унищожават руснаците (по-точно мъжкото население) в Украйна и в Русия, принуждавайки ги да се самоизбиват. и наскоро са дали партида прясно напечатани зелени хартийки на дрогираното еврейче да изгради нови гробища за още 1,5 милиона (!) гробове… а мръсниците от КОХОРТАТА на р. радев са щастливи, че изпращат оръжие за заличаване на славянския генофонд, заявявайки, че са US „верни съюзници“ - без изобщо да имат мозък да проумеят, че никоя страна от НАТО няма военна база на амер. земя и сме окупирани колонии...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    21 Фев 2024 19:09ч.

    Опитват се да обяснят на САЩ колко е добре да дават пари на Украйна. Но не разбират, че САЩ, както каза в един филм Брад Пит, не е държава а фирма и всичко е за пари. Затова избягват да залагат на губещ кон. До лятото на миналата година се надяваха Украйна да победи, но се разбра, че това няма да се случи и затова престанаха да дават пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    21 Фев 2024 19:42ч.

    Лелелееее, каква изненада - а аз мислех, че дават оръжие безплатно, от безкористна любов към укрoпитеците... Хахахахахха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    21 Фев 2024 20:25ч.

    Това са частни фирми, бе копейка, не работят като руския Гъзпром.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малко под половината собственост на Газпром е на западноевропейски концерти бе, предателче просто

    21 Фев 2024 23:33ч.

    Абе откъде ви намират само малоумни да поддържате Запада!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Концерни, не концерти

    21 Фев 2024 23:34ч.

    Но ти си малоумен олигофрен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    21 Фев 2024 20:24ч.

    Абе, и др. Ким спечели една руска лимузина, а обикновения северокореец още една паничка ориз от доставките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    21 Фев 2024 20:26ч.

    Евентуален план Маршал може да има само след краят на войната и ясна територия на държава с име Украйна. Към момента нищо от това не е ясно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дубрутру, Киек!

    21 Фев 2024 20:31ч.

    Интереса клати феса! Келепира мотивира! Авантата пълни чантата! Това са основни принципи на пазарното стопанство и върховни евроатлантически ценности, които и ние, и вие, любим, тачим и милеем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    21 Фев 2024 21:08ч.

    На тоя укро-Киек му препоръчвам да намери и да прочете "До Чикаго и назад" на Алеко Константинов. Там ще разбере основния принцип на американския капитализъм, който гласи, че "Парица е царица". В случая с Покрайна, американците захраниха с пари полезните украински идиоти, като им внушиха, че те са по-умни, по-образовани, по-трудолюбиви изобщо са по, по, най от москалите! Всъщност покраинците в последните 70 години бяха най-облагодетелствани от всички съюзни републики, защото повечето време Съветския съюз бе управляван от ръководители родени в Покрайна (Хрусчов, Брежнев)! Подобни полезни идиоти са нашите братя от Северна Македония, но при тях този ефект бе постигнат след 70 годишни опити за сърбизиране и репресии срещу всеки който се заяви, като българин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Барон Мюнхаузен

    22 Фев 2024 12:50ч.

    Тия укропотеци сега ли се сетиха,че са пушечно месо,принесено в жертва от Зеля на САЩ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи