Киев: Украинските сили напреднаха в района на Бахмут. Врагът разпространява фалшиви информации

Киев: Украинските сили напреднаха в района на Бахмут. Врагът разпространява фалшиви информации

Украински снайперисти в района на Бахмут - снимка на Асошиейтед прес от 2 май 2023 г.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) напреднаха с 2 км в района на Бахмут, заяви украинската заместник-министърка на отбраната Анна Маляр, цитирана от украинската новинарска агенция УНИАН. Врагът разпространява фалшиви информации, за да оправдае провала си в битката за Бахмут, каза още украинската представителка.

"Цяла седмица в руските канали в "Телеграм" и в медиите водеща тема си оставаше Бахмут и събитията, свързани с него. Анализът на информациите показва, че за врага този град има голямо значение от почти сакрално естество", изтъкна Маляр.

По думите на украинската заместник-министърка Русия умишлено разпространява невярна информация за недостиг на оръжия, за да оправдае провалите си на фронта. 

Маляр отбеляза, че седмицата за Русия в района на Бахмут е била белязана от четири фундаментални проблема: провалът на собствените настъпателни планове, големите загуби на жива сила, напредването на ВСУ с 2 км край Бахмут и фактът, че за седмицата ВСУ не отстъпиха от нито една своя позиция в Бахмут.

По данни на украинския генерален щаб руските сили продължават активно да атакуват както в самия Бахмут, така и в неговите околности, отбелязва УНИАН.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Къде е заровено кучето

    12 Май 2023 11:18ч.

    "в района на Бахмут" не в Бахмут.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байгън

    12 Май 2023 11:49ч.

    4 парчета в покрайнините на Бахмут с обща площ 1 кв км и загуба на маса мръвка и техника. Това е кяра на укрите от настъплението

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Георгиев Василев

    12 Май 2023 12:01ч.

    Изглежда, че "тъпите укри" пак надхитриха "умните руси", пуснаха Вагнеровците да напреднат в Бахмут и сега ще ги обкръжат и .... край на концерта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байгън

    12 Май 2023 12:18ч.

    Само ти изглежда така. А за единия километър - цитирам ти укро канал - "Изгубихме стотици километри около града за 2 месеца, а се радваме като деца на 1,3 км от превзетото поле."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ако имаше грам мозък женя

    12 Май 2023 12:53ч.

    Щеше да отвориш картата и да констатираш че към момента все още украинците, а не руснаците , са под почти пълно обкръжение в западните квартали на Бахмут. ВСУ са напреднали минимално по фланговете извън Бахмут. Превзели са село Клещеевка. Бахмут града е на 98 % руски. Украинските сили са на 600 метра от нивите извън града.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Георгиев Василев

    12 Май 2023 14:00ч.

    Женята, знае, макар и без грам мозък, че когато някой прибягва до обиди и ирония, няма аргументи! Ха,ха! Като влязат "укрите" в Крим, ще си говорим пак! Т.н. руско информационно пространство е "бременно" с шок и паника в момента!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Байгън

    12 Май 2023 14:15ч.

    "Бременно" от ЦИПСО, ама се оказа фалшива бременност. Всичката ви е такава - голяма дунанма и цялата пара в свирката. Давай иди гуляй, давай до свидания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евгени Георгиев Василев

    12 Май 2023 14:44ч.

    Щом казвате, не мога да не се съглася, след като видните български общественици изучихте и вирусологията, и производството на чипове, напреднахте в изкуствения интлект, сега е време за военното дело и геополитиката! Мога само да Ви се възхищавам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • укрите вече са за подигравка

    12 Май 2023 14:53ч.

    Тия укри са най-наглите лъжци и манипулатори. След като една година лъгаха Запада за някакво контранастъпление и се видя, че единствено са окрали милиардите от ЕС и САЩ, както и препродали техниката, сега замазват положението. Че няма да има контранастъпление, няма, те сами си признаха. Но сега си избират някой район в безбрежната шир, дето няма руски войници, нананасят се там и почват да бият тъпана как превзели една локва. Сегашното ръководство на Украйна е идеален пример за падението, до което е стигнал света и най-вече ЕС. Да насаждаш като кумир, да караш народите на Европа безропотно да се подчиняват и да са роби на малоумници, наркомани, престъпници, нацисти, убийци и крадци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ilinski

    12 Май 2023 15:10ч.

    Може ли експертът Евгени Георгиев Василев да ни каже започна ли вече дългоочакваната контраофанзива на Киев, или първо да изчакаме Евровизията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи