Киев: Украинската православна църква трябва да обяви Путин за сатана

Киев: Украинската православна църква трябва да обяви Путин за сатана

В продължаващия спор за това дали православната църква трябва да остане в световноизвестния манастирски комплекс Киево-Печорска лавра, украинското ръководство настоя църквата да се дистанцира от Москва, предаде ДПА. Ако нямате връзки с Русия, тогава официално кажете сбогом, кажете, че Путин е сатана, каза по телевизията секретарят на съвета по национална сигурност Олексий Данилов. Руският патриарх Кирил също е дявол, добави Данилов.

Православната църква на Украйна (ПЦУ) е независима от руско настойничество. До месец май другият клон на православната църква в страната -  Украинската православна църква (УПЦ), беше подчинена на Московската патриаршия. По това време УПЦ официално се отрече от Москва и осъди войната на Русия срещу Украйна, наредена от Путин. Украинските власти обаче продължават да подозират УПЦ в сътрудничество с Москва. Нейни обекти на няколко пъти бяха претърсвани от властите в Киев. Договорът за наем на УПЦ за ползване на историческия източноправославен пещерен мъжки манастир Киево-Печорска лавра беше прекратен. В резултат митрополит Павел Лебед, игумен на манастира, разкритикува украинския президент Володимир Зеленски и помоли да остане в Киево-Печорската лавра.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • паф

    28 Дек 2022 8:32ч.

    остана канибал който яде деца да го направите, и путин ще избяга зад урал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    28 Дек 2022 8:49ч.

    В Русия вече се продава много ефикасно лекарство против мозъчно увреждане, казва се Антибайданин. Има големи количества за износ на запад, но украинците са с предимство за спешна доставка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво ли не правят предателите

    28 Дек 2022 9:19ч.

    на собствения си народ за пари?!? Особено, когато народът е дебилизиран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сатаната живее във Фашингтон

    28 Дек 2022 9:26ч.

    Той е научил английски от майка си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шегите на укрите продължават!

    28 Дек 2022 9:28ч.

    А Орбан не е ли поне помощник-сатана?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПРАВОСЛАВНА?

    28 Дек 2022 9:43ч.

    "...и когато човеците спяха, дойде врагът му и посея между житото плевели, па си отиде" Матея 13:25

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • то с обяви ако ставало....

    28 Дек 2022 10:10ч.

    киев е пълен с гнусни злобари;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Падението е главоломно!

    28 Дек 2022 10:13ч.

    Самозабравили се украински наркомана, движещи се с хамари, изпълнявайт пъклените задачи на колективния запад и УСА. И всичко в името на това, англосаксонците и американците да запазят властта над света!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хак

    28 Дек 2022 11:09ч.

    След като доброволно приеха и ходиха да търсят евроатлантическите ценности (лъгъбътъ извращенията) в сащ, урсула им го каза в прав текст: да мрат да последния усраинец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    28 Дек 2022 11:42ч.

    Известно време се чудех от какво личностно разстройство страдат. Но сега мисля, че е комбинация от разстройства на личността + невроза + психоза + неимоверна простотия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се и аз

    28 Дек 2022 11:55ч.

    Търсейки причините, сложих на първо място последната посочена от Срамувам се. Колкото мога да преценя отдалеч без посещение на място, но от някои задочни контакти, документалистика и т.н, смятам, че става дума за една склонност към маниакалност, много добре пресметната от западните специалисти в психологическата обработка + уникален провинциализъм + девиантност, обилно гарнирана с ненавист, че видите ли русню им откраднали всички исторически шансове да имат собствена държава, а всъщност тюхкане защо не ги е завладяла една от тези богати и силни днес държави, някогашни империи, към което украинската власт истерично се стреми. Няма такива самоубийци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Униатите укрофашаги тръгнали да се разпореждат

    28 Дек 2022 11:51ч.

    Със Славия Ортодокса. Това само крайно замърсени и малоумни USA инструменти са в състояние да правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГАГА

    28 Дек 2022 13:25ч.

    Докъде я докарахме - сатанистите да наричат другите сатанисти. Само трепане ще ги освести. Господ си знае работата. Содом и Гомор ще им се видят като детска игра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мъртвешки глад

    28 Дек 2022 14:02ч.

    На украинските другари трябва да им бъде ясно, че употребата на термини като Сатана и Дявол не е нищо друго, освен „вкарване на автогол“. Всички хора по света са колкото „божии животинки“ от месо и кръв, толкова и сатани, направени от „отровна демонична мъгла“, която се стеле навсякъде из мирозданието. Настъпи ли време на война, сатаните, направени от въпросната „демонична мъгла“, започват да консумират плътта и кръвта на живите твари по Земята, за да задоволят своя мъртвешки глад.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    28 Дек 2022 14:13ч.

    Този евреин вече и в православието стана началник. Забранено е на държавата да се намесва във футбола, а този продължава години наред да избива православни свещеници, да превзема църквите им, а сега стигна и до манастирите. Каквото му кажат, това върши. У нас фори светулката не можа да стигне чак дотам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коректор

    28 Дек 2022 14:19ч.

    Няма клон! И не може да има! Има само една канонична православна Църква в Украйна! Другите две са разколници! По същата логика и в България не е имало разкол цели 15 години - само "клонове"! Тогава и сега освен БПЦ има още седем "клона", обаче не ги регистрират - защо ли? Защо да нямаме осем православни църкви или сто - за всеки квартал на София и всяко село?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • географията

    28 Дек 2022 14:31ч.

    След руския език, паметниците на руските исторически личности, укронацистите посегнаха и на православието. Днес 28.12.2022 г. в Одеса е започнало демонтирането на паметника на Екатерина II, основателката на руския град Одеса. Когато укронацистите пренебрегват историята и демонтират паметниците, се намесва Русия, за да се оправи географията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    28 Дек 2022 14:56ч.

    Това изказване напълно демаскира вътрешността на марионетките в Киев. Хора които се държат като бесни зверове. Но също свидетелства най-малко за две неща. Първо: "Пи-Ар"-ите са изоставили тези кукута а следователно и стопаните на тези "ПиАр"-и. И второ: тази напълно откачена и безсмислена агресия свидетелства за предсмъртна паника и желание за физическо унищожение на това което не е било победено духовно. Един вид "след мен и потоп". ××× Да пазим това което можем да опазим - нашата Родина България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи