Киев твърди, че 500 руски военни са убити или ранени в Херсонска област

Киев твърди, че 500 руски военни са убити или ранени в Херсонска област

Украйна обяви днес, че нейните войски са убили и ранили общо около 500 руски военни при артилерийски обстрел в южната Херсонска област, предаде ДПА.

"Загубите на врага възлизат на 500 убити и ранени", каза украинското главно командване. По негови думи става въпрос за атака близо до село Чулаковка срещу руски военни и техника в новогодишната нощ.

ДПА прави уговорката, че тази информация не е потвърдена по независим път. И двете страни в конфликта често съобщават за тежки загуби на противника, отбелязва агенцията.

Украинското главно командване каза, че руски подразделения близо до село Фьодоровка също са били ударени на следващия ден. Броят на жертвите не е ясен. Фьодоровка и Чулаковка се намират южно от устието на река Днепър в окупираната от Русия част от Херсонска област.

Новините за атаките идват на фона на вчерашните съобщения от Киев за нападение в новогодишната нощ срещу Макеевка в Донецка област, при което са загинали стотици руски военни. Руското министерство на отбраната официално призна за смъртта на 63 военни. Киев от своя страна твърди, че при атаката са загинали около 400 и са били ранени 300 души. Руски военни блогъри също споменават за няколкостотин жертви.

Въоръжените сили на Украйна снощи са загубили вчера повече от 120 души, убити и ранени, в района на Лиман в източната Луганска област, обяви днес говорителят на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

По думите на Конашенков в понеделник врагът е загубил над 120 убити и ранени военнослужещи, четири бойни бронирани машини, три пикапа и два автомобила в това направление. През последните 24 часа руските сили за противовъздушна отбрана са свалили 13 украински дрона и са прехванали девет ракети "Хаймарс" (HIMARS), добави той.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • SapunRK

    03 Яну 2023 16:14ч.

    Вижте ся, Гласове - известно е, че украинците не лъжат никога. Като си отворят устата - все едно манна небесна се сипе от Божиите селения. Така че - щом казват 500, значи са 500. Ракетата на хаймарса като гръмне и след това има модул дето става и тръгва да брои. И явно има капацитет само за 500 бройки. Ама за останалите, айде - руснаците минават метър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колкото повече накъсява времето на фашисткия киевски режим, толкова повече ще се ожесточава пропагандата в тяхна полза от англоезическата машина за лъжи

    03 Яну 2023 18:18ч.

    Пропагандата е единственото, което наистина го могат англоезичниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВОЙНАТА НА Зеленски

    03 Яну 2023 16:17ч.

    Абсурдна за ужаса на войната снимка- батки се фоткат на фона на стрелящо оръдие, весели и щастливи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    03 Яну 2023 16:44ч.

    Днес ВС на РФ отвръщат. Умножават по нула бандеровските пълчища - около 1000 убити и ранени по фронтовете от Север до Юг., 4 бр. вундурвафе от САЩ, 2 бр. чешки Вампира, няколко Съветски ГРАД и Ураган, 7-8 гаубици въобще леш....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • укроцианид

    03 Яну 2023 16:45ч.

    Лъжа след лъжа, лъжовни се оказаха и вчерашните съобщения за убити руски мобилизирани от Саратов и Самара. Мобилизираните са били от ДНР и съвсем не са 400.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 67 убити руски запасняци,

    03 Яну 2023 17:44ч.

    признати от Москва, малко ли ти се струват. Като мразите украинците, поне към мъката на руснаците проявявайте малко състрадание. Войната не е спортно състезание, в което да броим убитите като спечелени точки. Става дума за жестоко братоубийство, по-жестоко дори от Гражданската война от 1917 - 1922 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Убитите в Макеевка

    03 Яну 2023 17:51ч.

    Са около 300 човека. Не им прави чест на руските военни, че официално лъжат и занижават петкратно. Не виждам защо се прави, след като такава информация няма как да се "смете под килима" ? Освен ако не се пази жопата на някой висш военен началник. Както пазеха в началото на СВО жопата на ген. Лапин , въпреки издънките му... Накрая на Путин му писна и го махнаха ! Но защо трябва да стане сакатлък за да махнат бездарниците в руското командване ? Сериозна, много сериозна ЧИСТКА е необходима сред тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тоя път проблемът трябва да бъде решен - ала решава ли се само с покаяние?

    03 Яну 2023 17:52ч.

    И какво постигаш с тази констатация за братоубийството? Просто имплицитен морализъм ли ще ми проповядваш? Поне схвана ли дълбоките основания и причини за подобни исторически повторения с руския народ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поддръжниците на фашисткия киевски режим в София ще бъдат обект на внимание от следващият Народен съд

    03 Яну 2023 18:49ч.

    Проукраинските тролове, да си знаете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей тука не позна!

    03 Яну 2023 20:31ч.

    Ще бъдат преследвани, и то основателно, пропагандаторите на руския фашизъм в България. Текст в НК си има. Въпрос на един кратък разговор на новия US посланик с главния прокурор е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Запознат

    03 Яну 2023 20:33ч.

    Не са 400, а 500 са били в хотела. 300 загинали и 150 ранени. От днеска нов удар, 374 загинали. Броят на ранените неизвестен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фашизмът е един

    03 Яну 2023 21:23ч.

    И текст в НК си има, вярно. И ти ще си от първите по този текст, IP -то ти се пази там където трябва. Американският посланик, за тебе специално, ще си го премести от единия крачол в другия. Надай се на американския посланник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Факт

    04 Яну 2023 0:03ч.

    МО на РФ съобщи за 67 убити от извадените до онзи момент от развалините. МО не е правило изявление за окончателния брой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    03 Яну 2023 18:05ч.

    за какво се карате и радвате? !? кой, колко е изтрепал? истинските виновни за тази война са във Вашингтон и Лондон и вдигат тостове от радост тяхната мама. Очевидно е, че на Русия ще й коства много да обедини т.нар. "руски мир" и цената ще се плати с кръв. това, което ме тревожи е, че на истинските виновници нищо няма да им се случи - както винаги ще им се размине.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    03 Яну 2023 18:47ч.

    Пълни глупости... ударили некви празнуващи навръх нова година и не спряха да преувеличават. Да не говорим, че са изтръцкали една сюрия ракети за целта ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    03 Яну 2023 19:05ч.

    Лоши украинци, по 1000 трупа на два дена.... кой ще скове толкова ковчези? Намалете темпото. Дърветата в Сибир ще свършат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    03 Яну 2023 19:11ч.

    https://warnews247.gr/rosikes-pyravlikes-omovronties-ktypithike-vasi-natoikou-oplismou-i-elit-ton-oukranikon-ed-nekroi-dytikoi-axiomatikoi-180-misthoforoi-smini-shahed-136-sarosan-to-kievo/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бахой

    03 Яну 2023 19:25ч.

    Нали бяха 600,хайде посмали още Манго !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Запознат

    03 Яну 2023 20:29ч.

    Повече са . Вчера бяха 300 , а днеска 374 това прави 674 убити за два дни. Тежко ранени поне 200. В двата обекта са били квартирувани по 500 военни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Загиналите в Макеевка

    03 Яну 2023 21:19ч.

    374 убити. 67, това което обяви ген. Коношенков са идентифицираните убити. Премълчаха за 307 "безследно изчезнали" , това са убитите, чиито останки не могат да се идентифицират. Пълен руски разгильдяй , срам ! Как не можаха да въведат барем елементарна войнишка идентификация - метален медальон с номерче и кръвна група, както е в други армии ! Поне като загине войника , да се потвърди на близките му... За руснаците съм. Но тази руска халатность и пълно пренебрежение към човешкия живот е отчайваща ! Какво ли още трябва да се случи , за да се вземат в ръце, да се стегнат ? ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи