Киев: Стига паника! Ако дойдат, французите само ще обучават нашите военни

Киев: Стига паника! Ако дойдат, французите само ще обучават нашите военни

Изпращайки войски в Украйна, френският президент Еманюел Макрон имаше предвид изпращането на военни да обучават украински войници в страната, а не извън нейните граници. Това разяснение даде министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба в разговор с чуждестранни журналисти.

"Когато Макрон заговори за изпращане на войски в Украйна, европейските лидери бяха обхванати от паника. Макрон имаше предвид само възможността за обучение на украински войници директно в Украйна, а не извън страната, както се случва сега", цитира думите на Кулеба италианският вестник "Ла Стампа" (La Stampa).

Министърът добави, че Киев никога не е отправял искане за изпращане на хора. Кулеба добави, че Киев се нуждае от боеприпаси, дронове и ракети с голям обсег, "за да унищожи логистичните центрове на руското командване в окупираните територии".

Във вторник ръководителят на руската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин обяви, че разполага с информация, че Франция вече подготвя военен контингент, който да бъде изпратен в Украйна, като на първоначалния етап той ще възлиза на около 2000 души.

По думите на Наришкин френските военни се опасяват, че такъв значителен контингент не би могъл да бъде прехвърлен и разположен в Украйна незабележимо.

"По този начин той ще се превърне в приоритетна легитимна цел за атаки от страна на руските въоръжени сили. А това означава, че го очаква съдбата на всички французи, които някога са идвали на територията на руския свят с меч", допълни Наришкин.

Еманюел Макрон заяви миналия месец в края на международна конференция в подкрепа на Украйна в Париж, че изпращането на западни войски в Украйна е била повдигната. По думите му участниците не са успели да постигнат консенсус по този въпрос, но такъв сценарий не може да бъде изключен в бъдеще.

По-късно той актуализира изявлението си, за да изясни, че "да не изключиш нещо не означава да го направиш".

Представители на повечето държави съобщиха, че не планират да изпращат войски в Украйна и още повече се противопоставят на участието им във военните действия срещу Русия. Но френският лидер, въпреки критиките, увери, че думите му са "претеглени, обмислени и проверени" и отново повтори, че не изключва възможността за изпращане на военни.

 

 

Коментари

  • "Малко бременна" - фундамент,

    20 Март 2024 8:47ч.

    за дедо на цимент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    20 Март 2024 9:20ч.

    Учудващо, още колко пъти ще коментират и обясняват думите и действията на Макрон. Съвсем се загубих в това, какво е казал, какво е имал предвид, и какво е искал да каже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кулеба иска да каже

    20 Март 2024 10:24ч.

    Че разбраха, че от тях нищо не зависи и че са играчка в ръцете на големите батковци, които не им позовляват да капитулират, единственото правилно решение.. Щом Гордон и Арестович започнага в ефир да коментират, кой ще подписва договора с Москва, ако Зеленкски не иска/ рабирай не му позволяват, значи събитията са излезли изпод контрол. .................. Ще правят ли бункер и францизи ли ще го отбраняват, в преносен смисъл разбира се,, ще видим и то скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • HEXAGONE

    20 Март 2024 9:27ч.

    Не е учудващо. Самият Макрон не е в състояние да коментира и обясни какво е казал. Така че за другите е още по-трудно да обяснят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никакво спиране на бойните действия, до последния украинец и това не е никава шега

    20 Март 2024 10:26ч.

    Умирайте, длъжни сте. Това им казват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това разяснение даде министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба в разговор с чуждестранни журналисти.

    20 Март 2024 9:39ч.

    Интересно, синът му Йехор роден според Уики-то 2006 година, сиреч таз година ще е на 18, дали и кога ще замине в окопите около Авдеевка, за да защитава мирогледа на баща си?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    20 Март 2024 9:51ч.

    Щото сега не ви обучават. Всъщност нека ви обучават. Видя се какво им е обучението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Послучай изборите в Русия беше планиран дубъл на акцията на Хамас от седми октомври, уж от някакви нео-власовци, със завладяването на поне няколко села, вземането на стотици заложници и създаване на отровен информационен фон за изборния процес

    20 Март 2024 9:51ч.

    Подготвените за нахлуването значителни сили обаче се натъкнаха на добре подготвена ешалонирана отбрана, включително с минни полета и предварително проведено артилерийско разузнаване. За разлика от израелските служби, тук ВСБ и ГРУ се справиха добре. Замисълът на Макрон беше на фона на пограничните стълкновения да въведе "миротворчески" контингент, който да отреже пътя на руската армия отвъд Днепър с последващо замразяване на конфликта по корейски образец и запазване на някаква "Украйна" която да бъде грабена с цел поне покриване на загубите на Запада дотук и последващо довооръжаване и нов опит да се доберат до Сибир, Арктика и всички останали природни богатства на Русия. Нещо, което е мечтата на определени среди на Запад още от времената на Иван Грозни и кралица Елизабет I. Спомнете си за "Зелената империя" на Джон Ди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отпреди 5 месеца е интервюто с Шабанов, с Гордон взаимно не се понасят, но се е получило доста добро интервю

    20 Март 2024 10:31ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=dgeRgfxOUX4&ab_channel=%D0%94%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%93%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%BE%D0%BD

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отдавна не слушам Гордон, прекалено "украинец", с многото паспорти

    20 Март 2024 10:33ч.

    Но интервюто си заслужава. Азърбайджанецът и други интервюта има добри, е, не всичко споделям, но като цяло подходът му към събитията е верен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ооо,о

    20 Март 2024 10:13ч.

    Ами изпратете вашите войници на обучение във Франция !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    20 Март 2024 10:14ч.

    Тия нещо много са си повярвали, че Западът има някакви права над руския свят, особено имайки предвид, че той не е печелил гореща война и неолиберализмът се провали с гръм и трясък. Да им припомним, че нямат основания да си вярват, че са някакви победители от 1989 г. насам. Но понеже акълецът им не стига да го схванат, ще се наложи да им се обяснява чрез шамари и с риск за световния мир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ооо,о

    20 Март 2024 10:15ч.

    Ами изпратете вашите войници на обучение във Франция !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да отреже пътя на руската армия отвъд Днепър

    20 Март 2024 10:23ч.

    За момента е очевидно че руската армия не планира настъпление отвъд Днепър. Дори не планира изобщо големи настъпления, а само "подобрява тактическите си позиции" с малки придвижвания напред ? Какво чака Кремъл ? Във военен план чакат още по-голямо изтощение на ВСУ , унищожение на живата им сила /всеки ден ВСУ губи средно по 800 бойци/ , дефицит на снаряди и друга бойна техника и муниции... В политически план Кремъл чака ноември и изборите в САЩ. Какво от тези две очаквания е сигурно ? Нито едното , нито другото. На терен Украйна има още голям потенциал от жива сила, ако започне тотална мобилизация се очакват до 1,5 - 2 милиона нови зомбита да бъдат отправени на фронта. Така че войната наистина може да се точи с години. Ревовете и писъците за липса на снаряди у ВСУ са преувеличени /умишлено/. Руски военкори от на място съобщават че ВСУ отговаря съвсем сериозно на руските артилерийски обстрели, снаряди имат ! ... В момента надпреварата е кой повече дронове ще произведе и чии дронове ще са по-автономни. Очаква се до 6 месеца характера на бойните действия да се промени драматично. Пехотата, която в момента е основната сила на предна линия, ще бъде принудена целодневно да се крие в траншеи и блиндажи. И от двете воюващи страни ще има море от висящи и жужащи дронове, по един дрон за всеки боец ! Активни бойни действия ще се водят само през нощта, разчитайки че не всички дронове са с приспособления за "нощно виждане". Другата област на бясна надпревара са средствата за РЕБ и специално средствата за противодействие на FPV дроновете... И в политическо и във военно отношение прогнозите за развитието на войната са несигурни. Кремъл би заповядъл общо настъпление само при видимо рухване на украинския фронт, или поне 1-2 големи пробива в защитата на урките. За момента такива няма. Чакането за идване на власт на Тръмп е една хипотеза.В Кремъл не могат да бъдат сигурни че това ще се случи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не, не чакат Тръмп

    20 Март 2024 10:43ч.

    Тръмп няма да им направи референдум в Одеса

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чакат да догори бившата УССР. Иначе всичко, което под натиска на Запада днес ген. Сирски им го води организирано и вкупом на артилерийска дистанция, ще трябва да го издирват човек по човек в освободените зад Днепър земи

    20 Март 2024 11:11ч.

    Путин няма за къде да бърза, времето работи за Русия и против устойчивостта на печатарите. Всичко това ще продължи поне до средата на века и няма да е засегне само бившата УССР или други съюзни републики (Прибалтика, Кавказ). Новата Тридесетгодишна война ще обхване целия свят. Тайван, Корея, кой знае какво има да става в Африка, в Латинска Америка (където очаквам военните да не търпят дълго клоуна с резачката начело на държавата).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква снимка!

    20 Март 2024 10:43ч.

    Каква физиономия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    20 Март 2024 10:58ч.

    Абе Кулеба, абе тикво фашистка, бе на к'во ще научи нЕкав френски посерко вашите войничета, при положение, че същия този галски посерко не помирисвал барута на ДЕЙСТВИТЕЛНАТА война. Имам впредвид да воюваш срещу потенциала на Русия, а не с нЕкви разбойнически лигльовци в Африка например. Ако за две години битка с руснаците поне теоритично не схванахте за к'во иде реч, от собствен боен опит, то НИКОЙ, НИКОЙ, НИКОЙ НЕ МОЖЕ да ви помогне. Ако пък сте схванали с кого си взехте беля на главата, то просто вдигайте белия флаг ( както Папата ви посъветва ) и стига сте изпращали на БЕЗСМИСЛЕНА и СИГУРНА смърт украински мъже, момчета, вече и момичета, и жени. И, пак да те питам, Кулеба: На к'ва "война" ще те научат френските военни, когато същите тези смешници САМОСТОЯТЕЛНО, като държава и армия са постигнали за ПОСЛЕДНО военна победа при ........ Аустирлиц по времето на другаря Бонапартович. Прочети, бе Кулеба, к'во е казал генерал Кайтел, когато е подписвал капитулацията на фашистка Германия по повод на това, ЗАЩО, ЗАЩО, ЗАЩО на тази капитулация като страна победителка заедно СССР, САЩ и Великобритания е присъединена и Франция. Потрес!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не говорим и САЩ, и Великобритания доколко реално искаха победа на СССР

    20 Март 2024 11:38ч.

    Но трябваше да седнат на една маса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи