Киев си иска от Европа мъжете, напуснали Украйна. Полша започна да ги екстрадира

Киев си иска от Европа мъжете, напуснали Украйна. Полша започна да ги екстрадира

Полските власти започнаха да предават на украинските власти мъже на военна възраст, напуснали незаконно Украйна след 24 февруари 2022 г. Полша и други страни от ЕС може да бъдат залети от украински искания за връщането в Украйна на мъжете на мобилизационна възраст, напуснали страната си с помощта на подкупи, допълва изданието.Това съобщава вестник Rzeczpospolita, цитиран от ТАСС.

Според изданието Полша, въз основа на споразумение с Украйна, вече е екстрадирала граждани на страната, които се занимават с прехвърляне на нелегални мигранти в Европа. 

Според полската гранична охрана след 24 февруари 2022 г. в Полша са влезли около 2,87 млн. украински граждани на възраст от 18 до 60 години. През последната година и половина около 2,8 млн. души са се завърнали.

Според Rzeczpospolita след преминаване на полско-украинската граница около 80 хиляди украинци могат да изпаднат от регистъра. „Това е значителен брой за Украйна, защото тези хора могат да бъдат мобилизирани и да укрепят редиците на нашите въоръжени сили, като по този начин укрепят нашата отбрана и сигурност“, цитира вестникът представителя на президента на Украйна в Радата Фьодор Вениславски, който е член на парламентарната комисия по национална сигурност, отбрана и разузнаване.

Според него украинската прокуратура може с помощта на международни заповеди за арест да започне преследване на украински граждани в чужбина, напуснали страната или с помощта на подкупи на гранична охрана, или през така наречената зелена граница, където оперират посредниците.

На 24 февруари 2022 г. в Украйна беше обявена обща мобилизация, която непрекъснато се удължава, а властите в страната правят всичко възможно мъжете във военна възраст да не могат да избягат от служба. По-специално им е забранено да пътуват в чужбина, а призовките се издават в държавни институции, по улиците, на всякакви многолюдни места. Според украинските медии много мъже не напускат домовете си с месеци, за да не попаднат в зоната на военни действия.

Мобилизацията вече доведе до множество скандали. В медиите редовно се появяват истории за това как военните комисари използват сила срещу граждани при връчване на призовки, как хора, негодни за служба по здравословни причини, попадат под мобилизация, както и за това как депутати и служители я избягват и пращат синовете си в чужбина. На фона на общественото недоволство президентът на Украйна демонстративно уволни всички регионални военни комисари, посочва ТАСС.

Както заяви миналата седмица Дейвид Арахамия, ръководител на парламентарната фракция на пропрезидентската партия „Слуга на народа“ Давид Арахамия, украинските власти може да се обърнат към други страни за екстрадиране на лица, подлежащи на военна служба, които са напуснали Украйна с фалшиви удостоверения на негодност за служба по здравословни причини. 

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че страната ще бъде направена проверка на  издаването на удостоверения за негодност за военна служба след 24 февруари 2022 г. Освен това ще се преразгледа системата за определяне на годността за служба, за да се дадат повече възможности на командирите да включват военнослужещи в изпълнението на задачите и да се изключат манипулациите с понятието ограничена годност.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Айде изривайте укропитешките търтеи от курортите и ги пращайте на меснище щурмове

    04 Sep 2023 15:38ч.

    Колко милиарда потрошиха нашите изроди управляващи бадева да хранят паразитите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОПГ-то Еврейско Нацисткия Съюз

    04 Sep 2023 16:25ч.

    Май се оказва, че само тези които са избягали в Русия са печеливши !!! Това е западната солидарност. Нещастниците са броили по 10 000 $ за да избягат, а те ги предават отново на укрофашистите !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киев си иска от Европа мъжете, напуснали Украйна. Полша започна да ги екстрадира

    04 Sep 2023 16:51ч.

    Из варненските плажове е пълно с видимо здрави и в наборна възраст рускоговорящи мъже с автопарк от огромни ауди-та и бмв-та, та до Мазерати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    04 Sep 2023 17:28ч.

    Това винаги е било. И от варненските плажове тоже. Че не му е давано гласност...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    04 Sep 2023 19:37ч.

    Тези както е тръгнало и жените си няма да ни оставят живи! След като м свършат мъжете. До последния Усраинец браво на Краварите !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    07 Sep 2023 15:47ч.

    Тези укропитеци верно са много проЗти, че изобщо има в полша още, ми в тагарева БУгария?? БЕГАЙТЕ в Русия ДОКАТО МОЖЕТЕ ! НЕ ВЕРВАЙТЕ и на Австрия, че ще боли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    04 Sep 2023 15:40ч.

    Досега са ликвидирани 400 хиляди укронацисти и 300 хиляди са безвъзвратно ранени (според американски източници).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калински

    04 Sep 2023 20:07ч.

    Сложи и 100-120 000 дезертирали, безследно изчезнали и др... Скоро ще клонят към милион.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И ние трябва да почнем

    04 Sep 2023 15:42ч.

    да ги връщаме, като им задържим автомобилите за покриване на непредвидени разходи, а и след участието им във военни действия коли няма да им трябват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки украинец

    04 Sep 2023 22:55ч.

    Който е избягал и не иска да умира за нацистката хунта - заслужава подкрепа и подслон ! Има и нормални украинци - скрийте ги, подслонете ги !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    04 Sep 2023 15:53ч.

    Ха ха. Оказва се че тези които са избягали в Русия са печеливши. Поляците като най-верния съюзник на Украйна са решили да поизтрепят скрилите се на тяхна територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    04 Sep 2023 19:41ч.

    Много точно! Резила им е пълен сега ! Но можеби сега ще препълнят самолетите и "зелената граница" към русия ! Ама зор ще е, вече е малко късно.. Аз ако съм на руснаците - приемаме ви ама отивате на фронта на наша страна !!!!! Пак е кирийка, може и да останат живи тогава !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИКИ

    04 Sep 2023 15:58ч.

    НАСИЛА НИЩО НЕ СТАВА А ПОЛЯЦИТЕ СА ПОДЛЕЦИ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпрос

    04 Sep 2023 15:59ч.

    Окраинките ще ги връщат ли или само окраинците? За един приятел питам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абе окраинки

    05 Sep 2023 1:40ч.

    ли ще ...нали ще ти народят, пак същата бандеровска гад! Ще ги храниш, ще се грижиш за тях , ще ги образоваш и накрая ще ти забият ножа в гърба за сало кокаини!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да мислят къде бягат

    04 Sep 2023 16:39ч.

    Затова да бягат в Русия. Там им дават ново жилище, работа и помощи. Гледах едно завръщащо се семейство в Мелитопол от украинци, които бяха категорични, че искат да си живеят при руснаците и на руска територия. Това го даваха по БТВ, така че, няма как да е руска пропаганда, а си е самата истина. А тия, дето бягат на Запад, ги връщат обратно в месомелачката за кефа на НАТО. Нашите паразите да гледат и да се учат. Ако си мислят, че след време ще се спасят на Запад, много се лъжат, ще ги върнат обратно, където ще ги очаква с нетърпение НАРОДЪТ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    04 Sep 2023 16:57ч.

    В един момент ще се усетят и ще тръгнат към Киев. Мусолини беше свършил по интересен начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И докато в канцеларията дежурният офицер ревеше на Швейк, че такива негодници като него трябва да бъдат разстрелвани, комисията горе в болничните стаи изтребваше симулантите.

    04 Sep 2023 17:01ч.

    "От седемдесетте пациенти се спасиха само двама. Единият бе с отнесен от граната крак, а другият имаше истинска костна туберкулоза. Те единствени не чуха думата tauglich, всички останали, включително и тримата умиращи туберкулозни, бяха намерени годни за фронтова служба. И по тоя случай главният щабен лекар не можа да устои на съблазънта да произнесе реч. Речта му бе изпъстрена с най-разнообразни псувни, а по съдържание беше сбита: всички били добичета, скотове и смет. Единствената възможност да се върнат в човешкото общество и след войната да получат прошка, задето са искали да изклинчат от фронта и са симулирали, била да се сражават храбро за негово величество императора. Той лично обаче не вярвал в тази възможност и смятал, че всички ги чака въжето. Някакъв младичък военен лекар, чиста и непокварена още душа, помоли главния щабен лекар да му позволи да каже и той няколко думи. Неговата реч се отличаваше от речта на началника му с оптимизъм и наивност. Той говори на немски. Говори дълго за това как всеки от тях, като напуска болницата, за да отиде в полка си на фронта, трябва да бъде победител и рицар. Той бил убеден, че на бойното поле те ще боравят сръчно с оръжието и ще бъдат честни във всички военни и частни работи. Че ще бъдат непобедими воини, които помнят славата на Радецки и принц Евгени Савойски[23]. Че за монархията ще оплодят с кръвта си обширните поля на славата и победоносно ще довършат делото, което им е предопределила историята. Със смела решителност, презирайки живота си, те ще се устремят напред под надупчените знамена на полковете си към нова слава, към нови победи."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Велик цитат!

    04 Sep 2023 17:11ч.

    Те тия работи не са от днес....Интересното е че идиотите са в окопите, а тарикатите и такива като Магарев само насъскват идиотите....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой си

    04 Sep 2023 17:51ч.

    Нищо не е като класиката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами да се декларират жени!

    04 Sep 2023 17:08ч.

    Къде е проблема? Нали има там тякаква конвенция? Казва-жена съм, поемам го отзад. ...Как в армията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    04 Sep 2023 22:01ч.

    И в армията правят секс! Да отива!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "много мъже не напускат домовете си с месеци, за да не попаднат в зоната на военни действия" А други се скатават из ЕС.

    04 Sep 2023 17:11ч.

    Ама как така? Нима им отмиляха Незалежная и перемогата? Глей ти, глей ти. Вероятно защото реалността да се изправиш срещу руската армия, не е като да подскачаш по майдана, дъвчейки печьонките на НУЛАнд и крещейки "Хто не скаче, тот москал". Или като да поддкачаш пред руското посолство в София, увит в синьо-жълтакаво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Името на гъ-жата с печонките е

    04 Sep 2023 17:32ч.

    Виктория Шепсель Бер Нуделман.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милчо

    04 Sep 2023 17:26ч.

    Живея на 8000 км от България. Но и тук осезателно се усеща хубавото, ставащо в Родината! Според Госпожа Павлова от Торонто, млади украински герои трепят с истински гранати риба по Велека. Украинките пийват джинче с тоник и лимонче безплатно на плажа. Дечица цопкат на брега. Свеж ветрец лъха откъм Странджа. Всички се радват на българското гостоприемство. В чужбина се говори, че все повече хора в България вече се загръщат с жълтосиньото знаме на Победата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Canuck

    04 Sep 2023 17:45ч.

    Милчо, ни е в Монреал такива педали като теб, които се завиват с украинският парцал ги даваме на арабите и пакистанците да им се порадват на аналните отверстия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bad Face

    04 Sep 2023 17:42ч.

    Когато Зеленски иска да увеличи бройката на мъртвите украинци предлагам да не му се бъркаме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американците го предлагат

    04 Sep 2023 17:58ч.

    Зеленски изпълнява

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франк & Щайн

    04 Sep 2023 17:46ч.

    Време е Фейсбук да пусне банер в подкрепа на екстрадирането на украински граждани в месомелачката като свежо допълнение към жълто-синьото флагче и другите славаукраински послания . Също и горещ телефон за предаване на информация за укриващи се мъже на територията България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съгласен

    05 Sep 2023 1:47ч.

    ето банер: "же сюи хохол-бандеровиц, хто ни хоче умирарти за зеленього!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    04 Sep 2023 17:46ч.

    евро-атлантичката Маргарет Тачър: „На територията на Русия е икономически оправдано да живеят 15 милиона души - за обслужване на нефтените кладенци и на мините...“

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой да помни

    04 Sep 2023 17:52ч.

    Кой да се интересува. Точно това правят в момента. Обезселяват района.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това. е руска пропаганда

    04 Sep 2023 17:51ч.

    Не вярно, че до последния украинец американците са готови да воюват с Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Asen MIHAYLOV

    04 Sep 2023 17:53ч.

    Върнати ,означава убити на фронта!Кой и как решава кой да умре и кой не ? Нали се сещате , че не всички ще ги върнат , нали!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абсолютно

    04 Sep 2023 17:59ч.

    Ще върнат който не може да си плати. Тоя Зеленски трябва да бъде спрян. Няма войска, да капитулира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    04 Sep 2023 18:04ч.

    Това се очакваше.Да го имат предвид и тези, които ще напуснат България в случай на мобилизация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой си

    04 Sep 2023 18:30ч.

    Кога започва мобилизацията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    04 Sep 2023 18:30ч.

    Голям кахър ми е, какво ще ги прави Русия толкоз пленници?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще ги превъзпитава

    05 Sep 2023 11:10ч.

    Ще им налага трудова терапия. Който почне да си прояснява главата може да се върне след войната да възстановява разрушенията. Може да има и излекувани, които да съставят бъдещата полиция и други органи на властта в присъединените области.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сибир

    05 Sep 2023 14:00ч.

    Широка Колония моя родная

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Широка Колония моя родная"

    05 Sep 2023 15:19ч.

    Ти да не си Rip Van Winkle и сега да си се събудил? Руските немци масово се връщат от Германия и предпочитат Тюмен, както и други градове в Сибир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Информация

    04 Sep 2023 18:34ч.

    Професор Михаил Станчев е в България в добро здраве, голям патриот и русофоб

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е много по европейски

    04 Sep 2023 18:40ч.

    Да не забравяме все пак, че по същата схема (на сигурна смърт) предаваха и евреите на Германия през ВСВ. Явно ще трябва да спасяваме и украинците които са в България, защото не всички са нацисти. Чудя се как ли се чувстват сега тези хора след като виждат колко лицемерна е Европата към която толкова много се стремяха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    04 Sep 2023 18:42ч.

    Абе чифута го хванаха, че купил на тъща си къща за 5млн долара в Египет с крадени от помощите пари, а той нашмъркан преследва тия, които не искат да умрат заради задокеанските провокатори на войната?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    04 Sep 2023 18:46ч.

    Кога Давид Арахмия стана "Дейвид"? Помня го това цигане от скечовете на Зеленски, даваха му най-тъпите роли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво означава това?

    04 Sep 2023 18:55ч.

    Признание за огромните човешки загуби на фронта. Хохлите са на привършване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както се спасявали евреите от Хитлер

    04 Sep 2023 19:52ч.

    Трябва да се спасяват украинците от Зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    04 Sep 2023 20:25ч.

    Значи Блекрок и другите паразити не са се отказали още от "инвестицията". Ние ще ги улесняваме ли или ще направим нещо умно, както пише "това е много по европейски"? Малоумните ни управници така и не дадоха българско гражданство на етническите българи там. Що? Ми няма ги мекеренцата от печално известният отдел, членове на НФСБ и ВМРО, да вземат по 5000 юро рушвет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванов

    04 Sep 2023 21:20ч.

    Украинците трябва да разберат 1 нещо,таралежа,змията,ламята ЗЕЛЕНСКИ трябва да бъде обезглавена,това е вашия враг,не русия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    04 Sep 2023 23:52ч.

    По-добре си правете нужните изводи! Защото и нас ще ни вкарат в тоя батак, за кефа на американците! Внимавайте, къде ще бягате, когато ни настигне съдбата на украинците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    05 Sep 2023 2:32ч.

    ЕС би трябвало да дава политическо убежище на всеки пацифист, не ли? Руснак, украинец, котдивоарец, китаец ,пакистанец, американец(САЩ-да си имам езика, що ако се родиш маянец в Юкатан си мексиканец, киче в Андите-перуанец,а сина на Вуте от Елин Пелин и Елжбета от Краков кат се е родил в Бисмарк, С.Дакота, е американец?)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    05 Sep 2023 2:55ч.

    В Украине ужесточили мобилизацию Вчера Минобороны Украины выпустило приказ, по которому будут мобилизовывать ограниченно пригодных к военной службе мужчин. Документ вышел во исполнение решения СНБО. Ограниченно пригодные будут пригодны по конкретной военной специальности: военно-врачебная комиссия будет принимать соответствующее постановление. Также упрощены требования к здоровью для десантников и морпехов. https://strana.today/news/444434-itohi-558-dnja-vojny-v-ukraine.html Или накратко: Си е е@@ло мамата! Нема кой да гине в контранаступа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • как нема бе, брате

    05 Sep 2023 3:12ч.

    а тия комраден-бандеровацен от СНБО да нарамват шмайзерите, то не мое само да командарим и да прибираме параса! аре дай пример!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи