Киев ще разследва "Ройтерс" заради снимка на украинска ракета, изстреляна от жилищен квартал

Киев ще разследва "Ройтерс" заради снимка на украинска ракета, изстреляна от жилищен квартал

Автор: obektivno.bg

Агенция "Ройтерс" ще бъде разследвана в Украйна за публикуване на снимки, показващи противовъздушната отбрана в действие над Киев, заяви говорителят на украинските военновъздушните сили (ВВС) Юрий Игнат.

Снимки, публикувани от агенцията в неделя, показват украинските зенитни сили, които поразяват цели в околностите на столицата. Една снимка показва експлозия в нощното небе и следа от ракета, идваща от жилищен квартал. Снимката е заснета от фотографа на Ройтерс Глеб Гаранич, който се намира в Киев.

„Не съм имал възможност да изучавам [снимкиите], но в крайна сметка хората, чиято работа е да се занимават с такива неща, ще се справят с тях“, каза говорителят на ВВС на Украйна Юрой Игнат, цитиран от Strana.ua.

Украинските власти наложиха строга забрана за публикуване на снимки и видеа, свързани с военните действия, включително прехващания от противовъздушната отбрана и целеви места. Нарушителите могат да получат до 12 години затвор според украинското законодателство.

В края на май украинската служба за сигурност (СБУ) съобщи, че е повдигнала обвинения на четири жени за споделяне в социалните мрежи на снимки на противовъздуши ракети над Киев. Те се признаха за виновни и бяха осъдени условно на 5 г. лишаване от свобода.

През юни СБУ заяви, че разследва 200 души за нарушаване на забраната, като в момента се водят 190 дела.

 

 

Коментари

  • Поручик Галицин

    12 Sep 2023 13:18ч.

    Тъй де, а иначе руските ракети поразявали жилищни сгради ей тъй.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "поручик Галицин", глупак ли си или рашистки пропагандист?!

    12 Sep 2023 14:06ч.

    Това са ракети на украинските ПВО системи, които свалят атакуващи цивилни цели рашистки БПЛА. За съжалени украинците не могат да покрият с ПВО всички селища, които обстрелват рашистите за терор над мирното население и инфраструктурата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 12 Sep 2023 11:06ч.

    12 Sep 2023 14:42ч.

    Как се нарича този, на който му липсва елементарна логика и също като теб впряга каруцата пред коня? Руснаците, за разлика от американските военни пазат цивилното население и бият само и единствено по военни цели. Затова подлеците в Киев разполагат своята ПВО в жилищни квартали, също така както разполагаха снайперисти и др. терористи по високите етажи на жилищните блокове в Мариупол, които стреляха не само срещу руските войски, но и в гръб на местните жители, които искаха да избягат от укро-нацистките капани на собствените си жилищни блокове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • привидно цивилни цели

    12 Sep 2023 15:53ч.

    всъщност военни общежития, складове, панаири на оръжия, настанени в театри, хотели , молове и пр.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бацко (11:06), ако някой тука е Идиот, това си само ти!

    12 Sep 2023 16:04ч.

    Укрофашагите, като тез "човеколюбче" от фащ, гледат да поразяват цивилни цели! Защо? Прав си, щото е много по-лесно! Фашисти, укропитеци, това им е манталитета! Обаче! Скоро ще са в по-добрия свят, барабар с ЕС и фащ! И, бацко, не се напиняй, козяшки лебец нема да има за тебе днес! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шмрък

    19 Sep 2023 3:03ч.

    Било престъпление да снимаш и пускаш истината за укрофаша в ютюб?!? И ако това не е фашизъм... Хора освестете се докато не е станало късно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фашисткия режим в Киев май е на път да бъде отписан западните си куратори

    12 Sep 2023 13:34ч.

    Които разбира се изобщо нямат нищо общо с поредното създаване на фашистки режими в "Европа"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия в 404 съвсем изкукаха

    12 Sep 2023 13:40ч.

    Само за тукашния умнокрасивитет е тайна, че разполагате оръжия в жилищни квартали, училища, театри, хотели (с наемници), както и че сами си съборихте с ПВОто си катедралата в Одеса, за да обвинявате после Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • те са си такива

    12 Sep 2023 19:03ч.

    Не е тайна. Те са умствено увредени и дори да виждат фактите, вярват на това, което им нареждат господарите. Като гледа човек умнокрасивитета, особено от ДБ, се пита как може да е толкова умствено деформиран един човек. То направо си е някакво заболяване. Послединя случай - след издънката на техния копой в Пирогов, изкараха докторите шриони на Путин! Представяте ли си колко болно съзнание трябва да имате за това и колко невъзвратимо и безнадеждно да е това увреждане?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те се признаха за виновни и бяха осъдени условно...

    12 Sep 2023 13:42ч.

    Е, ето, в "демократична" Украйна, неусловна присъда за няколко лайка в тяхната версия на сураттефтеря, за "величаене на агресора": https://twitter.com/EvaKBartlett/status/1701272263591329991

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как в Украйна наказват колаборантите

    12 Sep 2023 14:16ч.

    https://offnews.bg/sviat/rusia-ne-e-tuk-zavinagi-kak-v-ukrajna-nakazvat-kolaborantite-789722.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    12 Sep 2023 15:28ч.

    От началото на войната в Донбас Украйна съди свои граждани за това, че помагат на страна агресор. От началото на пълномащабното нахлуване през 2022 г. подобни случаи стават все повече

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха, много яка статия!

    12 Sep 2023 16:04ч.

    Изпод словесната плява излиза, че братята укри осъждат ефективно украинци за колаборация с "агресора" от 2018г, и вероятно преди това, поне картинките показват от 2018 нататък. Сега, в непредубедения читател се поражда въпроса - какъв "агресор" се явява Русия спрямо Украйна през 2018 и как точно са "колаборирали" "колаборантите", примерно, в Херсон или Запорожие? Може даже да се промъкне тихото съмнение, че "непредизвиканата" и "незаконна" "агресия" нито е агресия, нито е незаконна, хеле пък непредизвикана, а е доста закъснал отговор на отдавна започнало етническо прочистване?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо Кокорчев

    13 Sep 2023 3:37ч.

    И кво? Сега ясно ли ти е, че от играчка стана плачка? Само дето не си схванал същността на това, което си видял. Не, не е жалко. Просто си "нормален".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами, "кво", вие путинистите сте във война със цЦИВИЛИЗАЦИЯТА, кято си взе урока, ама вие НЕЧ

    13 Sep 2023 6:28ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=4OqNrD--A_Y

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами, кво ли,напр.....толкова много римейк, които опревергават рашистката пропаганнда

    13 Sep 2023 6:53ч.

    А украинките са толкова красиви и жадувани да станат майки: https://www.youtube.com/watch?v=jCYjVSLUhkg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Aууу,

    13 Sep 2023 13:14ч.

    много тролски башибозук командирован да размие с дълги постове, пълни с клишета, опорки и откровени глупости, щетите от статията на офнюз. Кризисен пиар, що ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    12 Sep 2023 15:35ч.

    Умнокрасивите за някоя и друга паричка, ще продадат и майките си. И ще осъществяват комуникацията си само съгласно заложената им програма. Защото единственото, за което стават е да гледат умно- поне на тях им се струва така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    12 Sep 2023 16:50ч.

    освобождаването на Украйна от неонацизма ще положи началото на връщането на стабилността и сигурността в света…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    12 Sep 2023 17:19ч.

    Колаборантите у нас кога?? Които се колаборират с цереушници и посолствоТО... Продават се за един пробит долар... образно казано... Келепирят им за две пари, па зянлък за страната - неизброим!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каквото повикало, това се обадило

    12 Sep 2023 21:51ч.

    Значи руснаците ще излязат прави, че украиците стрелят скрити в училища, болници, детски градини и жилищни блокове и после реват като ударят тези огневи точки€

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупости, рашистите са агресори, к'во не разбрА?!

    13 Sep 2023 7:00ч.

    Сколько денег Россия тратит на войну с Украиной? 720 миллиардов рублей в месяц. Это 24 миллиарда рублей в день, 1 миллиард рублей в час, 16 миллионов рублей в минуту, 270 тысяч рублей в секунду. Вместо того, чтобы строить достойную страну с высоким уровнем жизни для собственных граждан, Россия каждый день тратит миллиарды на уничтожение всего живого в соседнем государстве. И это не поддаётся никакому разумному объяснению.---> https://t.me/libertypeople/21375

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи