Киев: Русия настъпва по всички направления, водим тежки боеве около Авдеевка и Мариинка

Киев: Русия настъпва по всички направления, водим тежки боеве около Авдеевка и Мариинка

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Руските войски настъпват на всички направления. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) трябваше да отбият най-много вражески атаки през изминалото денонощие в района на Авдеевка и Мариинка. Това съобщават от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, предават УНИАН и "Фокус". В сводката се посочва, че през денонощието са станали 68 бойни сблъсъка.

Отбелязва се, че на направление Авдеевка ВСУ са отбили 4 руски атаки близо до самата Авдеевка и още 16 атаки близо до Первомайское, Донецка област.

"На Мариинско направление ВСУ продължават да сдържат противника в районите Красногоровка, Георгиевка, Мариинка и Новомихайловка на Донецка област. Тук окупаторите с подкрепата на авиацията 15 пъти се опитват да пробият отбраната", се посочва в сводката.

На Купянското направление ВСУ са отблъснали 6 атаки край Синковка, Харковска област, където руските сили се опитват да пробият отбраната на украинските войски.

На Лиманското направление ВСУ са отразили 4 атаки при Макеевка, Луганска област, и Григоровка, Весели, Донецка област, където противникът се опита да подобри тактическата си позиция.

Рано сутринта на 13 януари Русия е атакувала Украйна с ракети, като са изстреляли крилати ракети "Кинжал" от района на Каспийско море. Това съобщава РБК-Украйна.

Военновъздушните сили на украинските въоръжени сили са съобщили за изстрелване на ракети от стратегическата авиация от района на Каспийско море в 5:32 ч. местно време (съвпада с българското). Те са изстреляли крилати ракети от самолети Ту-95МС. В цяла Украйна е обявена въздушна тревога, която е продължила над 3 часа.

По-късно ВВС на Украйна са съобщили и за излитане на изтребител МиГ-31К от летище "Саваслейка" в района на Нижни Новгород, а след това и за излитане на още няколко МиГ-31К. Изстреляни са аеробалистични ракети "Кинжал", според съобщенията.

Ракети "Кинжал" са изстреляни в посока Днепър, Киев, Ровно, Кривой Рог.

Изстреляни са и ракети Х-31П в посока Бериславски район на Херсонска област.

Според посочената информация, тази нощ руснаците са използвали 6 самолета Ту-95МС, 6 самолета Ту-22М3, 5 самолета МиГ-31К, самолети Су-34/Су-35 и са изстреляли балистика от Крим.

Източници: Агенция "Фокус", epicenter.bg

 

 

Коментари

  • домачине

    13 Яну 2024 14:33ч.

    Кажете им на тия укросаксонски дрОгаре, че Маринка падна отпреди минимум 2 седмици (скоро ще бъде свободна и Авдеевка), щото те от много поемане на какъв ли не зоб на забравата и самоуспокоението явно още не са го разбрали. В реалността на този свят е така - тия (тукашните) видения не съответстват на ония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    13 Яну 2024 16:27ч.

    Руските войски напълно оборудвани с водка и коняк настъпват към топли апартаменти в Харков и Киев .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    13 Яну 2024 17:18ч.

    Преди време попаднах на разказа на обучаван от нато украински военен, при което по думите му, обучаващите местели фигурки и кутийки по картата. Но на бойното поле изобщо не е така, там гинем, завършваше украинецът. Обаче в щабовете няма дори кой да премести фигурките и кутийките и си въобразяват, че "не отстъпват".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    13 Яну 2024 17:51ч.

    Две правителства от юдеи са във война , но на фронта гинат САМО православни и мюсюлмански войници !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    13 Яну 2024 14:41ч.

    Аз не мога да ги разбера тез украинци. Нали уж свалят всички руски дронове и ракети, и "отбиват" всички опити за руски атаки, изтрепали са към 400 000 "орки", а над 1 милион са ранили, без съществени украински загуби на жива сила, пък руснаците все тъй напредват ли напредват, а те ще мобилизират още 500 000 души... Предполагам за похода към Москва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    13 Яну 2024 14:42ч.

    От районите за отбрана на уСраинците(които са най-важтите, а те са 2-3) , руските войски се отеглят на безопасно растояние и се нанасят удари с ядрено оръжие със свръх малка мощност (те са за поразаване на ротни, батальонни и евентуално полкови райони за отбрана).И проблема ще е решен за 24 часа.Западната общност да си реве ама колкото иска.Това ще са удари по войски а не по градове (като сатаната през 1945).1 руски войник няма да умре.После само ще преминат бързо през опустелите райони-което на е проблем за съвременната техника.Замърсяването от ядреното оръжие не ще е по голямо от сегашното химическо такова (от взривните вещества).Но не аз взимам тия решения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензиновоза

    13 Яну 2024 14:48ч.

    Руснаците могат да ги оправят и без ядрено оръжие, виж от блатото, в което се набутаха наглосаксите около Йемен, наистина няма да има излизане без употреба на ядрено оръжие от тяхна страна. Прекалено цинични и изнежени са, за да не се изкушат, особено ако им потопят още един военен кораб или им свалят още няколко свръхскъпи ковчега Ф-35.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    13 Яну 2024 14:51ч.

    За какво им е ядрен удар, като си имат АВБПМ (ATBIP) или "бащата на всички бомби". https://news.rambler.ru/video/36618366-smi-napomnili-vashingtonu-o-rossiyskom-pape-vseh-bomb/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    13 Яну 2024 15:54ч.

    Фатмашки лакърдии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    13 Яну 2024 20:10ч.

    Тук се твори нАука! Свръхмлко мощен ядрен удар... Да, нещата са безаналогови. Никакъв шан за развитие на територията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бисквитките

    13 Яну 2024 14:52ч.

    Не ни пука за уСрайна! уСрайна трябва да бъде унищожена! След това е ред на сатаната - сащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле

    13 Яну 2024 15:50ч.

    Ех украинци или които сте там! И вие като хутите започнахте да бодете многократно по могъщи от вас и последствията са кристално ясни и логични. Може би разчитахте че зад вас ще застане целият 'прогресивен' Запад и така ще може да 'опънете' на руската мечка......ама не. Не познахте Запада, не познахте....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    13 Яну 2024 16:17ч.

    Още Нострадамус е предупреждавал "Не дразнете руската мечка".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дядо Ташко внук на дядо Мъдьо

    13 Яну 2024 17:36ч.

    Укрите се опитаха с мечка мед и дренки да ядат, но мечката сама яде и ебе

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    13 Яну 2024 15:53ч.

    Дайте по- подробно. С колко метъра. Миналия месец бяха 11 метра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Феникс

    13 Яну 2024 15:55ч.

    С около 100 хиляди на месец, мъртъвци от укро райха имам предвид :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    13 Яну 2024 16:13ч.

    Брояч на трупове или не, рубладжия или не, това е истината - гинат хора. За тоя дето духа. Украйна стана страната на инвалидите - над 3 милиона са. Убитите и ранените не се броят, а колко ще станат - сал един господ знае. Друго щеше да говориш, ако беше убит твой брат, баща, син... Сега си храбър, щото загубите на украински животи носят приходи за някого, вкл. и пари, за да се пишат подобни простотии. Човешкият живот няма стойност за такива като еленски и трубадурите му. Имам предвид, че не се цени животът на СВОИТЕ хора... Войната не се води само, за да се убияват хора. Тя се води за това, какъв ще е светът СЛЕД нея. Каква ще е Украйна след нея? Ами едва ли ще е страната на украинците, защото няма да има останали украинци, които да я възстановяват. За съжаление, вече не може да се говори за мир, изпуснато е времето. Сега има само два пътя - или унищожението на Украйна (разбирай на Запада такъв, какъвто го виждаме днес) или на Русия. И двете неща са във вреда както на нас, така и на света. Но това хората като вас не го разбраха и няма да го разберат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    13 Яну 2024 16:25ч.

    Да обобщим дискусията - загинаха 1 милион души за едно парче земя. Ако войната продължи и тая година - още 1 млн. заради фантазиите на вашия Хитлер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    13 Яну 2024 16:30ч.

    Глупости на търкалета, че или трябвало да се унищожи Украйна или Русия. Това е окопна война с минимални териториални придобивки, които не си заслужават огромния брой жертви. Последните такива войни са в Азия - между Китай и Виетнам и между Иран и Ирак. И в двата случая имаше огромни жертви и никакви териториални придобивки. Никоя от страните не е изчезнала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • опааа

    13 Яну 2024 17:37ч.

    Както и да се кръстиш, простако, драсканиците ти са ни ясни. Кажи ни, какво ще правиш след година-две, когато твоите хора си "оберат крушите" от тука? Как ще си изкарваш жълтите стотинки, кретенче дърто?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1 милион души за едно парче земя

    13 Яну 2024 17:39ч.

    Не е за никаква земя, не се прави на луд. Тия, дето ти пускат лишчетата, са си написали целта още преди много време - Competing with Russia from an advantageous ground. Ма не им се получи. И накрая ще го дъвчат ей такива като тебе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    13 Яну 2024 20:13ч.

    Някой задава ли си въпросът ка ще изглежда страната, която започна войната? След войната. Всички акъл дават на Украйна?! При условие, че болшинството от феновете са на мнение, че Украйна следва да бъде унищожена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    13 Яну 2024 16:08ч.

    Вече е коментирано - алгебричната прогресия ще мине рязко в геометрична. Украйна ще се срути рязко - няма да е постепенно. Евронатовските идиоти напускат, като бити пе@раси шахматната дъска, `щото очертаващия се резил е епичен - военен и икономически.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зайо Байо

    13 Яну 2024 16:15ч.

    Мачкайте, рашки..... и да се свършва! ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    13 Яну 2024 16:29ч.

    Украйна има нужда от ракети Трайдънт, за да посее тишина в матушката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    13 Яну 2024 17:07ч.

    Ха-ха-ха. Трайдънт, смешник!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мъжкаран

    13 Яну 2024 16:32ч.

    Жал ми е за редовите мобилизирани украинчета.. падат жертва на амбициите на алчни американски боклуци, които на всяка цена искат да захранят фондове като блекрок, каргил, монсанто с активи, земя. Продажна история в името на печалбарството и консумаризма. Жалко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    13 Яну 2024 18:22ч.

    а не ти ли е жал за 18 год. русначета, които нямат дори завършено средно образование или поне някаква военна подготовка, и отиват на фронта? Те за какво загиват, за да може В.В.Путьо да си спаси кожата, нали? https://meduza.io/news/2024/01/12/mediazona-i-bi-bi-si-posle-togo-kak-gosduma-razreshila-podpisyvat-kontrakty-s-minoborony-srazu-posle-shkoly-na-voyne-pogibli-53-kontraktnika-v-vozraste-18-19-let

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • най-много

    13 Яну 2024 21:50ч.

    трябва да ни притеснява, че преди да си оберат крушите от тук, нашипе "приятели" ще предизвикат руснаците да ударят по българска територия, няма начин да не използват земята ни за да нападнат Русия. Процесът тече от много години.Такива са, това е бизнеса им - кражба от "приятели" и после унищожение. Всички страни, които "демократизираха" преди Украйна им бяха приятели. Та не жалете чуждите, внимателно гледайте каква ги върши сглобката и как ни бута по украинския сценарий.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко изостанала е Русия

    13 Яну 2024 16:34ч.

    Показва Вердюн. Там където се убиваха взаимно европейци сега се срещат френския президент и немския канцлер за да почетат общо жертвите. В такова събитие изостанала държава като Русия доживотно няма участва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не ни споделяй празните си надежди

    13 Яну 2024 16:48ч.

    И докато се срещат васалите (под диктовката на наглосаксонския сахиб), тихомълком се псуват на майка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    13 Яну 2024 17:07ч.

    И слава богу, че няма да участва.Както казват англосаксите: " Не е важно кой си и откъде си, важно е да имаш собствен стил". Руският стил е "стомана и кръв". И след сто години, когато в Париж и Берлин пее в пет часа мюезина по света ще пеят руските оръдия.... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    13 Яну 2024 20:15ч.

    Хе, хе :) По панаирите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    13 Яну 2024 20:18ч.

    А ве, феновете! Не разбрахте ли що републиканците не гласуваха помощта за Украйна? Не щото не иската да ги дадат, напротив! И ще ги дадат, ако трябва и повече ще дадат. Разберете - вчера са внесли план в пет точки и ако демократите не вземат мерки републиканците за това ще спечелят наесен - защото демократите не са помагали по подходиящия начин и в подходящия обем Украйна. А те ще го направят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    13 Яну 2024 21:01ч.

    (Не)фене, ти не разбра ли, че на САЩ не им дреме за Украйна и за украинците, а ги ползват за "полезни идиоти" в прокси война за отслабване/разгром на Русия? И в Щатите отдавна са наясно за какво е войната, само тук някои хора още не са разбрали. И там вече схванаха, че помощта за Украйна всъщност е помощ за САЩ, че да си "буустнат" малко икономиката. Като войната в Ирак. Чети американски медии и анализатори, че да влезеш в час, а не ни занимавай с антифенщината си към Русия - "Най-дълбоко пазената тайна за помощта за Украйна": https://www.washingtonpost.com/opinions/2023/11/29/ukraine-military-aid-american-economy-boost/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    13 Яну 2024 21:15ч.

    РФ участва в това...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    13 Яну 2024 20:50ч.

    как настъпва, според бюлетина всички атаки са отблъснати и украинската армия е запазила позициите си, а и зеленски демонстрира добро настроение в разговора с приятелите си петков, борисов и пеевски

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    13 Яну 2024 20:54ч.

    Що да не е? Прочети какво са подписали с премиер министарът на Великобритания и какво предложение са внесли републиканците в Камарата на представителите. И аз щях да съм доволен на негово място.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Том Сойер

    13 Яну 2024 23:03ч.

    Много си зацапал свещите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    13 Яну 2024 21:37ч.

    Привършвайте по-бързо братя и идвайте насам, че има доста за прочистване!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи