Киев подозира Русия в отравянето на съпругата на шефа на военното разузнаване Буданов

Киев подозира Русия в отравянето на съпругата на шефа на военното разузнаване Буданов

Украйна подозира Русия в отравянето на съпругата на ръководителя на украинското военно разузнаване, предаде Франс прес. Това заяви за френската агенция Андрий Юсов, говорител на украинското военно разузнаване. "Това е основната хипотеза", каза той и увери, че става дума за умишлено отравяне с тежки метали, а не за инцидент.

По-рано днес Франс прес, позовавайки се на украински медии и на украински източник, с който се е свързала, съобщи, че съпругата на Кирило Буданов, ръководителя на украинското военно разузнаване, преминава лечение за отравяне с тежки метали. Жената се почувствала зле и била подложена на изследвания, които са показали, че в организма ѝ има следи от тежки метали, които не се използват в ежедневието или от въоръжените сили.

"Присъствието им (на тези тежки метали) в организма ѝ може да означава умишлен опит за отравяне", пише информационният сайт "Бабел", който също се позовава на източник от украинското разузнаване.

Според украински медии е започнало разследване за евентуален опит за убийство. Франс прес се е свързала с украинската прокуратура, която не е пожелала да коментира на този етап.

"Вероятно отровата е била дадена с храна", допълва източник от силите на реда, цитиран от в. "Украинская правда".

"Госпожа Буданова се е почувствала зле и са ѝ били направени медицински изследвания, които са показали отравяне", посочва източникът и добавя, че сега жената е по-добре и е приключила първия етап на лечението.

Според този източник няколко други сътрудници на военното разузнаване също за подложени на лечение.

Кирило Буданов ръководи военното разузнаване към украинското министерство на отбраната от 2020 г. Тази структура е смятана за отговорна за няколко атаки срещу Русия от началото на руската инвазия в Украйна през февруари 2022 г.

Руските власти обвиняват по-специално Буданов и неговата служба, че са организирали през октомври 2022 г. голяма атака на Кримския мост.

Буданов е на 37 години. През август той заяви, че неговата съпруга живее заедно с него в офиса му и не го напуска никога поради съображения за сигурност от началото на инвазията. Два месеца по-късно говорител на разузнаването заяви, че Буданов е бил мишена на над десет атентата през живота си.

Русия на няколко пъти бе обвинена в отравяне на противници на Кремъл както в самата страна, така и в чужбина, но тя винаги отрича тези твърдения.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Z T.M.

    28 Ное 2023 23:43ч.

    Из украинския нет се разпространява версията, че любовникът на буданов е отровил жена му. Т.е. това "отравяне", ако е съществувало въобще, може да е дълбока лична драма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    28 Ное 2023 23:46ч.

    Иначе да- Русия е виновна за всичко на този сват, дори и разпването на Христос е дело на Петров и Баширов, респективно на ГРУ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    29 Ное 2023 0:04ч.

    Според жената на Гордон, това лично Путин го е организирал, предполагам е дал задание на ФСБ да приготвят инжекции с хиалуронова кисилина(за джуки), а в Украйна търсенето е огромно, поради честите посещения на западните партньори-покровители и необходимостта да им се прави "като вятърът"... Специален поздрав: youtube.com/watch?v=_ia3NnSqgE4

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    29 Ное 2023 7:13ч.

    Броячът показва 5 коментари а видими са три. Коментара на ЗИП и моя са изтрити което е странно тъй като в съдържанието им нямаше нищо което да активира цензора. Общо взето техническото оформление на сайта не е добро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    29 Ное 2023 7:19ч.

    Спокойно... Оръжието на престъплението е намерено: https://t.me/proofzzz/16340

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе вторият нацистки режим много смешен, за разлика от първият. Нацистка деградация ...ха-ха

    29 Ное 2023 8:16ч.

    За какво й е на Русия да трови някаква шлюха? Може би тя е "шефа" на укроразузнаването? А не това, което й се води мъж. Смешници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Phoe

    29 Ное 2023 10:14ч.

    Много точно. И аз питам същото "За какво ѝ е на Русия да трови жената на Буданов?". Основен въпрос, а отговори колкото искаш ... Един възможен: За да няма кой да готви на Буданов прочутия украински борш, вероятно. А без украински борш Буданов не може да воюва, не може да мисли, абе ... нищо не може да прави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тия доказано са тъпи

    29 Ное 2023 8:45ч.

    На Буданоффф му свършиха специалните части на катерчета, дето пращаше към Крим и нито едно от тях не стигна, щото руснаците ги унищожаваха без много усилия, и сега реши да напомни за себе си с английските номерца, "хайли лайкли е Русия".Тровят ми жінката до мене, колко са гадни.Я, си сърбайте, каквото сте си надробили.Изобщо не ме интересувате!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пълни глупости...

    29 Ное 2023 10:56ч.

    с една цел....подгряване на упадъчния и надигащия се общ.гняв и недоволство от ситуацията в остатъка от държава.....сред стадото...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи