Киев: Макрон унижава Франция, като пази от унижение Русия

Киев: Макрон унижава Франция, като пази от унижение Русия

Остри критики от страна на украинския външен министър към френския президент Еманюел Макрон, след като френският държавен глава заяви, че Русия не бива да бъде унижавана заради инвазията в Украйна.

Според Дмитро Кулеба Макрон трябва да се фокусира върху това да постави Русия на мястото й, а не да й съчувства. Малко след изказването си Макрон допълни, че решението на Путин е "фундаментална грешка".

Междувременно продължават сраженията в източната част на Украйна - през изминалата нощ, за втори път тази седмица, е обстрелван манастир от 17-ти век. Дървената църква е била обхваната от пламъци, загинали са четирима монаси. Съобщава се, че в манастира са се укривали най-малко 60 цивилни, голяма част от тях - деца.

Външният министър на  Украйна Дмитро Кулеба разкритикува подновения призив на френския президент Еманюел Макрон да не бъде унижавана Русия, за да може да се преговаря с нея за мир, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Според Кулеба поведението на Макрон може само да унижи Франция.

"Призивите да се избягва унижаването на Русия могат само да унижат Франция или всяка друга страна. Защото Русия е тази, която се унижава. Ние трябва по-добре да се фокусираме върху начина, по който да поставим Русия на мястото й. Това ще донесе мира и ще спаси живота на хората", написа в туит Кулеба.

Макрон в интервю за регионални издания в петък повтори свое изказване от по-рано през пролетта, че не трябва Русия да бъде унижавана, за да може в деня, в който сраженията бъдат преустановени, да се изгради път за излизане от кризата чрез средствата на дипломацията. Това предложение още първия път бе зле посрещнато в Източна Европа.

Макрон е един от малкото световни лидери, които се опитват да поддържат диалог с руския президент Владимир Путин.

Завчера Макрон заяви, че е казал на Путин, че е допуснал историческа и фундаментална грешка за народа си, за себе си и за историята, като е нахлул в Украйна.

 

Източници: БТА, "Сега"

 

 

Коментари

  • мара канибала

    05 Юни 2022 9:13ч.

    Скоро ще стане ясно, че на изнежените гейчета от Запада няма да им се мре за някаква аграрна територия Украйна. Далаверата постепенно секва, а руснаците при всички положения си вземат своето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гявулина Плювналиева

    05 Юни 2022 10:09ч.

    Още преди месец военното командване на ВСУ искаше да си изведат украинските войски от града но Зеленясалия наркозависим плъх искаше героична съпротива както в Мариопол. ВСУ няма никакви шансове каквито и западни оръжия да получава ги очаква неминуем разгром!!! „Слава Кокаина, слава US пасмина, АМИН !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клирик

    05 Юни 2022 9:18ч.

    Руснаците не обстрелват Святогорските църкви и манастири. Командването им го заяви и показа, руските сили заобикалят храмовете, които са взети като "заложници" , защото там е разположена украинска артилерия. Безбожниците укри търсят нарочно провокации, да обвинят руската армия че обстрелва църквите !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    05 Юни 2022 22:35ч.

    Путин да зареже меките движения и заяви ясно, че всеки следващ обстрел на цивилни, цивилна инфраструктура и църкви в Донбас от украинската армия прави нейните генерали и офицери терористи и ще бъдат съдени като такива. И да нареди натовските инструктори от Азовстал пред камерите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • безбожници

    05 Юни 2022 9:25ч.

    Не може да се отрече, че кадровият подбор в подмандатната на метрополията територия е безупречен, точно като за цинична война. Този министър е типичен фашист, както и оня посланик на хунтата в Германия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    05 Юни 2022 9:26ч.

    Заради вашето малоумие, целият западен свят ще бъде поставен на местото му, у папура !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • давай, критикувай

    05 Юни 2022 9:38ч.

    Те на запад много обичат да ги критикуват някакви славяни.... Копай си гроба сам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия на Запад вече са с нулево значение

    05 Юни 2022 20:34ч.

    Няма никакво значение какво обичат народите-паразити - протестанти и католици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кажи на Макрон какво да говори и какво не

    05 Юни 2022 9:40ч.

    Макрон ще се стресне и ще те послуша ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде сега

    05 Юни 2022 9:42ч.

    Макрон си гледа бабата, не му е до Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбира се

    05 Юни 2022 10:31ч.

    И аз гледам една баба, да не мислите че е лесна работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    05 Юни 2022 22:38ч.

    Макрон гледа и слуша какво ще му нареди назначилия го Червен щит. А последният е назначил и въпросното недоразумение Кулеба. Та така...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздрави за

    05 Юни 2022 9:54ч.

    целокупната руска армия ако и да направиха някои основни грешки в началото на ГРАЖДАНСЛАТА война в губернията украина !Колкото по малко съчувствие към не предалите се руснаци(прекръстили се на украинци)толкова по добре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не разбирам

    05 Юни 2022 10:06ч.

    Руснаците му отидоха на крака, Кулеба що не ги постави на мястото им, ами натиска Макрон да го прави? Макрон да не е повече Батман от Кулеба? Укри, дръжте се като мъже, я какви мъжествени свастики сте си татуирали, а пък хленчите като девойки, ааа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    05 Юни 2022 10:18ч.

    "за втори път тази седмица, е обстрелван манастир от 17-ти век. Дървената църква е била обхваната от пламъци, загинали са четирима монаси. Съобщава се, че в манастира са се укривали най-малко 60 цивилни, голяма част от тях - деца." - БНТ, чийто е въпросният материал, мълчи като пръдльо в асансьор, за това, кой е обстрелял дървената църква. Кой бе?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    05 Юни 2022 10:23ч.

    И как тъй се случи това зверство? Това военен обект ли е, някой е използвал църквата като щит, или на стрелящият му е дошло отвътре? Е ли това военно престъпление, или ... Кой е извършителят, льольовци от БНТ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    05 Юни 2022 10:23ч.

    Скоро всеки ще бъде поставен на мястото си, а укрите лошо наказани със заличаване от картата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БЮРМ ги чака същото, впрочем

    05 Юни 2022 11:10ч.

    Две измишльотини по-малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    05 Юни 2022 10:30ч.

    А какво е снощният обстрел с "Град" на жил. квартали на Донецк? Законна самоотбрана или военно престъпление? Да ми прости Господ, но хубавата новина е, че там е пострадала френска журналистка - белким почнат да си отварят гуреливите зъркели. Преди седмица Яков Кедми каза, че единственият, който спира руснаците да овършеят нацистите е Путин. Но докога, руското общество ще го търпи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илиев

    05 Юни 2022 10:45ч.

    Този очилат евреин,е гаден нахалник,който учи премиери и президенти,как да работят за неговата Украйна.Идва реда на Киев,така че,Байдън ви забрави както виждате.Да учиш президента на Франция какво и къде да говори,означава,че си пълен абсурдан.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    05 Юни 2022 11:02ч.

    макрон е учил история и знае какво се случи 1812 г тои няма да последва наполеон на остров св елена западът налива оръжие и пари сега вече и ще бъде поучаван от хунтата в киев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ;-)

    05 Юни 2022 11:53ч.

    Кулеба критикува Макрон: Съчувства на Русия, а трябва да я постави на мястото ѝ, а мястото й е в Киев;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    05 Юни 2022 12:11ч.

    Макрон да поставел Русия на мястото ѝ, а то се определя,както става ясно, от всеки произволно взет украинец, добрал се до микрофона.Стига сте пълнили медиите си с изказвания на войнстващи само пред камерите украинци! Те се унижават, но вие длъжни ли сте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    05 Юни 2022 12:20ч.

    Длъжни са, разбира се. Нали знаят, кой им плаща. Изживяват се тъпи журналисти като първа власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    05 Юни 2022 12:48ч.

    мазен пан

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички управляващи в украйна са германци. Германци е доста широко понятие

    05 Юни 2022 13:23ч.

    От западна украйна, през полша и германия, до дания, белгия, холандия, норвегия и швеция. Много удобно всичките тези страни снабдяват украинските си сънародници с оръжия, без тая драма в останалите държави, които ги карат насила да го правят. А където няма германци се внесоха ислямски терористи от меркел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    05 Юни 2022 13:24ч.

    Вижте, Кулеба си върши работата. Мръсна, но това му е работата. И трябва да се признае, че я върши добре. С изудване, заплахи, но я върши - всички му слугуват. Което не говори добре за слугуващите, защото Куледагоеба си е откровен тъпанар, но успял да убеди господаря си, че е най-добрият за неговите цели. Всъщност и господарят не знае, каква е целта, но карай...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВЕФ радио

    05 Юни 2022 18:51ч.

    Кулеба е радиоточка. Той заплашва и изнудва по заповед на господарите си в САЩ и Лондон. Европейските лидери знаят много добре като говори Кулеба - кой всъщност говори с неговия глас. Затова навеждат глави и хаката-маката , страх ги е не от Кулеба/Украйна/ а от САЩ. Макрон е единственият политик на страна от ЕС, зад който стои ЯО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кулю Димитриев

    05 Юни 2022 19:13ч.

    Доста нахална Укра, както и посланикът им и в Германия. Като цяло изключително са нагли. Крайно време е западноевропейците да прогледнат, защото тез им се качиха на главите, водени от Англия , САЩ и Полша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • haho

    05 Юни 2022 20:15ч.

    Никой няма да прогредне, подчинените не задават въпроси на господарите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • haho

    05 Юни 2022 20:14ч.

    Като гледам снимката на Кулеба , този е напълно подходящ за надзирател в нацистки концлагер. Явно и приятелите му са такива

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голяма двойка са с клоуна

    06 Юни 2022 6:45ч.

    Всички пропищяха от тях вече

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи