Киев: Информацията, че планираме нападение срещу Беларус е "руска провокация"

Киев: Информацията, че планираме нападение срещу Беларус е "руска провокация"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Министерството на външните работи на Украйна заяви, че на 8 октомври Игор Кизим, украинският посланик в Минск, е бил извикан в Министерството на външните работи на Беларус. На сайта на украинското външно министерство се съобщава, че дипломатът е получил нота от министерството, в която се посочва, че Киев планира да нанесе удар по беларуската територия.

"Вечерта на 8 октомври Игор Кизим, посланикът на Украйна в Минск, е поканен в беларуското външно министерство и му е връчена дипломатическа нота. В нотата беларуската страна твърди, че Украйна уж планира да нанесе удар по територията на Беларус", се казва в изявлението.

От украинското министерство подчертават, че информацията за възможно нападение на ВСУ на територията на Беларус не отговаря на действителността. "Категорично отхвърляме поредните инсинуации на беларуския режим", заявиха от министерството и определиха връчването на нотата като "руска провокация".

По-рано Минск говори за заплахата за сигурността на Беларус заради конфликта в Украйна. Това изявление направи беларуският министър на отбраната Виктор Хренин. "Към днешна дата конфликтът в Украйна, провокиран от Запада, също създава рискове и предизвикателства за военната сигурност на нашата държава, въпреки че беларусите не са във война с Украйна", каза той.


Източник: lenta.ru

 

 

Коментари

  • bodar4uk

    09 Окт 2022 17:44ч.

    Не, естествено, че нищо от украинска страна няма да има, додето не се случи ! Тогава Украйна ще поеме героична стойка, Сащ ще изглеждат като глупаци-ремсисти, а Великобритания ще се прави на пръдня, "интелектуално" осмрадила за пореден път света ! Хай, да живеят глупаците, додето се изчерпят и дано Светът не се изчерпи преди това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи