Кибератака срещу сайта на Министерския съвет

Кибератака срещу сайта на Министерския съвет

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Страницата на Министерския съвет в интернет www.government.bg е временно недостъпна в резултат на кибератака. Предприети са необходимите действия за неутрализиране на атаката и възстановяване достъпа до сайта в най-кратки срокове, уверяват от Пресслужбата към Министерски съвет.

Преди месец бе извършена хакерска атака срещу редица правителствени сайтове, включително тези на МВР, Президентството, Конституционният съд, министерствата на отбраната и правосъдието.

Те бяха обект на DDoS атаки, която доведоха до забавяне или временно ограничение на достъпа до сайтовете, а впоследствие прокуратурата обяви, че атаката е от град Магнитогорск в Руската федерация. 


Източници: Труд, "24 часа"

 

 

 

Коментари

 • рукола Z

  13 Ное 2022 15:18ч.

  Тез пък си помислиха, че някой им вярва ??? жалките нищожества не представляват интерес за никого!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба

  13 Ное 2022 15:19ч.

  Елементарни атаки, които хващат дикиш, щото па поддръжката е пълен гьон. А най са ми "симпатични" нашите родни "служби", които могат да определят кой ги атакува само и единствено ако прочетат такава информация в някоя уеб страница... И ся като никой не се похвалил, какво ще правим? А? Ми ако някой недобросъвестен "хакер" пусне фалшиво инфо? Смешници...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ще им се да ги видят от Русия

  13 Ное 2022 15:25ч.

  Тия пък за какви се мислят? Да свикват, това е бъдещето на интернета, доста сайтове ще бъдат пометени. И аз попадам на такива личица.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ник

  13 Ное 2022 15:35ч.

  Министерския съвет е като несметността България,разграден двор опасан с валерисимеоновата мрежа,всеки влиза и излиза когато си поиска и даже крадените антивирусни програми са от миналия век и пазят само кирчо теляка от постване на неговите порнозаписи с травестита гуглена бориславова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  13 Ное 2022 17:12ч.

  Предполагам, че ще обявят от Мин. съвет, че службите ни са разбрали откъде е дошла атаката. Аз не съм компютърен специалист или служител на спец. службите, но зная откъде е атаката- РФ и по-точно от KILL NET. :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи