КЕВР: Решенията за цените на тока, парното и газа са валидни, взети са единодушно

КЕВР: Решенията за цените на тока, парното и газа са валидни, взети са единодушно

Всички решения за ценита на тока, топлоенергията и газа са взети единодушно. Затова те са валидни. Българските граждани могат да разчитат на тях за цените за следващите 12 месеца. Това заяви председателят на КЕВР на брифинг по повод становището на Конституционния съд, че е избран в нарушение на Конституцията.

Тодоров припомни част от взетите решения. "Комисията прие решение за новите цени на тока от 1 юли, те предвиждат минимално увеличение от 3%, докато в Европа достигат над 80%. По отношение на газа беше осигурен механизъм, по който "Булгаргаз" да си набавя количества, така че да осигурява потреблението. От този момент България не зависи само от една тръба. По отношение на топлинната енергия всички знаете за шокиращите изявление за ръст от до 300%. Реалното увеличение, което е справедливо, беше около 120%. Независимо от това КЕВР спря субсидиите на ВИ производителите и насочи парите към бита, за да може да има поносими цени и топлинна сигурност", сподели той. 

Тодоров разкри, че "Топлофикация-София" подлежи на проверка заради неплатени задължения. "Дружеството не плаща дължимите 330 млн. лева на "Булгаргаз", така застрашава позицията им като обществен доставчик. Сумата е еквивалентна на 1/3 от газовото хранилище в Чирен", съобщи той.

 


Източник: NOVA TV

 

 

 

Коментари

  • софиянец

    21 Юли 2022 16:09ч.

    трийте, ама аз единодушно не се кефя, че не карам яхта и, че не ми харесва примерно лбгтм+ новият председател, предполагам трябва да ме тричат - да, ама те си ме тричат още по-официално с цената на газа, ерго парно и топла вода, т.нат. "индустрия" да се произнесе..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Унгария

    21 Юли 2022 17:15ч.

    Унгарците са в Москва да се молят за повече газ. Българите … е, те са готови и торба сол да изядат на инат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи