КЕВР обсъжда цената на природния газ за септември

КЕВР обсъжда цената на природния газ за септември

КЕВР обсъжда цената на природния газ за септември на открито заседание. Заявлението на "Булгаргаз" е за поскъпване на синьото гориво с нови 6%. Ако регулаторът одобри това предложение, цената ще скочи до над 315 лева за мегаватчас, съобщава БНТ.

Като това не включва тарифите за достъп, пренос, акциз и ДДС. За този месец необходимите количества газ са осигурени, но още се търсят доставки за октомври.

Решението за цената се очаква на 1 септември. Този принцип беше системно нарушаван от предишното ръководство на компанията - практика срещу която бизнесът остро възрази.

 

Коментари

 • Моите имена

  30 Авг 2022 10:26ч.

  Какви цени обсъждат тия умници!? За природен газ откъде!? Гръцки микс!? Турски микс!? Микс от Марс!? Умници!!! Ей, да си опичате акъла, докато още главите ви са на раменете! България е източно-православна славянска страна и няма никаква атлантическа работа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кеворк Кеворкян

  30 Авг 2022 10:29ч.

  Започнаха преговори с Газпром и веднага цената се увеличава. Ако постигнат договоренст с Газпром, очаквам увеличение на цените с минимум 63%

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Може би си информиран

  30 Авг 2022 11:35ч.

  Газпром отговори ли вчера? Ако са отговорили, преговори все още не са започнали и цената няма нищо общо с Газпром.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нешка Робева

  30 Авг 2022 10:34ч.

  За ефективно разрешаване на проблема, следва да се сключи дългосрочен 60-годишен договор с Газпром. Надявам се другаря Радев да покаже далновидност и да направи необходимите стъпки за това, тъй като само така може да бъде гарантирано дългорсочно благоденствието на гражданите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  30 Авг 2022 10:46ч.

  Писна ми да се дрънка само за газ. И на лаиците им е ясно положението. Между другото, преди няколко седмици на улицата се разминах с двама дангалаци, около 40-те, единият каза, че никога не е печелил повече. Същото беше и по време на югоембаргото.... Такива работи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Какво стана с преговорите с Газпром?

  30 Авг 2022 11:34ч.

  Очакваха отговор от Газпром вчера. Получиха ли го?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

  30 Авг 2022 11:38ч.

  Виждаме, че бай Иванушка Иванов пак се е снимал под КЕВР часовника. Навярно го използва като уред за определяне цената на газа. Голямата стрелка сочи 11, малката 2. Сумата им е 13, разделяме на 2 и получаваме 6.5% - с толкова ще поскъпне газът през септември. Голям хитрец е Иванушка, същински котарака Базилио! След ще го видим фотографиран под часовник, показващ 12 и 8.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моите имена

  30 Авг 2022 12:10ч.

  Колега, Милор Патамунски, Бай Иванушка е почти на 80 и с този часовник ще излъже и Смъртта, когато Смърт дойде за него, показвайки му, че все още е 12 без 5... Иначе - да е жив и здрав бай Иванушка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи