Карлос Контрера: Няма сигурност по улиците на София

Карлос Контрера: Няма сигурност по улиците на София

Следвайте "Гласове" в Телеграм

По улиците няма сигурност, категорично заяви пред БНР общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. В четвъртък Столичният общински съвет ще заседава извънредно по темата за сигурността.  

"Спорадично назад във времето въпросът с бежанците избухва в обществото. Тече зловредна кампания, която се води от държавните институции - проблемите да се омаловажават, слушаме за битови инциденти", коментира той.
 
Огромната част от хората в бежанските центрове не са бежанци, а са нелегални мигранти, твърди общинският съветник и обясни:

"Единствените бежанци в България в момента са тези от Украйна - това са хора, които преминаха през граничните пунктове със своите документи, и са настанени в България. Всички други са нелегални мигранти, защото 100% от тях са преминали незаконно границата и са вкарани в държавата я от каналджии, я от безхаберието на МВР".

По думите му няма никакъв контрол. Ако не беше случаят от ул. "Витошка", нещата щяха да продължават по същия начин, смята той и добави: "Те се бият вътре непрекъснато. Ходят по улиците, тормозят граждани".


"Това, което предлагат Борисов и Пеевски, няма да проработи - това е пиар и е абсолютна глупост", изказа мнението си Карлос Контрера относно идеята със законови промени да се подсили Гранична полиция, които да охраняват и бежанските центрове. Общинският съветник подчерта, че един конкурс в МВР може да продължи година - две, а освен това няма и кандидати. Това за него е "абсолютна димка".
 
"Този законопроект е пълна глупост и цели да залъгва обществото", категоричен е той.


"Имаме проблем и ако искаме да го решим, трябва да се изпратят части на жандармерията, центровете да станат от затворен тип, тези в София със сигурност трябва да се изнесат извън населените места, някъде около турската граница", предлага Контрера.

По думите му лагерът в Харманли е с капацитет 1500 души, а в момента е запълнен със 600 души, които са на свободен режим. Според него този лагер незабавно трябва да се изведе далеч от населеното място.


В предаването "Преди всички" общинският съветник обясни, че в "Овча купел" проблеми създават афганистанци. Той попита защо в бежанския център няма въоръжена охрана. И анонсира, че довечера от 18.30 часа ще има протест в квартала.

"Общинска полиция не трябва да бъде на 100% ангажирана и да върши работата на жандармерията, защото това ще наруши техните обходи и други дейности, които извършват в други точки на града. Тя може да бъде засилена в района на джамията и Лъвов мост. Но що се касае до центровете за настаняване на нелегални мигранти - там трябва да бъде жандармерията и жандармерията там трябва да седи с автоматите", коментира съветникът от ВМРО.

Той е категоричен, че институциите трябва да спрат да разсъждават като чиновници, а като управленци.

Източник: БНР

 


 

Коментари

  • old_beggar

    12 Март 2024 14:49ч.

    а защо няма денонощни протести и бдения през американското и пред британското посолства??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    12 Март 2024 18:10ч.

    Още един който не вярва на честното Денково Правителство, което скоро ще се преобрази на Габриелово !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е възможно

    12 Март 2024 15:13ч.

    по новините по радиото преди час (може би?) цитираха фейсбук страницата на правителството (или външно? или пък вътрешно?, не помня), където се казвало, че няма повишение на престъпността, нямало увеличен мигрантски поток, това било "наратива на Кремъл", били приети обратно 100 и не знам си колко мигранта всичко, и т.н. и т.н. Ако някой го интересува, да си го намери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като всяка евроатлантическа квазизържава и България се разлаага. Не може да членуваш в ЕС и НАТО и да не ти се разпада държавността

    12 Март 2024 15:58ч.

    Затова е всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преселението

    12 Март 2024 16:06ч.

    на народите ще завърши със създаването на Еврохалифата. Едва тогава ще бъде въведен ред, но по правилата на шариата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    12 Март 2024 16:46ч.

    Любопитно чевече е този Карлос Контрера. Прилича на средноаритметично между циганин от Максуда и конекрадец от Андалусия. Странно как е попаднал в столичната община.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи