Каримански: Слави и Тошко се дръпват от първа линия, в името на това да има правителство

Каримански: Слави и Тошко се дръпват от първа линия, в името на това да има правителство

Нагласата е да има правителство с третия мандат. Това е отговорното поведение. Това заяви депутатът от „Има такъв народ“ Любомир Каримански, председател на Бюджетната комисия в 47 Народно събрание.

„Има шансове за трети мандат, положително съм настроен. Виждам, че и при колегите от ДБ, и при колегите от БСП има желание за съставяне на правителството. Не обичам квалификациите. Бих нарекъл следващия кабинет, не кабинет на компромиса, а правителство, което трябва да стартира реформите“, подчерта Каримански.

От ИТН не настояват този мандат да бъде даден на тях. „Която и от другите политически сили да вземе мандата, желанието е да има правителство“, каза той пред БНТ.

Каримански заяви, че е важно да се обсъди темата с програмата на едно бъдещо правителство. „Не избираме дадена личност за даден пост. Важна е политиката. Естествено и личностите са важни. Важно е тази личност да обединява и парламента, и общественото мнение. Трябва да вървим към компромиси и консенсуси, които ще позволят да вървим напред в условията на криза. Кризата изисква бързи решения“, посочи той. Каримански заяви, че има реформи, които все още не са осъществени.

„Надяваме се те да бъдат осъществени. Трябва да бъде направен цялостен комуникационен план между партньорите в правителството, за да не се късат нещата впоследствие“, подчерта депутатът от ИТН.

Той заяви, че те са готови за диалог. Знак за това е, че Слави Трифонов няма да бъде на първа линия. Същото се отнася и до председателя на ПГ Тошко Йорданов.

„Крачката назад, която прави Йорданов, е в името на това да има правителство. Той разбира колко важно е България да има кабинет. Следващите месеци не са никак розови. Виждаме какво става с еврото, с газовите доставки“, обясни Каримански и добави: „Когато едни лидери дават крачка назад, тогава и други лидери трябва да направят същото“. Според него на преден план трябва да излязат технократите.

„Преговорите ще се водят от експертите на ИТН, които имат опит. Важно е нашият знак да бъде разчетен правилно. Всеки един от нас трябва да направи компромис“, каза председателят на Бюджетната комисия.

Любомир Каримански заяви, че нито той, нито Ива Митева, която познава много добре, не са изпълнявали поръчки на лидера на ИТН.

„Не съм получавал обаждания за каквото и да било. Действал съм по собствена съвест. Не гласуваме по команда“, добави той.

По отношение на икономическите процеси и задаващата се тежка ситуация от есента, Каримански каза, че „има място за притеснение, но няма място за паника“.

Според него проблемът е със средносрочните и дългосрочни източници за доставка на природен газ. „Знаем за двата танкера, след това за азерския газ и дотук. Не знаем какво ще правим в средносрочна и дългосрочна перспектива с природния газ“, призна той. 

 

 

 

 

Коментари

  • ... /...

    16 Юли 2022 10:56ч.

    Една закуска при мустафата правила чудеса... Веднага разваляйте кочината, щото да идваме ние - жив никой няма да излезе от НС....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ... /...

    16 Юли 2022 10:57ч.

    * да НЕ идваме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    16 Юли 2022 22:14ч.

    Паниката ще е при властниците, когато заиграят сопите ...............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • срам

    16 Юли 2022 11:13ч.

    Довчера си вадеха кирлвите ризи с Петков и сие . То не бяха компромати , обиди . А сега вече ще загърбят всичо , разбира се в името на добруването на хората . От ИТН очакват , че Петков и Василев ще спрат да дърпат конците в ПП . Съвсем за баламурници ни взимат управляващите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петков и Василев...

    16 Юли 2022 13:29ч.

    какво дърпат и те, тях самите пинокиовци на конци ги разиграва Америка. Не Европа, Америка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доганбей

    16 Юли 2022 11:22ч.

    Каримански, добре ни обслужваше в Дбанк. Имаш добре слуга на ДПС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илиев

    16 Юли 2022 11:22ч.

    Политически неграмотният,предателя Баламански,трябва да мине назад във всяко отношение. Да свиква,че ще бъде извън парламента на следващите избори.Слави,"чукай" си дините,зелените като Баламански,ти носят всеки ден негативи,затова ги хвърляй на прасетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ятак

    16 Юли 2022 11:26ч.

    КРАВАРИТЕ УСПЯХА ПАК... ТИ ЕВА НАРОДА Т@П

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    16 Юли 2022 11:47ч.

    Слави и Тошко, пък и всички останали се дръпнаха от всичките си идеи и убеждения в името на това, да има правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дедоф

    16 Юли 2022 12:42ч.

    Бафа и родителката на тази държава тези измекяри иванчо хаджипенчовчета .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    16 Юли 2022 12:44ч.

    Махнете се! Ако имате поне малко достойнство и уважение към съсипания през последните 32 години българин.... Не ставате за нищо, разберете го и не унищожавайте родината ми! 1340 години не е имало такъв позор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    16 Юли 2022 12:44ч.

    Минете през София, старите квартали и пазари - всичко е затворено, а което не е, едва диша! Страхувам се да си покажа носа извън София вече 15 години, защото знам какво ще видя! А бях човек, който пътуваше напред-назад и познаваше всяко кътче на прекрасната България. Пътувах и по Европа и бързах да се върна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    16 Юли 2022 12:52ч.

    След закуската са раздали билети. На някои им се е паднало пътуване с колесник, на други в контейнер, на трети в ковчег Но, на всички резервациите са били за напускащи американски товарни самолети...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    16 Юли 2022 13:01ч.

    Слави ако имаше поне малко достойнство, да сега да се беше гръмнал. А все за чест говори пора му с пор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не кабинет на компромиса, а правителство, което трябва да стартира реформите

    16 Юли 2022 13:27ч.

    Какви реформи бе, какви компромиси, осигурете преживяването на народеца на зима, че самъртайм ливинг из ийзи, ама като дойде баба зима без топло и гориво за фурните... да не стане Радевата зима.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Добра новина

    16 Юли 2022 13:43ч.

    Колкото повече боклуци в НС толкова повече хора пред него .Озверели,огладнели, на студ и мрак.Ще има бой до посиняване.Правете разлика м/у 97 и сега!Огромна е.Не е в полза на управлявашите.Само дето младите са малко и много заблудени.50+ трябва да поемат отговорност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    16 Юли 2022 14:51ч.

    "Озверели,огладнели, на студ и мрак." --- Посмали Манго! Ако имаше такива, щеше да има и силна лява партия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Р езузтатът от пъклената намеса на американското посолство във вътрешните работи на България

    16 Юли 2022 14:04ч.

    и да сработи предателската завера, ще е скоропостижна, това само ще засили справедливите искания на народа за жестока разплата с предателите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    16 Юли 2022 14:08ч.

    До кога ще търпим тези еничари , жалки продажници да съсипват прекрасната ни страна, живота ни и бъдещето на децата ни ? НАРОДЕ ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От 32 години реформи българите намаляхме с 3милиона,

    16 Юли 2022 14:10ч.

    колко искате да останем с това полегнало правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малцина ще отрекат, че Кариманчо е голям чаровник, сладък, макар и леко поизносен, палячо. А само какъв ловък план е намислил хитрушкото! Славиту и Тошко с тесличката се отдръпват от първа линия. На освободената позиция застава самият той.

    16 Юли 2022 14:14ч.

    Радостно подлайва, щура се насам-натам, застава на задните лапички, върти опашлето си. Камерите безспир го снимат как е захапал кокалче и театрално ръмжи щом се опитат да му го отнемат. Че как да го пусне, туй в устенцата му е вкусно министерско кокалче, не е пишка, каквато му е дотегнало да олигавя. Знае Кариманчо, че дори бай Доган може да го хареса и току-виж го подрусал на коленете си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що значи тук някакъв си президент и някакви си консултации при него?

    16 Юли 2022 14:50ч.

    Явно Хоро вече е връчила третия мандат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Росен Борисов

    16 Юли 2022 17:41ч.

    Айде ПАК - ще стартират и тези реформи. Аман от реформи, 30 години реформи. Хайде няма нужда! А цените в супера 50% отгоре, а бензина - и той 50%. Взимайте си реформата и бегайте някъде ПО-ДАЛЕЧЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отец Нафърфорий

    16 Юли 2022 17:53ч.

    Каримански, и ти си един несравним миндил. Не случайно ти усетиха дребнавата душичка и ти биха шута при избора на гуверньор на БНБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    16 Юли 2022 18:26ч.

    Идат грозни и страшни времена. Подсказват - има далеч по-важни приоритети от вашите вътрешни дела. Очевидно всички у нас, без никакво изключение, са на каишка. Видяхте и парлам. РСМ, от Европа и Америка "писмени РАЗПОРЕЖДАНИЯ",дори "опозиция" укротена - игра с кворум. У нас има театър, водещите отстъпват, но им е обещано сито хранене. Каримански е напълно безинтересен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    17 Юли 2022 0:27ч.

    Точно така идва комунизма, със забраната на партиите. Партии без лидери, управлявани от едно място... вече ни е познато след 44-та.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    17 Юли 2022 9:55ч.

    Този властолюбив съсел,обърка държавата подпомаган от най предателската партия,Има Такива Навлеци.ИТН

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи