Каримански: Нито едно искане на министрите ни не е в бюджета

Каримански: Нито едно искане на министрите ни не е в бюджета

Снимка: БТА, архив

Най-вероятно министрите ни са напуснали, след като нищо от предложенията им не е оценено, имат право. Това каза депутатът от ИТН и шеф на бюджетната комисия Любомир Каримански. По-рано днес министрите от партията на Слави Трифонов напуснаха заседанието на Министерския съвет, на което се обсъждаше актуализацията на бюджета, съобщава "24 часа".

Вчера много ясно казахме, че трябва да бъдат спазени всички уговорки и обещания, свързани с МРРБ. В същото време във Външно министерство имахме едно искане за командировките зад граница и за възнагражденията, тъй като там са едни от най-ниските спрямо другите ведомства. Те са направили нов устройствен правилник, но чакаме т.нар. ефективно управление в правителството да ги оцени, не знам дали има капацитета, каза той.

Не сме се срещали от вчера, за да разберем дали има напрежение за бюджета, допълни той. Каримански настоя, че всякакви промени първо трябва да минават през коалиционен съвет. Подчерта обаче, че от журналисти научава за слуховете, че е представен друг бюджет пред министрите днес.

Имахме достатъчно време, преди като приехме бюджета, казахме, че започваме работа по актуализацията. Кое наложи тези напрегнати срокове сега? Аз не разбирам. Не сме получили натуралните показатели, които да ни убедят в бюджета, каза Каримански. Той допусна, че реформите се отлагат за 2023 г., след като и финансовият министър Асен Василев обяснил, че в актуализацията няма реформи, а само антикризисни мерки. Според него, ако някой в момента не спазва коалиционнито споразумение, това не е ИТН.

Източник: "24 часа"

Коментари

  • MM93

    08 Юни 2022 13:36ч.

    Оставка на четворните боклуджари !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лицемер

    08 Юни 2022 13:38ч.

    Панаирджийските маймуни от ИТН се правят на обидени. Ами напуснете правителството, страхливци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи