Каримански: ИТН няма да върне веднага третия мандат за правителство, ако ѝ бъде връчен

Каримански: ИТН няма да върне веднага третия мандат за правителство, ако ѝ бъде връчен

Снимка: БГНЕС, архив

Партия "Има такъв народ" няма да върне веднага третия мандат за правителство, ако ѝ бъде връчен, заяви депутатът Любомир Каримански. По думите му, не е задължително премиерът да е от тяхната група, но не е изключено, съобщава БНР.

Отговорната позиция е да се направи опит да бъде съставено правителство в сегашния парламент, каза Каримански: "Няма да го откажем (проучвателен мандат). Да, аз го казвам и колегите са ми го казвали, че това е отговорната позиция - трябва да се вземе и трябва да се направи опит да има правителство, ако това е волята на Народното събрание".

На въпрос дали ИТН биха приели покана от БСП, ако левицата получи третият мандат, Любомир Каримански отговори, че решението им зависи от това дали Корнелия Нинова планира да покани представители на "Продължаваме промяната". Думите му са по повод днешно изказване на Нинова, че ако БСП бъде натоварена да състави правителство, ще предложи премиерът да бъде от най-голямата парламентарна група. 

Очаква се тази седмица президентът Румен Радев да връчи на партия ГЕРБ втория мандат за ново правителство. Ако мандатът бъде върнат, каквото намерение имат от партията, държавният глава заяви, че ще проведе консултации с всички парламентарни формации, преди да реши на кого да връчи третия мандат за кабинет. Президентът заяви това днес, след като се върна от посещението си в Черна гора. 

Миналата седмица номинираният за премиер Асен Василев от "Продължаваме промяната" - вицепремиер и финансов министър в оставка, върна на президента проучвателния мандат, без да предложи състав и структура на кабинет.

Източник: БНР

Коментари

  • Напиши Коментар

    12 Юли 2022 17:37ч.

    Значи хич да не ви го връчват. ИТН и така направи толкова много в този парламент, а в следващия, надявам се, изобщо няма да присъства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kiro Kanadeca

    12 Юли 2022 18:06ч.

    Майтап ако ГЕРБ ни върне мандата и направи правителство. ДПС ще подкрепи, а и продажни душици пълзят непрекъснато! Ще бъде много яко да видим висналия нос на Хр. Иванов и посраната мутра на Корнелия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    12 Юли 2022 18:16ч.

    Сега се сетихте. Когато бяхте първа партия в НС не пожелахте да съставите кабинет. Сега сте 4-та група. БСП е пред вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    12 Юли 2022 18:35ч.

    балетчето на чалгаджията бие отбой... аман от момичета на повикване на козяк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи