Каракачанов за скандала с жеста на Джамбазки: Това е перверзия. ЕС се превръща в Съветския съюз

Каракачанов за скандала с жеста на Джамбазки: Това е перверзия. ЕС се превръща в Съветския съюз

 

Перверзия - така бившият лидер на ВМРО Красимир Каракачанов определи пред бТВ скандала в Европейския парламент, породен от жест на Ангел Джамбазки, приличащ на нацистки поздрав.

"ЕС се превръща в Съветския съюз, когато дори ти беше забранено да казваш и да мислиш нещо различно", каза Каракачанов.

По думите му европейските институции се опитват да скроят номер на Джамбазки, защото той защитава политиката на Унгария и Полша, срещу които е насочен "ултралиберален натиск".

Джамбазки стана един от съпредседателите на ВМРО след напускането на Красимир Каракачанов. На въпрос дали е оставил партията в добри ръце, бившият лидер отговори, че ако един човек е по-емоционален, това не е престъпление.

"Във ВМРО не влизат пикльовци, които правят кариера. В много от партиите отиват гелосани момченца и момиченца, повтарят като папагали, за да си направят кариерката. Ако някой е по-емоционален, това не е престъпление. Един мъж трябва да има емоция в него, а не да мълчи и да навежда глава", каза Каракачанов.

Той определи наследника си като добро момче.

Бившият военен министър коментира, че по негово време всички важни проекти в армията са били задвижени.

"Аз не тълкувам изказването на президента Радев като критика срещу предишния мандат, защото миналия февруари той похвали, че за последните три години са свършени много неща", каза Каракачанов.

"Политиката ми е била да не купуваме готово оръжие, а да включим българската индустрия да го прави", поясни още той.

"Четири години съм говорил с Румен Радев, въпреки конфронтацията му с премиера, по един нормален начин. Правихме всичко в името на доброто на армията", каза още Каракачанов.

Той разкритикува служебното правителство, че не е работило в посока модернизация на армията през месеците им на власт. "За награда, служебният министър го пращаме посланик в Щатите, а виновният е кой - предишният министър", каза Каракачанов.

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи