Каракачанов: Военна подкрепа означава да пратим войски в Украйна, няма какво да дадем

Каракачанов: Военна подкрепа означава да пратим войски в Украйна, няма какво да дадем

Каракачанов е на мнение, че България не трябва да оказва военна помощ на Украйна. „Военна подкрепа означава да пратим войски. А няма какво да дадем. 25 години българските политици под външен натиск рязаха българското въоръжение. Какъв партньор сме в НАТО, като сме останали без техника“, попита бившият министър на отбраната в ефира на БНТ.

Руското влияние в България е много по-силно, отколкото в Северна Македония. България е освободена от Руската империя. Македония – не. Тя остава под турско робство. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО и бивш министър на отбраната.

„След 1948 г. в тогавашна Титова Югославия самият Тито, разваляйки си отношенията със Сталин и Съветския съюз, провеждаше политика, в която буквално изкореняваше руското, съветското влияние. В Македония това влияние го няма. И това е една голяма лъжа. За съжаление тя се поддържа и от някои наши партньори, предполагам от наивност, не от злонамереност. И едва ли не ако Македония не влезе в ЕС, ще я последва украинския сценарий. Това е несериозно. Защото Македония е член на НАТО. ЕС не дава никаква защита“, каза Каракачанов.

Той допълни, че нападение на Северна Македония по украински сценарий означава задействане на чл. 5 от Договора за НАТО.

По думите на Каракачанов политиката на Македония още от времето на Титова Югославия е да се налага нова идентичност и да се отрича съществуването на българи.

„Северна Македония, не бих казал, че нищо не е направила, по времето на бившия премиер Заев имаше един-два опита в тази посока /за приемане в ЕС/, но те не бяха достатъчни“, изтъкна Каракачанов.

Според него трябва да спре фалшификацията на българската история, на базата на която се развива и омразата към българите. И е категоричен, че не трябва да правим компромиси с нашите национални интереси.

Вижте разговора във видеото.

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи