Каракачанов: Скопие се държи нагло и арогантно. Мицковски не е особено интелигентен политик

Каракачанов: Скопие се държи нагло и арогантно. Мицковски не е особено интелигентен политик

Скопие се държи нагло и арогантно, София трябва да има категорична позиция спрямо РСМ. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ Красимир Каракачанов, председател на ВМРО и бивш министър на отбраната. По думите му, в Скопие са разбрали, че през последните три години България се управлява от политици, които нямат чувство за национална принадлежност и са готови да предадат българските интереси по темата "Македония".

"Партията, която спечели ДПМНЕ, начело с Мицковски, който не е особено интелигентен политик, всъщност няма как да даде заден. Буквално при клетвата на президентката тя не спомена конституционното име, не каза "Северна", а само Македония, което направи скандал с Гърция. Без България да е предизвиквала нещо, те започнаха да се карат и с България, заявявайки, че няма да спазват договора с България, че няма да спазят споразумението, което има Македония с ЕС, искат предоговаряне. Само че спрямо Гърция те се държат много меко. И самият Мицкоски, с много условности, че той не харесва Преспанския договор, но е длъжен да спазва споразуменията, то спрямо България се държи нагло и брутално. Защо? Защото в Скопие политиците отдавна са разбрали, че последните три години България се управлява от политици, които нямат чувство за национална, българска принадлежност, политици, които са готови да предадат българските интереси в темата Македония. Политици, които се ръководят от чужди центрове, чужди посолства, които изпълняват каквото им се каже отвънка. Преди 2 г. тогавашният премиер Кирил Петков обясняваше на македонските медии и политици, че ако трябва ще излъжеме нещо българския народ, но трябва да пуснеме Македония. Стана ясно, че шефката на неговия кабинет е изпращала класифицирана информация по имейла на македонски политици. За това нещо няма никакви последствия. Северномакедонците се възползват от политическата нестабилност в България. България трябва да има много ясна и категорична позиция", каза Каракачанов.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Аква

    27 Юни 2024 10:03ч.

    Трябва да откажем македонците от идеята за евросъюза. Един ден ще ни благодарят на колене , че сме ги спънали . И ние да решим за себе си здравословно ли е членството ни. Или променяме европолитиката, или си бием камшика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    27 Юни 2024 10:09ч.

    Агент " Иван " е заприличал на Мирчев по килограми. Може да не е получил транш от завода на Локхийд !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дамаджан вазелин бомбаджи

    27 Юни 2024 11:00ч.

    И на тебе да ти спрат бюджетната партийна субсидия - и ти ще отслабнеш! Нашта ДеСе-партия любима, пак отново се оcpa! В нашта, милата, родина никой, пак, не я избра! Не я бръснат веч за слива, не я искат за другар! Много тя била мангасаро- и ДеСе-червива, ще върви към македонофобски ПиАр! Много смрад и много тор произвежда патриотарския ДеСе-обор. Дон "Джовани" караПрасевезе, БеЗеНеСе влашки гюфто от Руселезе: "Аз обичам БеНеДе щото там много се краде". Праси с тайни операции, гепи евро от фондации. От “3 морета" през "3 ракии" с "3 мезета" и “3 гюбека“, кацна Праси на три (3) тераси! А Райнето се ската, като дърта кранта ДС-"Кремена", щот кypвeнcки разбра за предстоящата “тесла“! Със лъжливи лакардии c ДеСе-Завадския читак частни резиденции „освещава“ на дедата – тиловак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • актуално

    27 Юни 2024 13:29ч.

    Агент Иван бе от управляващата коалиция когато бе подписан този унизителен договор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евро-циганьор-българщинизма на Тато от Правец

    27 Юни 2024 14:03ч.

    Това във Вардарска Македония не е "език на омразата", а ясно и категорично изразено ВЪЗМУЩЕНИЕ срещу мутро-партйната рекет-циганиия, обявяващата се за "евро-българска"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе,

    27 Юни 2024 10:07ч.

    къде изчезна демократката Репуц и оня мънкащ царист Минчо Христов Куминев "ние със Стела Банкова...". А и зам.министър Султанка със смъртния случай в "партийния" дом?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    27 Юни 2024 10:10ч.

    М Христов и Банкова бяха белите лястовички сред хиените в оня парламент. Доста работа свършиха за благото на раята !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    27 Юни 2024 11:24ч.

    Всеки се държаи различно според това какво има насреща. Ако е изпаднало улично куче, ще го нахоква. Ако е лъв, ще бяга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • историк

    27 Юни 2024 11:26ч.

    Македонските управници много добре разбират, че не толкова народът им, а най-вече ЗАПАДЪТ ИМА НУЖДА ОТ ТЯХНОТО ЧЛЕНСТВО в ЕС. Затова ни рекетират, защото знаят, че западното търпение към България е на изчерпване и ще бъдем принудени да вдигнем ветото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    27 Юни 2024 11:37ч.

    Спомняш ли си колко време Гърция се противопоставяше на името на новосъздадената държава? Българските послушковци си мълчаха като ... и с нищо не подкрепиаха гърците. Трябваше да настояват в името да не фигурира "македония", защото исторически НИКОГА, в последните повече от хиляда години, не се е казвала така. Нито по времето на Осмаската империя, нито по времето на Югославия. Става дума за "Вардарска бановина".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ванчo Миxайлoв

    27 Юни 2024 14:09ч.

    СПОМЕНИ-ч.4, Indianapolis, USA, 1973, с.898: "Има наслоено доста нещо след войната в България, от което МАКЕДОНЦИТЕ, наистина, докрай требва да се делят и да го отбегват - това е измената, хванала дълбоки корени там (в Б-ия). Тя се е прикрила под разни маски, като почнете от вулгарното (ДС-)шпионство и стигнете до велемъдрото (БКП-)"държавничество" ... Въобще, подушиха се през девет баира и ревнаха в хор всички, които от 1893г. до днес са извършили всевъзможни посегателства върху КАУЗАТА на МАКЕДОНИЯ. Оправдание се опитаха да търсят в обстоятелството, че много било изтъквано наименованието "МАКЕДОНСКО", "МАКЕДОНСКИ". Но това наименование ВСЕКОГА се е употребявало, тъй както и ИМЕТО МАКЕДОНИЯ. Ако речем да го заличим, требва да унищожим повече от половината страници на българската история, наука и изкуство; требвало би да престанем светите Кирил и Методия да наричаме "МАКЕДОНСКИ РАВНОАПОСТОЛИ" и т.н...... Защо не е обявен за сепаратист проф. Йорд. Иванов, който изтъква, че от векове насам Самоковско, Дупнишко и Кюстендилско са считани за ЧАСТ от СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ? С истинското й име наричат тая страна всички народи в течение на пре-дългата й история, така са я означавли и монасите от Рилския манастир, в отправените до руския цар писма, с които са молили да им изпращат помощи - при датата на писмото ВСЕКОГА стои написано: "РИЛСКА СВЕТА ОБИТЕЛ - МАКЕДОНИЯ". Името на МАКЕДОНИЯ (и МАКЕДОНЦИ) е споменато на 24 места в Светото Писание."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    27 Юни 2024 11:56ч.

    Първото преброяване в Османската Империя е през 1831г. С подробнос е дадено какви народи живеят във всяка провинция и санджак. НЯМА македонци, има само българи, които в провинция Косово, Ускуп снаджак (Скопие) и Приштина санджак. Вижте страница 270: https://md.teyit.org/file/karpat-ottoman-population-records-and-the-census-of-1881.pdf

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предателството като национален спорт

    27 Юни 2024 12:08ч.

    Красимир Каракачанов да не би случайно да е забравил, че ПРЕДАТЕЛСТВОТО започна от Желю Желев, който на 15.01.1992г. БЕЗУСЛОВНО (не постави като условия въпросите за българския език за състоялата се българска история) призна обявилата независимост от СФР Югославия БЮР Македония, а на 01.08.2017г. Бойко Борисов, наведен, подписа в Скопие антибългарския Договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония. Този позорен антибългарски договор, крит от българския народ под сурдинка до подписването му, в чл. 8 поставя под въпрос българската история, като отваря предателската възможност същата, вече състояла се, подкрепена от исторически документи и археологически факти, да се "договаря", т.е. да се пренаписва българската от "Съвместна мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси", в полза на агресивния ни съсед Р. Македония. А в чл. 14 от нефелния договор, Бойко Борисов, в чието правителство Красимир Каракачанов беше заместник министър-председател и министър на вътрешните работи, признава диалекта на българския език в Р. Македония за "македонски език съгласно Конституцията на Република Македония". Впрочем, Весела Чернева още не е осъдена и не е вкарана в затвора. Нито Кирил Петков е съден за предателствата си, за фалшификациите и измамите си... Така предателството на родината България вече е превърнато в национален български спорт и предателите фалшиво пеят, че не били те, а някой друг им бил срал в гащите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи