Каракачанов: Проблемът с нелегалните мигранти и насилствено налаганата от ЕК зелена сделка са основни проблеми на ЕС

Каракачанов: Проблемът с нелегалните мигранти и насилствено налаганата от ЕК зелена сделка са основни проблеми на ЕС

Днес в Рим председателят на ВМРО – Българско национално движение Красимир Каракачанов се срещна с председателя на италианската партия Indipendenza (Независимост) г-н Джани Алемано, който е бивш министър на селското стопанство (2001-2006) и кмет на Рим (2008-2013 г.)

Партия Indipendenza е създадена през ноември 2023 г. и обединява бивши привърженици и членове на партиите „Италиански братя“ и „Северна лига“, които смятат, че Италия трябва да провежда по-смела политика по отношение на опитите на бюрократите в Брюксел да налагат неразумни политически решения, ощетявайки икономическите интересите на страната. 
Каракачанов и Алемано разговаряха по проблеми на съвременната европейска политика и предстоящите избори за Европейски парламент. От страна на двамата беше констатирано, че Европейската комисия води политика, насочена към ограничаване на суверенитета на европейските държави членки и налагане на икономически неизгодни решения - като провеждането на зелената сделка, която е пагубна за икономиките и на двете държави.

Председателите на двете партии поддържат идеите за запазване на суверенитета на държавите членки на ЕС, отстояване на националните интереси и защита на християнските и семейните ценности в Европа. 

Разговорът им засегна още проблемите с икономическата криза в Европа, предизвикани от войната в Украйна и конфликта в Ивицата Газа. И двамата застъпиха идеята, че военните конфликти трябва да приключат на база на преговори, а не на продължаване на използване на военна сила. Според Алемано и Каракачанов държавите членки на ЕС трябва да провеждат външна и икономическа политика, съобразена с интересите им, и следва да ограничат влиянието на трети страни – извън европейския континент. Обсъдени бяха и стратегиите на двете партии по отношение на предстоящите европейски избори

през юни 2024 г. и бе постигната договореност за продължаване на контактите на партийно ниво както между двете партии, така и с други европейски политически формации, отстояващи тезата за изграждане на ЕС на принципа „Европа на нациите“. 

И Каракачанов, и Алемано споделят виждането, че трябва да се вземат драстични мерки за спиране на притока на нелегални мигранти в Европа.

Председателят на ВМРО покани председателя на Indipendenza на посещение в България. Визитата на Красимир Каракачанов в Рим ще продължи в следващите дни със срещи в италианския парламент с представители на партии от управляващото мнозинство в Италия.

 


 

Коментари

  • Contra

    13 Март 2024 14:48ч.

    То е очевидно. Мачкане на населението и рушене на заводите. Тове а ЕС днес. ВЪН!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    13 Март 2024 14:54ч.

    Основния проблем на ЕК е самото му създаване по подобие на Лениновата съветска идея !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Стани , да седна"

    13 Март 2024 15:44ч.

    ВМРО войводата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Основният проблем с евроатлантическите структури е самото им съществуване. То трябва да бъде преустановено

    13 Март 2024 16:31ч.

    Същото се отнася и за МВФ, СБ, СЗО, ОССЕ и останалите тоталитарни глобалистки цвъкни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Дън

    13 Март 2024 17:11ч.

    Плондера от Била не си сяда на гъзето. Отивай си , не се показвай, жалка патерица на Гробаджиите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мислещ

    14 Март 2024 10:31ч.

    Мисля, че трябва да бъдем малко по- снизходителни към ВМРО. Вярно е , че бяха в коалиция с ГЕРБ , но донякъде отстояваха своите ценности. Не допуснаха приемане на Истанбулската конвенция. Те бяха причина да наложим вето на започване от ЕС на преговори за присъединяване със Северна Македония, което после позорно беше вдигнато от Борисов. Сега също са на правилни позиции и имат право на поправителен на изборите за ЕП. За съжаление нямаме голям избор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи