Каракачанов предотвратил джендър обучение в детските градини

Каракачанов предотвратил джендър обучение в детските градини
Министърът на отбраната от квотата на Обединените патриоти Красимир Каракачанов е предотвратил въвеждането на джендър обучение за деца в предучилищна възраст и детските градини, научи "Гласове" от свои източници.

Красимир Каракачанов

 

Текстовете (с доста правописни грешки) били заложени по настояване на ЛГБТ и джендър-организации в Националната програма за превенция и защита от домашно насилие за 2017 - 2018 година. 

 

 

Очакването на инициаторите било заради предстоящото - според тях – ратифициране на скандалната Истанбулска конвенция да минат незабелязано текстовете за джендър обучение на малки деца при гласуването в Министерски съвет (МС). 

 

Документът бил внесен за обсъждане в МС от вътрешния министър Валентин Радев. В първоначалния вариант на програмата, с който "Гласове" разполага, е записано буквално следното: Раздел II - Ранна превенция на насилието, основано на пола в т.ч. и домашното насилие, чрез джендър обучения на деца в предучилищна възраст. 

 

Като отговорен орган е посочено Министерството на образоването и науката. Партньори: НПО.

 

 

В графата "Описание на целта" е вписана думата "постоянен". 

 

В графата "Очаквани резултати от изпълнението на целта" пише: "Въведени обучителни модули по джендър проблематика в предучилищни групи в детски градини и в училища. Повишени знания и умения (курсивът е на "Гласове") на децата в ранна възраст за преодоляване на половите стереотипи и изграждане на здрави отношения. 

 

В графата "Финансиране" е записано: По бюджетите на съответните институции. Проектно финансиране.

 

 

В Раздел III на програмата е записано следното: Повишаване на квалификацията на учителите в областта на справяне с агресията и насилието в образователните институции, както и за работа по проблема "домашно насилие" с учениците, по национална програма на МОН и 

 

въвеждане на джендър проблематиката в програмите и предметите на обучение

 

Като отговорен орган е посочен МОН, а партньори: НПО. Финансирането на този раздел се извършва в рамките на държавния бюджет

 

 

В раздел V от програмата е записано следното: "Изготвени предложения за законодателни промени в българското законодателство, регламентиращо защита правата на жертвите на домашно насилие и насилие, основано на полов признак във връзка с ратифицирането на Истанбулската конвенция

 

 

Според източниците на "Гласове", Красимир Каракачанов реагирал остро срещу цитираните текстове и настоял за тяхното премахване. Поради това приемането на Националната програма за превенция и защита от домашното насилие се отложило за 17 януари, а на гласуване била подложена само Истанбулската конвенция. Припомняме, че всичките министри от Обединените патриоти и четирима от ГЕРБ гласуваха "против" нея. 

 

Показателно е, че един от тях е и министърът на образованието и науката. Този факт поставя под съмнение всички обещания на Цецка Цачева, че в учебните програми няма да влиза джендър-обучение – явно самият образователен министър не вярва на тези обещания.

 

Междувременно на предстоящото заседание в сряда програмата отново ще бъде внесена за гласуване, но по настояване на Патриотите и Каракачанов от нея са изключени всички текстове, свързани с джендър обученията. Според нашите източници, първоначалният проект на тази програма е приет след публично обсъждане между заинтересованите държавни институции и неправителствени организации на 24 ноември в Министерството на вътрешните работи. Това обаче никъде не е публично обявено и никъде не се открива информация за самото обсъждане. Според източниците на "Гласове" в него са участвали основно неправителствени организации, които се занимават с гей права, джендър обучение, ЛГТБ и подобни.

 

Не е ясно защо точно тези НПО са предпочитани от държавата за дискусия по темите за домашно насилие и насилието над жените, както беше и при обсъждането на Истанбулската конвенция. Документът, с който "Гласове" разполага, ясно показва стратегията на ЛГТБ организациите за въвеждането на джендър обучение в училищата и промяна на законодателството - нещо, което те упорито отричат в споровете около Истанбулската конвенция. Освен това от програмата се вижда, че точно тези НПО имат пряк финансов интерес от приемането на подобни документи, защото си осигуряват солидно бюджетно финансиране от държавата за години напред.

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • CMEXXX

  15 Яну 2018 21:26ч.

  А бе каква е тая държава, която се управлява от нпо-та ?!? Що за цирк и абсурд е това ?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Камелия

  15 Яну 2018 21:44ч.

  Абе тоя г-н Каракачанов е като Змей горянин. Гдето се появи, на мига оправя нещата. Ама слугува на ГЕРБ. И то с хъс! Бравос! Бравос! Где си Алеко, да опишеш старите нрави на новите ни чорбаджии?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В. Николова

  15 Яну 2018 21:46ч.

  Сега разбрахте ли ? Разбрахте ли какво целят и кой стои зад тази конвенция

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Направо пощурявам

  15 Яну 2018 22:09ч.

  Техната кожа ще дера! Предучилищна възраст! Вие луди ли сте? Захариева в затвора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  15 Яну 2018 22:11ч.

  Тоя път - поздравления за Каракачанов!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПИАР-ЕКСПЕРТ

  15 Яну 2018 22:25ч.

  ТОВА Е ПИАР ПУБЛИКАЦИЯ. ПРОЗРАЧНА РЕКЛАМА НА МИНИСТЪРА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво на Каракачанов!

  15 Яну 2018 22:48ч.

  Браво

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Maya

  15 Яну 2018 22:50ч.

  Мъже няма ли в тая държава ???? Мъже с топки.... Ето такива - https://www.youtube.com/watch?v=eYft44ZQmGs

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да се сре незабавно финансирането

  15 Яну 2018 22:51ч.

  на НПО, които са участвали! Това не е гражданско общество! Те манипулират и точат средства! И после защо имало хомофобия. А познайте!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дръндорков

  15 Яну 2018 23:29ч.

  Струва ми се, не без съжаление, че тоя път без бой няма да мине, така са се заоблизвали на тая конвенция, че ще се наложи да им я избиваме от главите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  15 Яну 2018 23:33ч.

  Всичко разбрахме. Някакви играчи са опитали да пробутат някакъв текст, за да оправдаят финансирането си, което в случая е било водещо. Ако някой си мисли, че им пука за насилието основано на пола, значи не е излязъл от детската градина. Русенският македонец, по стечение на обстоятелствата в ролята на патриот и министър, храбро се е противопоставил и сега ни го съобщава, за да събере овациите. Няма да му е трудно. Не е като да оправи армията ни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васик

  16 Яну 2018 0:22ч.

  Програмата е приета на 3 януари. Не виждам какво е отложено.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Без имена

  16 Яну 2018 1:16ч.

  Да не забравяме, че имаше намерение предучилищното обучение да започне от 5 годишна възраст.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ало педеругите, по-кротко!

  16 Яну 2018 3:53ч.

  Ей, ще накарате хората съвсем да се отвратят от тая ширеща се педерастия и големи бели могат да станат. Кой където види педерас ще го спука от бой.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма как да се изключат текстовете за социалния пол

  16 Яну 2018 3:56ч.

  Ако политиците не ни разберат, на какъв геноцид ще подложат българските деца, това е краят на България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зорница Бялкова

  16 Яну 2018 6:31ч.

  Не на Истанбулската содомитска педофилска конвенция. Народът въстана против нея -идваме с проти и митинги против конвенцията на 30 ти ,че и датата може да се промени по-скоро сега януари пред МСъвет от 11.50 на 30 ти януари .Браво на Каракачанов и Нинова и противниците на тази конвенция браво на тях

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  16 Яну 2018 7:19ч.

  RE : Васик на 16.01.2018 в 00:22 Тоягите .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  16 Яну 2018 7:24ч.

  По-лошо от най-лошите кошмари

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НОВ БИЗНЕС МОДЕЛ

  16 Яну 2018 8:44ч.

  Значи следните бизнеси има в политиката: - крадем ДДС - покриваме наркотрафик и гарантираме монопол - покриваме краденето на автомобили - раздаваме ОП срещу комисионна (10% до 30%) - Крадем еврофондове (слагаме на кола панделка и я купуваме като специална машина на тройна цена) - Правим заменки (кон за кокошка) - стресираме непослушните с НАП/Инспекторати и др. Хора вече има нов бизнес: - продаваме душите на български деца на европейците че, другото не ни стига!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ами вкарайте и наркотици тогава в яслите

  16 Яну 2018 8:57ч.

  Жендармеристите в акция - зарибяват с чумата си още от първата крачка в живота, сред невръстни младенци.. Така е, ЦРУ нищо ужасно няма да ни спести, агентите му са навсякъде и нищо няма да ги спре, освен парализа или смърт. И докато днес, сега, трябва да се справяме с тия врагове на народа ни и на човечеството, някои идеологизирани тролове продължават да търсят сътрудници на ДС и да лустрират за събития, станали пред 30 г. Горките ние, приспаха ни и сега ни трупосват; няма да пощадят даже децата ни в тяхната чиста и свята невинност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ха ха

  16 Яну 2018 9:32ч.

  Така де, Цереуто се бори да разврати съюзниците на Америка, та вражеска Русия да изпъкне още повече с всичките си духовни ценности. Абе що не мислите, преди да пишете?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Запознат

  16 Яну 2018 9:50ч.

  Не е ЦРУ-то виновно. Тука са BND (Bundennachrichtendienst). Те са правоверните "джендъристи". И не искат да ни разложат. Свято вярват в правотата си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Малко хумор от форумите

  16 Яну 2018 9:55ч.

  щрак марксисти на портрет, с конвенция напред, леви, леви, раз, два, три за грантове иди

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Плаче ми се

  16 Яну 2018 10:31ч.

  От както го четох този материал се връщам с надеждата да е обявен за шега! Не Ви ли стига заграбеното? И децата ни ли искате?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лакомията няма насищане

  16 Яну 2018 10:39ч.

  Тя се спира само с ликвидация! А после писания, заклинания за жестокост, могло и другояче! Как? Предатели е малко да се каже! Къде т.н. "Прокуратура", която да се заеме със случая? Или Негово "величество" Цацаров може да ходи предимно на срещи със съмнителни авторитети по занданите на ЦУМ. Този случай защо не го гепат и разнищят??? Или и те са в кюпа?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sus scrofa domestica

  16 Яну 2018 11:12ч.

  Лекуваме джендеряги в клиниката ни в Белене!!Успешно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До запознат

  16 Яну 2018 12:45ч.

  Май BND-то се е уплашило от ЦРУ-то на Тръмп и са се разбързали. След три години няма да има и помен от "джендърите" в САЩ Ще ги натирят в Европата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  16 Яну 2018 13:30ч.

  Мили родители, разберете най-накрая, че не е нужно да благодарите на Каракачанов за това, че той има власт над образованието на децата ви, а да разберете, че вие имате тази власт, но тя ви е отнета. Като родители, вие имате абсолютната власт да определите целите на образованието на децата си, моралните рамки, средата, в която да се провежда, методите и т.н. Всяко отнемане на тези ваши права е отнемане на родителските ви права. Затова в така наречените стари демокрации има либерализирана система, а не монополист, както го направиха "патриотите". Те забраниха вие да определяте стандартите на образованието, та сега трябва да им благодарите, ако случайно имате съвпадение на мнение. В истинските демокрации родителите не поверяват децата си никъде, където те не са избрали и не отговаря напълно на вижданията им. А ако нищо не отговаря на вижданията им, те могат и да създават образователен продукт. С помощта на учители и специалисти, но под тяхна, а не чиновническа диктовка. Когато си върнем родителските права, няма да имаме и такива проблеми, защото те трябва да ни питат, а не ние тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васик

  16 Яну 2018 21:28ч.

  Приета е национална програма за превенция и защита от домашно насилие 03 Януари 2018 Правителството утвърди Националната програма за превенция и защита от домашното насилие за 2017-2018 г. Тя има за цел изграждането на институционални механизми за координиране и мониторинг на дейностите по превенция и защита от домашното насилие, повишаване чувствителността на обществото за този проблем, както и на капацитета на професионалистите и институциите, отговорни за прилагането на мерките по превенция и защита. http://www.government.bg/cgi-bin/e-cms/vis/vis.pl?s=001&p=0228&n=9930&g= В информационната система за стенограмите на МС може да се прочете стенограмата от 3 януари http://pris.government.bg/prin/document_view.aspx?DocumentID=2WzSXxQrqyzol7k7aNEurw==

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ Helleborus

  17 Яну 2018 1:05ч.

  Интересно ми е дали смятате Англия за стара демокрация? Ако да, известно ли ви е, че там децата масово се учат в пансиони? Наскоро слушах запис на Дейвид Айк (David Icke), който говореше против започване на училището от 2 (две!!!) годишна възраст - очевидно в отговор на някакви британски проекти за промени в образованието им... Наричаше училището "затвор за деца" ... не образование, а индоктринация... Интересен материал... Всичко идва леко полеко и у нас... Децата трябва да започват училище на 7 годишна възраст както беше преди години... https://www.youtube.com/watch?v=YR5ApYxkU-U

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • boss

  17 Яну 2018 10:20ч.

  Според апологетите на трансджендърната идеология патриархалният модел трябва да бъде унищожен от съзнанието на децата чрез агресивно сексуализирано обучение в детските градини и предучилищните занимални. Т.е., за да се изкорени насилието над жените трябва бъде унищожен патриархалният модел. Но трансджендърите знаят, че това не е възможно. Следователно, ударът се насочва към децата, към бъдещите носители на омразния патриархален модел. Само че 2-3 годишните деца все още нямат формирано съзнание. Затова се бие върху сърцевината на човешката душа- върху психиката. Върху подсъзнанието. Защо мълчат детските психолози, реномираните психиатри, водещите изследователи и експерти върху пола и половото съзнаване при децата и подрастващите? Разяснете на българския народ как психиката на 2-3 годишно дете ще се справи с трансджендър-идеологията? Обяснете ни как ще се развие неговата полова идентичност, ако учителката в детската градина е мъж, а играчки са дървен пенис и плюшена вагина? Ако подпишем Истанбулската конвенция, ще ни трябват години, за да променим конституцията- така както това се случи в Швейцария миналата седмица, чак тази година. Швейцарците осъзнаха, че пропагандата в детските градини е най-мощното оръжие на трансджендърната идеология! Битката с патриархалния модел ще се води в душите, а не в съзнанието на 2-3 годишните деца! За да блокират това, швейцарците промениха Конституцията си и включиха следните нови членове: Т 3. Сексуализирането на детето е предмет само на РОДИТЕЛИТЕ. Т 4. Обучението за превенция на насилие отпада от детските градини. Т 5. На деца по-малки от 9 години не се допускат никакви сексуални уроци. Т 6. Учители по биология не могат да разясняват тези теми на учениците. Т 7. Децата и учениците не могат да бъдат принуждавани към сексуално обучение. Промяна в българската Конституция!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  17 Яну 2018 11:41ч.

  За Великобритания, което казвате. Изобщо не се съмнявам, че официалната политика навсякъде, където има власт тази влиятелна богата секта, която натиска политиците, се стреми да индоктринира всички деца. Става дума за съпротивителните сили на обществото, което не се е предало, както в България. Каквото и да запишат в законите за образованието там, те не могат да се осмелят да отнемат правата на родителите да ТВОРЯТ образование и да ПИШАТ учебници, да ОРГАНИЗИРАТ образователен процес, независим от тяхното министерство. Защото всичките им училища, които са име, са създадени от родители и управлявани от ръководства, назначени от тези родители. Това е хилядолетна традиция, ненарушавана от комунизми и робства, през които държавата да е успяла да узурпира пълната власт, както у нас. Работата е там, че след като едни родители учредят училище и си изучат децата и то стане популярно, то продължава своето съществуване с все по-малък контрол от родителското съсловие и политиците успяват да се набъркат в делата му. Но все още не са забранили на родителите да правят нови образователни продукти. Там има над 25 метода само за домашно обучение и то създадени в последно време. Практикуването им не е забранено. Така или иначе свободата не е за всеки, а само за тези, които могат да се ползват от нея. Аз не твърдя, че всички британци са много независими и отговорни родители и че не са вече и те затрупани от регулации, които търпят безропотно. Но ако ти не си от тях, няма да те преследват с полиция и съд, ако правиш нещо различно. Точно това искам да се случи и тук, който иска да прави нещо, да не му се пречи, а основната маса, както си реши. Трудно е да да реформираш образование, което се предлага от друг, например от някое министерство, но би трябвало да можеш да не го ползваш.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МЪЖ

  17 Яну 2018 12:40ч.

  Прави ми впечатление изключително активната работа на ЛГБТ-неправителствени организации за разлагане на обществената тъкан в Р.България, като председател на Европейския Съвет, както и тристранната координация: европейски институции - ЛГБТ-НПО - правителство на Бойко Борисов (заедно 8-те министри-бунтари, от които здравният министър клекна). Атаката срещу българския народ и Р. България е на 2/3 осъществена зад гърба на всички нормални български граждани. Тази задкулисна атака срещу България, като държава с нормално население (обратните ненормалници са нищожна част) е сравнима само с вътрешно-партийния преврат от 10.11.1989 г. и със задкулисното приемане на плана на американските експерти Ран и Ът за ликвидация на българския народ. Най-гнусните и мръсни проводници на отлично пресметнатата и координирана атака срещу България са в правителството и те се знаят!!! Знае се и кой е начело на антибългарите в "българското" правителство на ГЕРБ и ОБ! Идиотите в Народното събрание също се проявиха, като са възможни изненади срещу педерастията и съсипването на децата само от представителите на консервативното българо-мохамеданско представителство. Марешки доказа в предаването на БНТ - "Референдум", - че не е от мъжки пол. ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС Е: ЗАЩО КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ И ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ СА ВСЕ ОЩЕ ЧАСТ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОЙКО БОРИСОВ И ЩЕ ОСТАНАТ ЛИ В ГНУСНОТО ПРАВИТЕЛСТВО, АКО ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ БЪДЕ РАТИФИЦИРАНА, НЕЗАВИСИМО ОТ ЗАЯВЕНОТО ОТ ТЯХ ГЛАСУВАНЕ СРЕЩУ АНТИНАРОДНАТА (ПРЕСТЪПНАТА) РАТИФИКАЦИЯ???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @ Helleborus

  18 Яну 2018 2:10ч.

  Едва ли е невъзможно да се отърве човек от училище за децата си. На Запад много хора прибягват до домашно обучение за да избегнат вредните задължителни ваксинации... Проблемът в домашното образование е, че е нужна много духовна зрялост, сила на духа, упоритост, последователност, обща култура и още куп качества и парични СРЕДСТВА, за да може семейството да се издържа от една заплата, а другият родител да се занимава само с детето (децата). Българското образование беше на много високо ниво до преди 25 години; със закъснение го оценихме... Зорлем го съсипахме, е, с помощ отвън, разбира се. Но и сега децата ни се представят блестящо на международни състезания. Например: http://www.segabg.com/article.php?id=889412 Просто трябва по-активно да се ангажираме и да изискваме чрез настоятелства, доброволно вложени часове за благото на училището. Както през Възраждането... Колко по-интересен би бил живота на всеки един от нас ако влага 5-6 часа месечно в кварталното училище или читалище, или някакъв клуб по интереси. Грижата за подрастващите ЗАВИСИ до голяма степен ОТ НАС, техните родители или съседи/съграждани.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не на педеращината

  18 Яну 2018 2:28ч.

  Чудя се кои са ми по-противни от двете течения завладяващи европата - ислямските нашественици или извратеняците! Въпреки че страшно много мразя примитивните чалмари, май извратеняците ги мразя повече! Мисля си и че ако трябва да избирам дали да приема исляма, или да стана един обикновен педал (да не говорим за другите извращения), отново бих предпочел първото! Чудя се нещо хубавo от скапания еврогейски съюз няма ли да дойде? В крайна сметка може би именно чалмарите ще се преборят с извратеняците... Аз съм българин, 100% хетеро-сексуален мъж около 40-те! От години мисля че май на жените в християнския свят не трябваше да им се дават толкова права, та да ни се качат на главите! Когато изперкел покани нашествениците, я давах за пример в споровете че съм прав относно жените - това което тя направи, мъж не може да го направи! Покрай скандала с ИК се разбра че идеолозите за разбиването на семейството и отричането на двата пола, отново жени стоят зад това - радикалните феминистки! Явно че неслучайно в миналото жените не са били равноправни с мъжете - само вижте какви беди за бялата раса докараха жените! Приказката че жена с пари е като маймуна с автомат, всички я знаем! А жена с власт е още по зле - пример е меркел! Да горят в ада предателите-мъже, които са разрешили навремето равноправието на жените! След като изчетох всичко свързано с ИК станах женомразец, въпреки че съм семеен! Винаги съм мислел че жената трябва да си знае мястото, е не чак като в исляма, но не и тая слободия!!! Май единствената помощ срещу войнстващите радикални феминистки които са се прицелили в разбиването на семейството и ролите на мъжа и жената може да дойде от ислямските нашественици! Те не са меки китки като европейците и няма да се дадат като либералните глупаци! не мога да повярвам че виждам нещо положително в исляма, но съм потресен и изключително гневен от подривната дейност на феминистките, за такива боя е малко! Закони срещу насилие върху жени ли, я майната ви! Бих откъснал главите на някой представителки на женския пол!!! чалмари, дръжте здраво вашите жени, че да не стане като с нашите - не само ни се качиха на главите, имат повече права от нас, не щат да раждат, ами и някои от тях се опитват да затрият семейството, семейните ценности! Дръжте здраво, не отпускайте, че вашите жени са и по-тъпи и прости от белите жени, та резултата при вас може да е още по-катастрофален отколкото при нас! Те трябва да са луди да го направят, нали виждат при европейците до какво доведе това!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всичките джендър дебати

  18 Яну 2018 6:26ч.

  са само дистракция, отклоняване на вниманието на хората от много важните злободневни събития. Например през 2000 в ООН са обсъждали някаква програма, според която Западните държави застарявали и имали нужда от 'свеж човешки ресурс'. Глобалистите, като Джордж Сорос и групата кукловоди в сянка, работят по проект за 'population control' в няколко различни насоки: 'рopulation replacement' - съвсем методично организират прииждането на огромен брой друговерци в западно-европейските страни за да разбият монолитната работническа класа там, която поколение след поколение и с многогодишни синдикални борби и стачки си беше извоювала някои права в трудовото законодателство и задължителни здравни норми. Сега, при наличието на евтина работна ръка и хора, които мизерстват и са готови да работят дълги часове без почивка срещу минимално заплащане, и едните (западните работници), и другите (новодошлите) са подложени на огромна експлоатация. В същото време разбиват образованието (по-специално обучението по история и родолюбие), навсякъде, не само у нас, за да ни управляват по-лесно. Човек без самочувствие, който не знае от къде е дошъл, е като дърво без корен, а такива са най-лесни за експлоатация. Трето - с ендокринни disruptors като флуорид, хлор и пр. добавки в храната и водата, с вредни вещества които излъчват пластмасите (навсякъде в ежедневието ни), с ваксини в които има невротоксини - алуминий, живак и какво ли не - объркват ендокринната система на децата още в зачатие, а по-късно с джендърно обучение в училище съвсем ги побъркват, за да ги направят покорни, уязвими и по-лесно контролируеми... Това е гавната цел - population control и съсредоточаване властта в ръцете на по-малко от 1 % от световното население, собствениците на наднационални корпорации. Целта на световния кабал е свеждане на населението на планетата до 500 милиона напълно послушни робчета и тотален контрол на всички природни ресурси. Връщат ни в робовладелския строй. Златните залежи в нашите планини вече не са наши... В 'демократизирана' Либия (пост-Кадафи) вече има тържища за роби, по $ 400 вървят младите здрави мъже там... Тези процеси текат и не срещат почти никаква съпротива, защото ни заглавичкват с виртуални игри, айфони и приспособления за индивидуално развлечение, а обикновените хора са преуморени и отчаяни от мизерното си ежедневие... Управляващите на отделните страни (като нашичките: бмб, сергей, кристалина, йотова и останалите евро-соросоиди) са грижливо подбрани и непрекъснато ги черпят и развращават, за да ги държат в подчинение и да контролират 'демократичното' управление... Единственият начин е да се противопоставяме, да говорим на всички за процесите които текат в момента. И аз заради това пиша тук... Народе, събуди се! Който може да си роди още едно българско дете - да го направи, че загиваме отвсякъде!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  18 Яну 2018 17:57ч.

  До "@ Helleborus". Аз не противопоставям едното на другото. Важното е родителят да е в основата на образованието, дали като го създава сам или като го избира от вече създадени опции. Казвам само, че е трудно да се подобри услуга, която по дефолт се прави от друг, а ти я избираш. Колкото до домашното обучение, идеята не е родителите да правят всичко сами. Това е само в началото, ден първи, земята е пуста и неустроена. Когато домашното обучение се преследва и повечето родители се крият като шумкари, страх ги е от домоуправителя или комшията, да не ги издаде, та патриотите да нахлуят в домовете им, говорим за нещо примитивно. Идеята не е да си остане примитивно, а да има натрупване. Чиновникът в МОН също не пише учебници сам и не влиза в час, той ползва чужд труд, на учени, учители, автори на учебници. Но той дава своите насоки и организира. Когато има родителски кооперативи, те правят същото като чиновниците, поръчват, изискват и имат възможност да си обединят и усилията и средствата. С времето ще има натрупване, ще се появят такива системи за обучение, в които детето почти само ще се справя пред компютъра. Защото има начини програмите да те водят, да те проверяват и поправят, да ти определят нивото и да ти посочват грешките. Отдавна сме стигнали такова ниво. Добрият учител може да проектира такава система и тя да се размножи и да поевтинее с времето. Проблемът е, че всичко това още не е започнало, поради страха от чиновниците. А държавното образование само ще си вдигне нивото, ако има от къде да гледа и да копира. Свободните родители толкова бързо ще дръпнат напред, че ще повлекат и МОН. Но докато МОН е монополист, те ще симулират работа с родителите, пак Америка за България ще диктува.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Светослава

  18 Яну 2018 19:24ч.

  НПО-тата са обикновени доходни гнезда на стотици хора, някои наистина могат и да свършат нещо, но на всеки е ясно, че който плаща музиката, той определя посоката на работа. Тежко и горко на дечицата ни, които търпят "възпитанието" на истеричните си невъзпитани и прости родители, на разкъсаните семейства с любовници вместо бащи и майки, на още редко срещани еднополови съжителства на две майки и двама бащи, на изнервени и незаинтересовани учители в безсмиленото ни образование, и които ще пораснат болни физически и психически, принудени да търсят лесни доходи, защото за нищо не са годни, а изключенията само потвърждават, както винаги, правилото. Перспективите са такива, ако младите хора не се вземат в ръце и не се противопоставят на брюкселската месомелачка, която повтаря методите на комунистическата диктатура, макар и в друг вариант.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На мелачката трябва да се противопоставим ВСИЧКИ

  19 Яну 2018 13:33ч.

  Младите хора нямат достатъчно жизнен опит. Не е честно да натворим тази бъркотия и да ги оставим тях да се оправят с нея... Достатъчно им е, че имат да изплащат, доживотно, пари които нашето поколение харчи на версия СЕГА...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ivan ivanow

  26 Яну 2018 1:44ч.

  Стара мечта е на комунистите и левичарството за разрушаване на така омразното им буржоазно общество! Кои подпомагаха комунистическите братски партии в капиталистическите страни по времето на "диктатурата на пролетариата" СССР и подвластните му сателити! А тази злоба и закана към буржоазното семейство е заложена оше в манифеста на КП на Маркс: Цитат Върху какво почива съвременното, буржоазното семейство? Върху капитала, върху частната печалба. Напълно развито то съществува само за буржоазията; но то намира своето допълнение в принудителното безбрачие на пролетариите и в публичната проституция. Буржоазното семейство, естествено, ще отпадне с отпадането на това негово допълнение, а двете заедно ще изчезнат с изчезването на капитала...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ivan ivanow

  26 Яну 2018 1:45ч.

  Стара мечта е на комунистите и левичарството за разрушаване на така омразното им буржоазно общество! Кои подпомагаха комунистическите братски партии в капиталистическите страни по времето на "диктатурата на пролетариата" СССР и подвластните му сателити! А тази злоба и закана към буржоазното семейство е заложена оше в манифеста на КП на Маркс: Цитат Върху какво почива съвременното, буржоазното семейство? Върху капитала, върху частната печалба. Напълно развито то съществува само за буржоазията; но то намира своето допълнение в принудителното безбрачие на пролетариите и в публичната проституция. Буржоазното семейство, естествено, ще отпадне с отпадането на това негово допълнение, а двете заедно ще изчезнат с изчезването на капитала...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ivan ivanow

  26 Яну 2018 1:46ч.

  Стара мечта е на комунистите и левичарството за разрушаване на така омразното им буржоазно общество! Кои подпомагаха комунистическите братски партии в капиталистическите страни по времето на "диктатурата на пролетариата" СССР и подвластните му сателити! А тази злоба и закана към буржоазното семейство е заложена оше в манифеста на КП на Маркс: Цитат Върху какво почива съвременното, буржоазното семейство? Върху капитала, върху частната печалба. Напълно развито то съществува само за буржоазията; но то намира своето допълнение в принудителното безбрачие на пролетариите и в публичната проституция. Буржоазното семейство, естествено, ще отпадне с отпадането на това негово допълнение, а двете заедно ще изчезнат с изчезването на капитала...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До писалите под статията

  12 Фев 2018 12:27ч.

  Само пишите, пишете - за действия ви няма никакви. Най-силни в интернет, ама ви няма по протестите. Овчи народ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи