Караджов: Кирил Петков заложи мина на служебното правителство. Трябва да се направи ревизия на управлението му

Караджов: Кирил Петков заложи мина на служебното правителство. Трябва да се направи ревизия на управлението му

Служебното правителство да направи ревизия на кабинета "Петков". Това поиска Гроздан Караджов, министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка.

Предлаганите решения за пътищата са бомби със закъснител, заложи се гигантска криза, ако фирмите не продължат доброволно да си вършат работата ще се предизвика огромна катастрофа", заяви той в ефира на БНТ. 

"30 септември е датата, която "Продължаваме промяната" и Кирил Петков наложиха като срок да могат да се удължат действащите досега договори на пътните фирми. Аз го попитах защо при условие, че можем да решим генерално проблема до сключване на нови договори по процедури по Закона за обществените поръчки, това е най-логичното, моето решение беше изпратено писмено.

Само че той каза: Така по този начин ще си гарантирам, че коалицията ще върви по-дълго време и няма да бъде бутнато правителството.

Предлаганите решения за пътищата са бомби със закъснител, заложи се гигантска криза, ако фирмите доброволно не продължат да си вършат работата ще се предизвика огромна катастрофа", заяви в "Денят започва" Гроздан Караджов. 

Той призова служебният кабинет да направи ревизия на работата на правителството на Кирил Петков. Караджов повтори тезата си, че след 30 септември държавата ще остане без пътно поддържане по вина на премиера. 

Според Гроздан Караджов липсва законово основание на базата на което пътните фирми да си възстановят договорите. 

"50 процента от средствата са изплатени. Няма да може да се прави аварийно поддържане след 30 септември. Случващото се е начин да се изолира президентът от процеса на разплащането на тези фирми, ако имаше служебен кабинет, ето че ще има", допълни Гроздан Караджов. 

Според него са спрени всички големи инфраструктурни проекти. 

"По отношение на Агенция "Пътна инфраструктура" бяхме блокирани от "Продължаваме промяната", лично от Кирил Петков", каза още Гроздан Караджов.

Той определи действията на Петков като „грандиозна глупост“.

„Глупостта на Кирил Петков и ПП е грандиозна. Не трябваше да се подавам на изнудването, което осъществиха върху мен. Това е заложена умишлено мина от Петков за служебното правителство. Детинско поведение, абсолютно безотговорно“, подчерта Караджов.

Той заяви, че действията на Петков по отношение на интерконектора България-Гърция са некомпетентни. „Специалистите се смеят на глас, когато слушат некомпетентност. Минимум месец два са необходими, за да се оформи акт 16 за интерконектора. Това са лъжите на ПП, грандиозни“, добави Караджов, коментирайки изказванията от последните дни на бившия премиер.

 

 

Коментари

  • haha

    01 Авг 2022 11:53ч.

    То с герберските пътни фирми, няма голяма разлика дали пътищата са поддържани или не

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нали знаете защо се строят пътища

    01 Авг 2022 12:36ч.

    В никакъв случай заради българите. А. за да минава военната техника на краварите. Борисов ще се върне на власт, ама друг път. Него го похвалиха евреите-хазари и той вече може да сваля гащите. Народа обаче нови гащи не дава. Царя ще си остане гол. Краварския също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    01 Авг 2022 12:10ч.

    Караджов е от ДПС, ползва се с пълна непрекосновенност! Не случайно именно те свалиха правителството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    01 Авг 2022 12:22ч.

    какъвто и да е Караджов факта, че кироебачо и пп засраха държавата. Едва ли има нормални хора, които не виждат това..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    01 Авг 2022 12:44ч.

    Кирчовци и компания заложиха мини в цялата държава! Тези хора трябва да бъдат съдени за нанесени вреди и работа против интересите на българския народ! Всичко друго са празни приказки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Караджов: Кирил Петков заложи мина на служебното правителство. Трябва да се направи ревизия на управлението му

    01 Авг 2022 13:23ч.

    ...а през това време министърът на Кики Парапета Караджов - Ни лук ял, ни лук мирисал... Хупца?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Енергетик

    01 Авг 2022 13:36ч.

    Президентът няма ли вече да закрива това НС и тава правителство в оставка? Колко време още ще са на власт тези малоумници?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    01 Авг 2022 13:37ч.

    Браво! Намери се един храбрец, който да изплюе камъчето и да каже на глас истината, за която всички знаят, но мълчат дипломатично.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи