Карадайъ: Засега не участваме в съставянето на това правителство

Карадайъ: Засега не участваме в съставянето на това правителство

Засега не сме поканени на такива разговори и засега не участваме в съставянето на това правителство, така че засега и ние като вас наблюдаваме процеса и да видим докъде ще стигне, коментира пред журналисти председателят на ДПС Мустафа Карадайъ относно разговорите за правителство между първите две политически сили в парламента - ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ). 

Нека да наблюдаваме стъпка по стъпка, да следваме процесите, за да видим какво ще се произведе, призова той. Както и вие виждате, всеки ден нещо се мени, нещо се случва, така че да не предпоставяме нещата, защото когато предпоставяме събития, можем да навредим на процеса, допълни Карадайъ.

Все пак има едно положително нещо в тази ситуация, което всички трябва да отчетем, коментира той относно разговорите за правителство. Карадайъ отново посочи, че продължаващата политическа криза в страната не решава проблемите на хората, а напротив, в някои от случаите ги задълбочава. 

По-рано днес кандидатът за премиер на ПП-ДБ Николай Денков коментира пред журналисти, че има желание от ГЕРБ за включване в кабинета и на други техни министри (освен Мария Габриел), но имат определени правила. Разбрали сме се, че този списък ще бъде излъчен от нас, подчерта той. И напомни, че имената трябва да бъдат утвърдени и от двете страни, включително и при промени. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • баба мара

    25 Май 2023 14:24ч.

    икон групировка дпс не трябва да се допуска до властта и до ресурсите камък върху камък няма да остане от тях

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баклавата

    25 Май 2023 14:47ч.

    фесовете и кирякстефчовците на този етап не участват. По-късно, след като партньорските служби направят анализ на ситуацията, могат да "поканят" дпс да свършат някоя мръсна работа с "конституционно правителство", дето го измисли жалкият банкянски окаяник. Това е причината мустафата сега да не преживява обидата. Те са имунизирани срещу обида, знаят добре, че оттук цената им само ще расте и неизбежно ще дойде моментът, когато ще поискат своето парче (порция) от баницата (баклавата). Тогава ще ударят решително, бързо и безмилостно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    25 Май 2023 15:07ч.

    Значи, са се разбрали с лодкаря Христо Иванов и при нужда, от посолството са ги подготвили, да го подкрепят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи