Карадайъ: Тотален разпад на държавата - почерпени рамбовци взимат решения за саморазправа с опозицията

Карадайъ: Тотален разпад на държавата - почерпени рамбовци взимат решения за саморазправа с опозицията

„Ситуацията е много сериозна. Ще повторя: свидетели сме на тотален разпад на държавата“, заяви пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ДПС Мустафа Карадайъ.

Всяка една от отделните власти – законодателна, изпълнителна и съдебна, си има своите проблеми и то не от днес за днес, смята лидерът на ДПС. По думите му, в тази ситуация вече наблюдаваме война между институциите, наблюдаваме война и между различните власти. И тук в тази ситуация, от политическа гледна точка и целесъобразност, може да има различни решения, но юридическата страна на нещата си има своите компетентни органи и в момент на война между институциите кой, как, по какъв начин и до каква степен може да оцени правотата на различните институции и различните органи, коментира Карадайъ. И в една ситуация една от властите дори може и да е права, но в тази ситуация как изглежда войната между различните власти, попита той. 

Според Мустафа Карадайъ формулата за излизане е първо да пресечем деинституционализацията на държавата. Да има правителство е задължително, от кого, попита той и добави: от рамбовци, които няколко души, от медиите разбрахме, че почерпени взимат решения за саморазправа с опозицията, които на свои партийни заседания не се занимават с проблемите на хората и на държавата и да търсят изход от кризите, а се занимават как да натикат и да заличат своите опоненти, които не се интересуват от институциите на държавата и държавните органи, а самите те правят и кроят планове как да разрушават дори и службите за сигурност на държавата, за да ги превърнат в партийно политически инструмент. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Баба Злата

    31 Май 2023 12:58ч.

    Всичко му разбрах.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    31 Май 2023 13:03ч.

    А какво рече Ердоган и неговия вътрешен министър? Скоро ДПС ще забрави евроценностите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • компоец с пистоует

    31 Май 2023 13:28ч.

    карабешлимумаата ъф,шо говори като робот ба

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирончо

    31 Май 2023 13:30ч.

    Цялата корупция в България поне през последните 20 години е била толерирана от ЕС и САЩ, защото управляващите ни са били техни мекерета, защото им е изгодно славянска и православна България да бъде смачкана, бедна и с просто население подчинена държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свидетели сме на хаитянски сценарий. Не случайно за посланик ни бе назначен онзи дъртия мародер от Хаити

    31 Май 2023 14:00ч.

    Явно трябва да очакваме ескадрони на смъртта, преследващи антифашисти (анти натовци и анти евроатлантици), съставени от потомци на софийските реститутки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В светлината на изборната победа на Ердоган

    31 Май 2023 14:58ч.

    Мустафата се ориентира много добре. С бавен ориенталски гюбек взема ориентацията - от краен атлантизъм към умерен такъв с примеси на Босфор-Дарданелизъм ☕️ Аферим Мустафа , машалла !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи