Карадайъ: Кирил Петков е използвал службите за лична изгода, трябва да бъде разследван

Карадайъ: Кирил Петков е използвал службите за лична изгода, трябва да бъде разследван

"Кирил Петков е използвал службите за лична изгода", заяви в предаването "На фокус" но Нова тв лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

"От петъчното заседание на НС стана ясно, че има двама души, които се крият по темата. Казват се Кирил Петков и Асен Василев. Те бяха длъжни да присъстват на петъчния блиц контрол. Но предната вечер в НС бяха службите за сигурност и МВнР. Имаше 4-5 души, които са присъствали на един съвет при министър-председателя, за който всички говорят. Службите казаха много тревожни неща по адрес на Кирил Петков. За да не излезе от мен класифицирана информация, ще обобщя темата така: Тази тема Кирил Петков я е употребил, както и службите за лична употреба, за лична изгода", заяви той, коментрирайки ескпулсирането на руските дипломати.

По думите му никой не е опровергал това мнение на Председателския съвет.

"Всеки дипломат, който работи против националните интереси и застрашава националните интереси на България, трябва да бъде изгонен от страната. Независимо дали е от Русия. След като е извършен един акт, независимо кой е поставил ултиматум на България - ние не ги приемаме. Никой няма право да ни поставя ултиматуми. Другата страна на въпроса е кой, за какво и дали в рамките на закона е извървял тази процедура и най-важното е - с каква цел", подчерта Карадайъ.

Той беше категоричен, че ДПС застава зад решението за експулсирането на руските дипломати.

"Според нас Кирил Петков трябва да бъде разследван. Той все още не е бивш премиер - той е премиер в оставка. Гласувахме му оставката. Той трябва да бъде разследван не само по темата за руските дипломати, но и по други теми, включително тази за "златните паспорти". Той - както и Асен Василев - къде заедно, къде поотделно - трябва да бъдат разследвани", посои лидерът на ДПС.

 

Коментари

  • тихия ФРОНТ

    03 Юли 2022 19:54ч.

    Това са някакви хуморески, бе! ВСЕКИ дипломат работи за своята си страна, не за приемащата страна. Естествено, че по-голямата част от тях са шпиони. Например - може ли военния аташе да не е шпионин? Това значи ли, че всички държави трябва да си гонят военните аташета? Какво ще стане тогава?! Г-н Карадайъ да обясни как се чувстват турските служби в БГ - добре ли са?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тихия ФРОНТ

    03 Юли 2022 19:57ч.

    Да, всъщност, това е една дребна подробност - шпионите не са само дипломати, може да са всякакви други, например туристи. Водачи на етнически партии, които не са етнически партии. Шефове на обръчи от фирми. И кво? А евро-атлантизма в сегашната БГ среда трябва да бъде регистриран като психическо заболяване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тук става въпрос за друго

    03 Юли 2022 19:57ч.

    За непозволени действия каквито не са доказани. Иначе всеки може да бъде наименуван и етикетиран както си иска. Думи бол. Съдържание има ли в тези думи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Логиката куца

    03 Юли 2022 19:55ч.

    Хем има нарушение на процедурата, хем хубаво, че изгонихме градинарите. То е срамота. Я пак да помисли господина и да установи връзка с главния си мозък, пак ако ще и с кораба майка, но да излезе нещо смислено накрая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    03 Юли 2022 20:27ч.

    опитва се да обясни на мат'ряла, че Хаитянина е дал заповед, шмърканяка я е изпълнил, сега всичките чакат да лапнат новата лбгтм+ Посланническа чурка, или квото има, пък "Да го духат бедните" - е за избирателя, отделно квото и да става от тук насетне в бившата държава си е наш проблем, те си имат всичко - ситият на гладният вяра няма

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богдана Тотева

    03 Юли 2022 20:15ч.

    Дачковия, защо триеш коментари срещу сарайския милиардер и лакея му - Карадаятъ?! Лъжа ли беше написаното или истина?! Да, логореята е симптом на психическо заболяване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • montag

    03 Юли 2022 20:37ч.

    Асен Василев (заедно с авера си) обяви изкупуването на жито за малко над 1 милиард лева. Впоследствие се отказаха!?!?!? Това си е манипулиране на пазара и поне в САЩ със сигурност биха ги разследвали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mr. Shore

    03 Юли 2022 20:39ч.

    Добрата новина е, че Карадъя научи малко правилен български за много кратко време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровец

    03 Юли 2022 21:26ч.

    Достойна позиция на ДПС в подкрепа на изгонването на шпионите. В случая личната изгода на Кирчо е напълно държавна, защото е малка стъпка в жизнено важната депутинизация. Иначе Кирето досега извърши неща, за които би трябвало да получи поне 20 г. лишаване от свобода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ох, няма ли да те приберат най-сетне

    03 Юли 2022 21:51ч.

    ако през лятото си така, смятайте с есенното обостряне какво става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    03 Юли 2022 23:20ч.

    Ей на това ги учат на неолибералните сбирки като тази, на която ДПС-то беше домакин преди дни: след като направиш свинщината и засегнатият ти отвърне подобаващо, охулваш засегнатия за острата му реакция и насъскваш колкото може повече и други срещу него - на това последното му викат „заедност“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Де'й прокуратурата и главният прокурорин,

    04 Юли 2022 4:43ч.

    Е реторичен въпрос. Понеже налице от 32 лета са единствено некви POURQUOIтури и POURQUOIтори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    04 Юли 2022 7:42ч.

    Абе вие български "политици", не разбирате ли, че за тия 6 м., хората се отвратиха и от управляващи, и от опозиция ! Политиканстването не е правене на политика и то без последствия за вас !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истина Мирова

    04 Юли 2022 11:30ч.

    :))) ДПС все още си вярват, че етническите турци се връзват на ченгеджийските им номера ? Точно ДпС трябва да бъдат ТИХИ, когато иде реч за СЛУЖБИТЕ ? партия, в която все още се управлява от агенти на злокобната комунистическа Държавна сигурност и/или техните деца, семейства .. една шепа роднини - уредени на държавната хранилка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи